Bazén Albixon

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
6.11.16 18:48

Albixon versus Aquasep

Hledám vhodného dodavatele bazénu a myslel jsem, že bych využil slev v Albixonu. Nicméně o trochu méně a za větší bazén mi vychází Aquasep, máte někdo zkušenost s touto firmou?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
8.1.17 21:29

oživuji diskusi

Nevíte prosím někdo, kdy má Albixon ty slevy na půlku? Bude to nyní na jaře?
Nebo uvítám jakékoliv rady. Chystáme se na bazén do země. Spíše menší, tak 3×4m.Od jaké firmy vzít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.17 12:38

@ajjkaz

Můžeš prosím objasnit, co přesně nefunguje? My jsme také chtěli přelivový, i jsme měli nabídky od Albixonu - a vybrali jsme bohužel no name firmu, která byla naprosto neschopná a naúčtovala si ve finále mnohem více (tozn. že bazén jsem si nakonec mohli klidně dát od té nejdražší firmy a vyšlo by to nastejno a kvalitou by to bylo jinde). Docela mě pak mrzelo, že jsme nezvolili přelivový od Albixonu a hodně jsem si to vyčítala. My máme obyčejný skimmerový, podotýkám pouze plastový, a cena bazénu byla 300 tis. bazén s technologiemi, 100 tis. výkop (zajišťovali jsme si sami),teď ještě nás čekají úpravy okolo to bude cca 70 tis. a pak zastřešení, a tady už nechci riskovat, takže jsem vybrala od Alukovu za bratru 270 tis. (podotýkám, že je to pouze nízké zastřešení). Tak nevím, jestli to bylo rozumné řešení. Mám za to, že kdybych si koupila místo toho auto a permanentku na plavečák, tak jsem na tom lépe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
8.2.17 14:29

@Klarys101 @Vyhaslá sopka Máme bazén od ALbixonu (dělali jsme loni).
Albixon vám dodá jen bazén (plus případně technologii a zastřešení). Veškeré výkopové práce, veškerou betonáž, štěrk, drenáže atd děláte vy sami. Oni jen přijedou s bazénem, vy sami si musíte zařídit a zaplatit jeřáb, který vám bazén usadí do díry (nebo cca 10 lidí). Bazén vám zprovozní. Obetonování a veškeré dokončovací práce jsou zase na vás. Až máte hotovo, přijedou vám namontovat zastřešení, zprovoznit technologii. (máte-li v ceně)

toto všechno je třeba si k ceně bazénu připočítat, tak na to pamatujte. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
8.2.17 14:32

@miska.887 Leden je v pohodě. Ten přelivovej je efektní, ale dle mýho dost nepraktickej. Ty kanálky se děsně zasírají (vím to od lidí, co mají přelivovej bazén),, je to prej dost nepraktický, navíc se u toho nesedí tak pohodlně, neboť máte mřížku zaseklou v prdeli. :mrgreen: A je to náročnější z hlediska stavební přípravy, protože to musí být na milimetr přesný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.17 14:41
@Pinkie píše:
@Klarys101 @Vyhaslá sopka Máme bazén od ALbixonu (dělali jsme loni).
Albixon vám dodá jen bazén (plus případně technologii a zastřešení). Veškeré výkopové práce, veškerou betonáž, štěrk, drenáže atd děláte vy sami. Oni jen přijedou s bazénem, vy sami si musíte zařídit a zaplatit jeřáb, který vám bazén usadí do díry (nebo cca 10 lidí). Bazén vám zprovozní. Obetonování a veškeré dokončovací práce jsou zase na vás. Až máte hotovo, přijedou vám namontovat zastřešení, zprovoznit technologii. (máte-li v ceně)toto všechno je třeba si k ceně bazénu připočítat, tak na to pamatujte. ;)

To asi nepatří mě, ne :-) Já už bazén mám a je to přesně tak, jak píšeš :-) Firma jen doveze bazén a zapojí technologii (a ještě si musíš většinou sehnat elektrikáře, protože světla a jiné el. věci bazénové firmy nedělají, nebo jen za příplatek)… A následné dobetonování a dopouštění vody je už na zákazníkovi.-)
A jak jsi spokojená s Albixonem? Je vše O. K.? Máš i zastřešení? A jaké? Zvažovala jsem od této firmy Dallas nebo Casablancu…

Jinak pro ostatní - např. firma Desjyouax udělá vše komplet, ale ta cena tomu i odpovídá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.17 14:47
@Pinkie píše:
@miska.887 Leden je v pohodě. Ten přelivovej je efektní, ale dle mýho dost nepraktickej. Ty kanálky se děsně zasírají (vím to od lidí, co mají přelivovej bazén),, je to prej dost nepraktický, navíc se u toho nesedí tak pohodlně, neboť máte mřížku zaseklou v prdeli. :mrgreen: A je to náročnější z hlediska stavební přípravy, protože to musí být na milimetr přesný.

Já se teď v jedné diskusi dočetla, že prý ten přeliv stačí vyčistit jednou za rok WAPKOU (psali to přímo majitelky bazénů), tak nevím… Ale skoro žádný z bazenářů to nedoporučoval, že přeronový (neboli přelivový) je vhodný do interiéru nikoli ven… Docela mě vážně mrzí, že jsme ho nedali, ale možná bych pak taky nadávala… A ty informace o špatném čištění jsi čerpala přímo osobně od známých nebo z internetu? No, ono čistit tu linku kolem bazénu taky není žádná hitparáda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
8.2.17 16:08

@Vyhaslá sopka O tom přelivu mi říkal sám prodejce, něco mám z internetu a něco od sousedů. Prý to někdy může zasmrádat (ty kanálky), jo a mám pocit, že tam je nějakej problém ohledně hladiny vody, je tam nějaká komplikace, že to nějak nesmí klesnout a musí se to hlídat. Něco technickýho. Nám ten přeliv nedoporučoval sám prodejce - jako že je to krásný a tak, ale míň praktický. Že se do těch kanálků pořád dostává bordel a tak. Já jsem ty nevýhody měla v hlavě tak před rokem, teď jsem to vypustila. :mrgreen:
Jinak my máme zastřešení taky od Albixonu (měli jsme to koupený v setu), máme nějakej základ. Uvidíme, jak to bude vypadat po zimě, ale co se týče servisu, tak při problému přijeli asi třetí den (měli jsme problém s těsněním v technologický šachtě). A pak to zase šlapalo. Jinak za zastřešení jsem hrozně ráda, jednak to fakt krásně vyhřeje vodu v bazénu a hlavně je to praktický (nelítá tam bordel a kdejaká havěť). A nemyslím tím jen pavouky (megapavouky!), ale i žáby, myši a člověk neloví utonutý ptáky. Měli jsme zastřešení asi měsíc po instalaci bazénu a byli jsme fakt rádi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.17 22:18
@Pinkie píše:
@Vyhaslá sopka O tom přelivu mi říkal sám prodejce, něco mám z internetu a něco od sousedů. Prý to někdy může zasmrádat (ty kanálky), jo a mám pocit, že tam je nějakej problém ohledně hladiny vody, je tam nějaká komplikace, že to nějak nesmí klesnout a musí se to hlídat. Něco technickýho. Nám ten přeliv nedoporučoval sám prodejce - jako že je to krásný a tak, ale míň praktický. Že se do těch kanálků pořád dostává bordel a tak. Já jsem ty nevýhody měla v hlavě tak před rokem, teď jsem to vypustila. :mrgreen:
Jinak my máme zastřešení taky od Albixonu (měli jsme to koupený v setu), máme nějakej základ. Uvidíme, jak to bude vypadat po zimě, ale co se týče servisu, tak při problému přijeli asi třetí den (měli jsme problém s těsněním v technologický šachtě). A pak to zase šlapalo. Jinak za zastřešení jsem hrozně ráda, jednak to fakt krásně vyhřeje vodu v bazénu a hlavně je to praktický (nelítá tam bordel a kdejaká havěť). A nemyslím tím jen pavouky (megapavouky!), ale i žáby, myši a člověk neloví utonutý ptáky. Měli jsme zastřešení asi měsíc po instalaci bazénu a byli jsme fakt rádi. ;)

Tak doufám, že se to srovná tím zastřešením. Zatím jsem z toho dost zoufalá. Sice na efekt ten bazén vypadá bombasticky, ale nikdo už nevidí tu práci za tím. Čistej ho udržíme bez zastřešení cca prvních deset minut :lol: Jo, máš pravdu, u toho přelivu je nutné hlídat tu hladinku, když by voda klesla, tak se může spálit čerpadlo, i když to moc nechápu, když tu vodu má dočerpávat ta vyrovnávací nádrž, ale nejsem technik, tož přesně nevím… Zastřešení chce manžel z čirého kompaktního polykarbonátu, on nechce ten dutinkovej, tak jsem na to zvědavá. Protože někteří bazenáři tvrdí, že to ten kompakt tolik nevyhřeje, jiní tvrdí, že je to blbost (a to si protiřečí i technici od stejné firmy :nevim: ). Tak uvidíme… My totiž přes léto v tom bazénu měli nejprve 25 stupňů a pak byly neuvěřitelně chladné noci, takže v srpnu tam bylo 20 stupňů přes den… Takže jsem si připadala, že plavu v Severním ledovém oceánu… Přitom ten bazén je dole zateplenej XPS deskami a z boku taky… TČ jsme nedávali, a doufám, že se teplota zvedne zastřešením…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
9.2.17 21:27

@Vyhaslá sopka Když máš zastřešení, tepelný čerpadlo není vůbec potřeba. Fakt se to vyhřeje, v létě jsme to pak i nechávali otevřený, protože už nám bylo vedro. :-)
Jinak nevím, jestli s tím zastřešením rozumím správně. My ho máme sice z čirýho materiálu, ale asi to dutinkový, protože přes to není vidět (prostě není to čirý jako sklo). To čirý zastřešení nám taky nabízeli, viděla jsem ho na prodejně, ale je na tom strašně vidět kdejaká nečistota a kapičky vody, zkrátka cokoliv. I prodejce říkal, že bychom se pak z toho zbláznili, že bychom nedělali nic jinýho, než lítali okolo s hadrem.

Co se týče údržby, ani bych neřekla, že okolo nějak lítáme. Sem tam vyčistíme sítko u skimmeru, jinak filtrace si jede automaticky sama. Jednou za pár dní zapneme bazénovej vysavač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.17 22:29

Jj, na tom čirém plném je vidět opravdu vše, ale zase manžel jiné nechce, že by to prý nezapadalo ke konceptu našeho domu (je to estét :roll: Doufám, že budu také spokojená, bez toho zastřešení je to peklo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
10.2.17 06:15

Jestli mohu, přidám se k vám ještě jednou do diskuse…
My máme nakonec termín usazení bazénu do země na 12.5.Jsme z toho docela celí divoký. Shlédli jsme doma video, jak připravit výkopovou jámu, udělat desku…No, opravdu pěkné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.17 08:09
@smutná máma píše:
Jestli mohu, přidám se k vám ještě jednou do diskuse…
My máme nakonec termín usazení bazénu do země na 12.5.Jsme z toho docela celí divoký. Shlédli jsme doma video, jak připravit výkopovou jámu, udělat desku…No, opravdu pěkné

To zvládnou i amatéři, tak to určitě dáte :-))) Já měla výhodu, že je manžel stavař, takže to udělal naprosto bravurně… To je tak jediné, co se nám povedlo :-), jinak pak vše posr… bazénová firma… (pán byl naprostej amatér a slibotechna, to je tak když člověk kouká po ceně, stejně si nakonec naúčtoval za všechno možné) - nechci ho zde jmenovat, protože v podstatě ani nemohu, člověk nikdy neví, kdy ho může potřebovat, protože se něco pos… a pán by se pak už asi ani neobtěžoval přijet (i když my jsme si zatím vše opravili sami, ale pro jistotu ho nikde nepomlouvám, ale byl to fakt naprostej amatér a finančně nás ještě neuvěřitelně „natáh´“… Ještě ho podezřívám, že nám tam dal málo trysek, máme na docela velký bazén jen tři v čelní stěně a podle mého jich mělo být nejmíň 6 a ještě měly být alespoň zboku, aby to lépe cirkulovalo…Voda je tedy krásná azurová, ale vespod se místy tvoří mikročástice zeleného, které se shlukují… Mám za to, že ani není bordel z okolí, ale že je to prostě zelený kal, který vzniká tím, že máme málo trysek na cirkulaci vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
10.2.17 09:29

Tady je docela pěkný video ze stavby https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
10.2.17 09:31

@Vyhaslá sopka No, nechci vám do toho kecat, ale jestli budete mít fakt to čirý, budete se opravdu ohánět a je na tom vidět fakt všechno. Jestli je tvůj muž estét, tak bych ho nechala, ať s hadrem lítá tedy on. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí