Bébé Confort, typ: High Trek nebo XLander XA????

16
29.9.09 08:17

Bébé Confort, typ: High Trek nebo XLander XA????

Maminky prosím máte některá zkušenost s tímto typem Bébé??Rozhoduji se mezi těmito dvěma kočárky, poradíte někdo??
Moc děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s BéBé Confort High Trek?

Přidejte zkušenost s BéBé Confort High...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
781
29.9.09 08:33

Ahoj, já mám BebéConfort High Trek, zděděný po švagrové. Je to super kočárek na to, na co si ho kupovala ona - ježdění na bruslích a chození po městě, strašně snadno se ovládá, výborná je ruční brzda na rukojeti a možnost aretace předního kolečka taky na rukojeti.
Pro mě nic moc, protože jsem spíš „terénní“ typ, v lese a na polích mi jako trojkolka přijde poměrně nestabilní, zastánkyně trojkolek se na mě teď možná vrhnou, ale tenhle kočár má korbičku i sportovní sedačku fakt hodně vysoko (super, že se k dítěti nemusíš moc ohýbat), takže má tím pádem hooodně vysoko těžiště a když najedu na kořen nebo větší nerovnost, klopí se do strany.
Boudička na sporťáku mi přijde dost chatrná, jsem zvědavá, co to udělá v zimě, až pořádně zafouká.
Pokud máš nějaký konkrétní dotaz, ptej se, takhle mě nic nenapadá.
Pro srovnání s X-laderem, který má kamarádka - tam ma zase vadí, že nemůžeš otočit korbičku a hlavně sporťákovou sedačku po/proti směru jízdy. Ve městě je to fuk, ale na delší cesty někde venku to oceníš. Jinak stabilnější je určitě, má ale mnohem menší hlubokou korbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
29.9.09 08:48

Nemám přímo zkušenost s BC High trek, ale měla jsem od nich jiný typ podvozku a taky X-Lander…
Jak to vidím já, tak se budeš muset rozhodnout, co je pro tebe priorita - High trek ti hezky popsala Katka.
Já jsem X-Lander XA měnila právě proto, že nejde otočit sedačka, prostě mi to hodně vadilo. Jednak kvůli kontaktu mimča se mnou, jednak kvůli ochraně před větrem a nepříznivým počasím vůbec. Jinak jsme s ním byla spokojená.
Měnila jsem právě za BC Trophy air 6 - ten byl super, bohužel už dosloužil - byl už hodně jetý, kupovala jsem z druhé ruky, už se nevyrábí. Teď máme Quinny Freestyle 3XL Comfort (teda to je dlouhý název).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
29.9.09 08:57

Zalezi na tom, co od kocarku potrebujes ty, kazdy ma plusy a minusy. Hightrek je favoritem pro me hlavne proto, protoze mi vyhovuje mit prcka otoceneho k sobe(coz moc 3kolek nema) a taky ma vyborne odpruzeni, takze mi pripada pro deti komfortnejsi. Sedacka vysoko je taky bezva-kvuli ohybani, ale je pravda, ze na stabilitu si musim davat pozor. Jako velky bonus navic vnimam obrovsky nakupni kos-ale nevim jak u x-landera-, a pak aretace na madle-ale tyhle kriteria nebyly podstatne pri mem rozhodovani. Nejlepe je kocar osobne vyzkouset , pak se ti rozhoduje snaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
29.9.09 09:11

Ahoj,

já s ním zrovna včera jela (BC). Ta stabilita je opravdu blbá - v mhd kočár, když máš na madle tašku, regulérně padá (za taškou). Výborná je skladnost kočárku, snadno sundáš i kola, takže ho během pár chvil rozložíš na dost malé části. Košík mě osobně přijde dost malý. Odpružení má dost dobrý. Sedačka mi ale taky nevyhovuje, je hrozně plytká a dítě, které ještě nesedí, když bys ho trošku sklopila, aby úplně neleželo, ale trochu vidělo (ony ty mršky už chtějí koukat), tak v tom má divně hlavu, celý tam tak divně prostě sedí. Boudička je strašně chatrná a malá. Kočárek celkově je hodně krátký, na nožičky mi tam přijde blbá ta odkládací plocha (dvě šprušle). Taky je dost lehký, na trojkolku.

Takže záleží, jaké máš priority a rozhodně taky doporučím vidět naživo. Ovšem stejně ty mouchy a výhody člověk pozná až s dítětem :wink:

X-lander neznám z osobní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
29.9.09 10:10

Moc děkuji za příspěvky, musím popřemýšlet :roll: budu ho využívat převážně do ternénu :lol: .Všem moc děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
29.9.09 10:10

Jo, jak píší holky, to odpružení je docela dobré. Ale časem se stejně vydrncá - zatím je v něm odvožené jedno dítě jen ve sporťáku, já vozila Ondru 7 měsíců v hluboké korbě a teď máme asi dva týdny sporťák. A kočár už různě vrže a pohupuje se tam, kde nemá. Občas už se mi i „sekne“ přední kolečko a neotočí se, když má, ale je to jen vteřinka. Stejně ovšem naštve ;).
Skládání a rozkládání super, tady nemám jedinou stížnost. Bezvadná je i možnost nasazení autosedačky, konkrétně vajíčko od BC mi přijde mnohem pevnější a tím pádem bezpečnější než asi nejčastěji používané MaxiCosi.
No, jak se říká, darovanému koni… Trochu doufám, že se něco definitivně rozbije a budu si „muset“ koupit nový kočárek :oops: . Ovšem nevím jaký, požadavky mám jasné, ale nemůžu najít žádný, který by jim odpovídal :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
29.9.09 10:11

Pokud ho chceš převážně do terénu, za sebe bych ho nedoporučila, ale to je z mého příspěvku asi jasné :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
29.9.09 11:24
fidla píše:
Hightrek je favoritem pro me hlavne proto, protoze mi vyhovuje mit prcka otoceneho k sobe(coz moc 3kolek nema) .

Ten náš Quinny je právě trojkolka, otočnou sedačku má :wink: A odpružený je taky, terén zvládá v pohodě plus nemá tak vysoko težiště, je stabilnější než HT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
29.9.09 11:37

Novire , už jsi zkoušela u Freestylu sporťák po směru jízdy? Já jsem to tak zkusila dát a kočár je neskutečně nestabilní :( Protisměru jízdy pohoda, ale po směru stačí lehce zatlačit na madlo dolů a přední kolčko letí vzhůru, o nějaké tašce na madle si můžu nechat zdát, protisměru jízdy tam nevadí (ale už mi došlo, proč k tomu je batoh a ne klasická tašky na madlo…)
Takže za mě korbička jo (ale malá), protisměru sporťák jo, ale po směru jsem se fakt bála, že ho překlopím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
29.9.09 11:51

ČIČINKO, po směru jízdy jsem nezkoušela, díky za doplnění… Jak jsem psala, pro mě je priorita možnost otočení proti směru jízdy, jinak nevozím (ani Tobíka), tak zhoršenou stabilitu nemusím řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
29.9.09 12:15

Do terenu mam skvele odzkousen X-lander XA odvozila jsem v nem sve prvni ditko a u druhe se v nem taky vozi. Bydlime na vesnici a hodne chodime na prochazky do lesa a jsme s nim spokojeni, jedina nevyhoda je opravdu to ze nelze otocit sportak proti smeru jizdy a velikost korbicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
29.9.09 12:34

AHoj,mám Hoco Tornado-S na Kia kolech,ale dělají se i nafukovací a má sedačku otočnou po i proti směru.A nedám na něj dopustit.

• Citovat
  • Upravit
10482
30.9.09 10:26

já mám teda, jak z diskuzí tady na emimi patrno, quinny speedi a nedám na něj v terénu/na bruslích dopustit. ale uznávám, že má spoustu chyb, které někomu připadají podstatné, někomu ne. stabilní teda ale je hodně, našemu Vojtovi se podařilo ho převrhnout jen jednou, do zadu, když se plnou parou opřel o boudu kočárku a to byla ještě vzadu taška…

BBconf. mi přijde nestabilní - jedné mamince dělal Vojta ve svých 8měsících figuranta při koupi a normálně kočár převrhl 8O rovnou v tom krámě! bylo to protisměru, po jsem to nikdy nezkoušela.. ta sedačka je moc vysoko, navíc, mně osobně přijde hrozně mělká při sedu…
a ještě jeden postřeh - jela jsem jednou koupit duši a plášť do libfinu a pánové byli moc milí, povídali jsme si a mezi řečí jsem se dozvěděla, že nejvíc je při reklamacích zaměstnává BBconf, hlavně hightreck a loola, pak mutsy UR, někdy buzz (polohování na nohách), ale že BBC jasně vede :x

s tím freestylem jsme mě dostaly, byl to tehdy náš favorit, ale - asi díky bohu - po složení moc velký do pidi auta…

fyzikarka, a jak se jezdí na kia kolech?? je tornadu stabilní,|??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
30.9.09 12:54

Moc děkuji za příspěvky, nakonec vyhrál X-Lander, tak doufám, že budu spokojená :)).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí