Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,jsem tu nova tak doufam ze mezi vas zapadnu.Tento mesic jsem si zacla merit BT hned
po MS a moje teploty jsou 36,7 36,9 36,8 36,8 36,8 36,7 36,8 36,8 36,9 36,6 myslite ze to vypada nadejne.Byla bych hrozne stastna s manzelem se totiz snazime uz rok a pul.Predem vam dekuji za odpovedi
Je mi líto, ale já za sebe můžu napsat jen to, že měření BT má význam až po určité době. Samozřejmě tím nechci říct, že se nepovedlo nebo nepovede, ale podle BT to spíš nepoznáš, protože nevíš, jakou BT máš v běžném cyklu (tj „netěhotném“). Možná poznáš, jestli ovulace proběhla, ale na to je lepší zakreslit si naměřené hodnoty do grafu - mně stačil čtverečkovaný papír. Přeju hodně štěstí a brzké // na těhotenském testu.
A to jsou teploty od kdy? Budeš mít lepší představu když si to zapísneš do grafu. Pokud to jsou teploty až po ovulaci tak bych to viděla nadějně. Ale i tak je to jen 10 dní a teplota může klesnout až v den menstruace nebo klidně i po jejím začátku.
Citronku - jestli píšeš teploty od MS, tak bych podle poslední teploty tipovala teprve na blížící se ovulaci
(jestli od ovulace, tak na konci vidím pokles,což značí blížící se MS), určitě se podívej na diskuse o bazální teplotě na emi, je jich hodně a hlavně nejlepší vodítko najdeš na
http://merenibt.xf.cz/kcemu.html
Jasně, piš do grafu. Podle toho co píšeš, tam teda nevidím žádný významný pokles a pak stoupání (obvykleje před ovulací pokles, pak tepltota stoupá, někdy je poovulaci ještě tzv. nidační dip - pokles, když se vajíčko zahnizďuje, nicméně to fakt jen u někoho, pak se drží nahře pokud je těhotneství nebo klesne a náselduje menses. Někdy ale taky neklesne hned, mi to třeba klesalo až po MS.). Nastuduj si nějaké stránky, tam je to rozepsané podrobně, na grafy je dobrý Fertilityfriend.com, pokud zvládáš angličtinu je to dobrý pomocník. Usuzovat na něco se dá až tak po 3 měsících měření.
Tím ti ale nechci brát naděje, jen to znám, jak je člověk natěšenej a…no to by bylo nadlouho ![]()
Tak držím palce, ať se s tím nemusíš mordovat dlouho (a zadaří se
). Já bych to dělala jen pokud máš dojem, že je u vás nějaký problém, je to pakárna…
Holky ja vam moc dekuji za odpovedi.MS bych mela dostat za 10dni tak uvidim doufam ze to dopadne dobre.Jestly se budou drzet teploty nahore jeste tyden budu testovat. ![]()
no Citronku, podle toho co píšeš bych se ještě dnes snažila a testovala až za 14 dní ![]()
Taky mám ten dojem jako boriska…
zajdi na ty stránky co ti sem Boriska dala, tam se všechno dozvíš jak to funguje.
Tak jsem si precetla tu stranku co jsi mi poslala.A dozvedela jsem se spoustu zajimavych veci neco me sklamalo neco zase potesilo.Tak uvidim jestly MS dorazime doufam ze ne.A jeste neco mam takovy divny pocit ani ne tak bolesti jako pichani ale spis takovy tupi bolesti v podbrisku,ale mozna ze si to nalhavam.S manzelem jsme se do toho vzily a soulozime ted kazdy druhy den. ![]()
Jo.Tak snad se to povede.Doufam ze teplutky budou stoupat a neklesnou.Mam prasky ktery by tomu i napomohly bud to po nich dostanu nebo napomuzou otehotnet.Napsal mi je gyneg.Duphaspon se jmenuji.
Duphaston jsem barala taky ale až v těhu na udržení, je to vlastně hormon žlutého tělíska. Tak snažení zdar ![]()
Po Duphastonu ti teplota stoupne každopádně…to je dáno hormonálně, tyto hormony jsou právě za vzestup BT odpovědné.
Ahoj holky.Tak tady mam pokracovani BT 36,6 36,8 a dnes 36,9 myslite ze mohla byt ovulka kdyz jsem mela tech 36,6.Pred 2dnema jsem zacla brat hormonalni prasky Duphaston myslite ze mi muzou graf skreslovat mam se teda nadale merit.Ale teploty se mi porad drzi stejne uz o mrchy.Duphaston doberu 9ledna a pak by m,ela nasledovat mrcha tak doufam ze neprijde.A jeste bych se chtela zeptat kazdy den si merim BT v 9hod.a od stredy jdu do prace a budu stavat uz v 5hod.ma cenu si to merit ja si myslim ze bude teplota rozdilna.Predem vam dekuji za odpovedi