Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Bohdanka2 já třeba běhám se sluchatkem jen v jednom uchu už jen kvůli aut ať je slyším…
@Ennny
Já radši uplně bez, protože líp se soustředím na běh. Takle bych se pořád rozhlížela kolem sebe a ještě bych si rozbila hubu ![]()
Já jsem si pořídila běhací pás. Jsem posera, bydlíme na samotě a bojím se no
pás je pro mě super. Dřív jsem běhala podle tepovky ale víc mi vyhovuje střídat chůzi a běh. Teď mám pauzu, jsem pár týdnů po porodu a už se těším, až zase naběhnu. Chybí mi to. Jinak běhám v kompresních podkolenkách, leginy a triko.
Nejlepší na začátek jak di to neotravit, je minutu běžím a minutu jdu, začnu na 2 km. Takhle to budete dělat měsíc, pokud po 14 dnech budete ok, Tak přidejte 1 km a behejte tímto stylem opravdu měsíc i když se budete cítit ok. Druhý měsíc, 2 min běh a minuta chůze, za 14 dnů zvýšit na 5 min běh a minuta chůze, 3 měsíc by jste měly být schopné to ubehnout bez chůze a pak jen zvyšovat km. Neprepalit začátek a opravdu na pohodu!
Mně se tak strašně líbí představa, že se ráno/večer obléknu do sportovního, šoupnu do uší sluchátka a vyběhnu… Musí to být super a osvobozující. Ale když já se po dvaceti metrech musím vydýchávat 5 minut ![]()
Holky a v jakou denní dobu běháte? Ráno, večer..? A kolikrát týdně, nebo denně? Taky bych ráda začala tak sbírám inspiraci
Tři malé deti, takže nevím, kdy si mám vyhradit čas.
@mašlička píše:
Holky a v jakou denní dobu běháte? Ráno, večer..? A kolikrát týdně, nebo denně? Taky bych ráda začala tak sbírám inspiraciTři malé deti, takže nevím, kdy si mám vyhradit čas.
Při dvou dětech jsem běhala většinou dopoledne, když starší byla ve školce a mladší spala. Teď se třetím to vidím podobně. Dvě starší ve školce, mládě bude spát a já běhat. Jo a běhala jsem teda každý den krom neděle, to byl odpočinkový den od běhu a cvičení.
@Lenka_Hal píše:
Rano je to nejlepsi…a pred snidani.
to bych sebou okamžitě švihla ![]()
Taky jsem začala běhat, běhám obden, regenerace je v začátcích důležitá a běhání každý den se nedoporučuje. Běhám jak kdy, musí být manžel doma, takže někdy dopoledne, někdy odpoledne, jednou jsem byla i večer. Dnes půjdu v poledne. Začala jsem před měsícem, chodím na 40 minut a střídám běh a chůzi a je to tak kolem 5km.
@TeSudička píše:
@Azeretereza
Pooood budem behat spolu, az bude teplejisice jen dalkove, ale alespon neco
Tak jo, to beru
Hecnem se!
@Bandii píše:
to bych sebou okamžitě švihla
No ja zas nemuzu snidat, v kombinaci s delsim behem, to bych se asi pos…
![]()
Zkus tkz. indiánský běh (střídej třeba 50m pomalý běh a 5Om rychlou chůzi, nebo jiný poměr). Tohle můžeš dělat i do kopce. Ty kolečka tě nebudou bavit. A začni s malou vzdáleností a postupně pomalu přidávej. Nebo, jestli máte ve městě řeku, tak podél řeky budeš mít rovinu. A kup si boty s kvalitní podrážkou, která tlumí otřesy.
@Tecumseh píše:
Zkus tkz. indiánský běh (střídej třeba 50m pomalý běh a 5Om rychlou chůzi, nebo jiný poměr). Tohle můžeš dělat i do kopce. Ty kolečka tě nebudou bavit. A začni s malou vzdáleností a postupně pomalu přidávej. Nebo, jestli máte ve městě řeku, tak podél řeky budeš mít rovinu. A kup si boty s kvalitní podrážkou, která tlumí otřesy.
Přesně tak to dělám. Chvilku běh, chviku chůze a mám trasu i do schodů. To bud vyběhnu, a když se mi nechce tak je vyjdu.
@Lenka_Hal píše:
Rano je to nejlepsi…a pred snidani.
Taky o víkendu vyrazím ráno tak okolo 10, 11
Před snídaní fakt nee.