Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Blbě jsem to napsala - myslela jsem délku celého cyklu ![]()
Citronku neboj, to se všechno ujasní.. Já byla taky na dr naštvaná, že jsme kvůli tomu zahodili půl roku a to je mi skoro 28 let.
no nekdy 28dne cyklu nekdy o tyden dele ale to uz jsem jela na injekci tak ja ti nevim ja to mam ruznu.Tak myslis ze ho mam brat nadale nebo si to mam podle sebe nejak jinak naordinovat
to nejdriv me dopoval Ultrogestanem po tom jsem pribrala ten jsem me¨la skoro rok a ted mam 2mesic Duphaston si myslim ze jsem si moc nepomohla.
Kazdej mi rika ze mam jeste cas ale ja uz se na to citim ja deti miluju uz mam 2netere ktere moc miluju.S manzelem budeme spolu uz 5let ja spis taky beru ohledy na nej mezi name je rozdil 8let a ty 2 deti urcite planujem,ale touhle cestou nevim jestly to pujde.
Teď už ho dober. A potom? Já abych pravdu řekla tak nevím. Možná zkusit OVU testy a zároveň měřit a sledovat hlen? S tím zkušenost nemám, třeba někdo poradí.. A když si budeš myslet, že ovulace proběhla, tak duphaston začít brát.
Ona u někoho ta bazální teplota dost kolísá, a i třeba po třech cyklech pořád člověk neví, kdy tu ovulaci měl (pokud vůbec).
Při 28 denním cyklu je pravděpodobné, že ovulaci máš do 20 DC. Od ovulace do menstruace je ta doba přibližně stejná každý cyklus (přibližně 9-14 dnů), pokud je nepravidelný, mění se ta doba před ovulací, jestli se neplatu.
Co radíte vy ostatní?
Citronek píše:
to nejdriv me dopoval Ultrogestanem po tom jsem pribrala ten jsem me¨la skoro rok a ted mam 2mesic Duphaston si myslim ze jsem si moc nepomohla.
Hmm, tak podle mě (i podle příbalového letáku
)je utrogestan i Duphaston fungují na stejné bázi. Pokud už se snažíte přes rok, tak bych opravdu sledovala tu ovulaci a případně změnila doktora (nebo se ho aspoň na to přeptala a případně podle odpovědi změnu zvážila)
Citronku já bych se už orientovala jinam, nevím kam tě ten tvůj dr. chce poslat,a le jdi do CAr, tohle nemá smysl. Vyměnit utrogestan za Duphaston nic neřeší, tu ovulaci by timěl hlídat on a zvát t+ě na folikulometrie. To v CAR stoprocentně udělají, navíc ti udělají hormonální profila budeš vědět víc. Takto to je střílení naslepo, ona ta bazálka není stoprocentně průkazná, ani testy ne, ty jsou navíc drahý jak zlatý prase.
V CAR to ošéfujou, zjistí jestli a kdy ovuluješ a navrhnou další postup obvykle zezačátku podpora ovulace léky apod.
Holky ja vam moc dekuju a kde je to Caru jak se tam dostanu to musim mit doporuceni ne.
A odkud jsi? Centra Asistované Reprodukce jsou ve větších městech jako Praha, Brno, Plzeň, Ostrava, Olomouc, České Budějice, tuším i Liberec apod.
Doporučení mít nemusíš…řekneš, že se snažíte víc než rok, což je pravda, jaká byla léčba atd. První konzultace je spíš seznamovací, ty řekneš něco o sobě, oni co navrhují za další postup.
Neváhej, vyplatí se to…
Ja okres Příbram.Do Plzne tam jezdime hodne nakupovat to by bylo dobry kdyby to tam bylo.To bych tam sla hned.Ale mam docela strach.
Uz jsem si nasla i jejich stranku.Koncem ledna jdu na gyndu tak se ho na to zeptat a rovnou mu reknu at mi da doporuceni a moji dokumentaci.Ten bude asi koukat,no nejmladsi uz taky neni,vzdycky kdyz tam knemu prijdu tak na me kouka co tam vubec delam a uz vubec nechape ze chci dite naposled mi rek ze vypadam jako kdyby mi bylo 13let ja vypadam mlade.Kolikrat i usina naposled mi psal recept a 3× usnul,uz je toho na nej moc.
citronku -holky ti radi dobře, když dr. střílí takhle naslepo..
hlavně si v CARu pohlídej, ať ti udělají hormonální profil, a sledují ovulaci (nejlépe folikulometrií) v cyklu bez veškerých hormonů, ať se tělo ukáže, jak na tom je
, hodně štěstí
za konzultace a UTZ se běžně neplatí nic, až za IUI a IVF se doplácí nad rámec úhrady pojišťovny, když pohledáš na netu, tak najdeš ![]()