Berete s sebou děti na hřbitov?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
2.11.13 12:59
@stazinka09 píše:
@Baba
malý se na hřbitově po tmě taky líbí, říkala, že světýlka jsou fajn a krásně to voní., je to útulnější asi…Poprvé byla v šátku asi 2měsíční, asi si jí nikdo nevyhlídnul ;)
:) maly byl taky v satku. Neprijemny bylo akorat jit tesne kolem krematoria, jinak to bylo dobry.

A nejaky trest by zaslouzil ne ten, co bere na hrbitov mimino, ale ten ultrablb, co dovolil hned za hrbitovem postavit obri nakupni centrum :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
2.11.13 13:02

Tak dle mne bys měla dát na svůj pocit, pověry nepověry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mooona
2.11.13 13:03

Když jsme u babičky, tak na hřbitov jdu i s dětma, ukázat jim, jde je jejich praděda a další vzdálená rodina, povídáme si o tom, zapálíme svíčku, obstaráme hrob a jdeme. Já tam jako dítě ráda chodila s babičkou a obstarávala hrob. Duchové můžou i k vám domů, takže hřbitov nějak neřeším

• Citovat
  • Upravit
429
2.11.13 13:07

Dneska jdeme, ale čekáme až bude tma. Jdeme se podívat na světýlka. Já mám tu dušičkovou atmosféru hrozně ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
2.11.13 13:07

Beru tam děti od malička. Jinak ta pověra byla, že na děti do 1 roku by se mohla přichytit nějaká duše, co na hřbitově je. Ale já na to nevěřím a děti rády zapalují svíčky. Rádi se znovu a znovu ptají, kdo je v hrobech a rozebíráme veškeré pra a prapra předky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
2.11.13 13:14
@triada píše:
Dnes jdeme na hřbitov. Pořád přemýšlím nad tím, jestli malýho vezmu s sebou. Na jednu stranu je to jen pověra, na druhou stranu mě nahlodává takový divný pocit, že bych asi neměla. Nejsem nějak extra pověrčivá, ale věřím, že něco mezi zemí a nebem existuje. Jak to máte vy?

Beru děti na hřbitov. I na pohřby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
2.11.13 13:17
@Marcelka146 píše:
Já na hřbitov s dcerou taky chodím, i když byla jako miminko v kočárku. Slyšela jsem, že by se na hřbitov s dětmi chodit nemělo, ale proč? Nikdy jsem se po tom nepídila jaká je to pověra.

Taky by me zajimalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
2.11.13 13:22

Miminko do roku nesmi na hrbitov kvuli tomu ze by mohlo umrit, tot povera a u nas v rodine se dodrzuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
2.11.13 13:23

Oni jsou nejake povery? 8o to sem netusila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7220

Syna beru, na pověry nejsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679

@Seizdra pověra: malé děti by na hřbitov neměly chodit, protože by si je k sobě mohl zavolat někdo z mrtvých…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
2.11.13 13:24

Tuto pověru neznám, slyším to prvně v životě. Děti sebou beru, rádi chodí za babi a dědou-moji rodiče-které znali a měli je moc rády. Dokonce se mnou vybírají svíčky, věnečky a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
2.11.13 13:30

No tak koukám, že je lepší „všechno“ nevědět a moc se nepídit. Jsem ráda, že jsem o téhle pověře nevěděla a mnoha dalších taky nevím. Člověk tomu pak začne věřit a zbytečně se všeho bojí. Myslím, že by každý měl dát na svůj vlastní instinkt a dělat podle svého mínění a pocitů a takový zbytečný „bláboly“ nečíst a neposlouchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
2.11.13 13:32
@Marcelka146 píše:
No tak koukám, že je lepší „všechno“ nevědět a moc se nepídit. Jsem ráda, že jsem o téhle pověře nevěděla a mnoha dalších taky nevím. Člověk tomu pak začne věřit a zbytečně se všeho bojí. Myslím, že by každý měl dát na svůj vlastní instinkt a dělat podle svého mínění a pocitů a takový zbytečný „bláboly“ nečíst a neposlouchat.

Taky si myslim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4932
2.11.13 13:41

Byla jsem zrovna vcera a s mimcem pujdeme normalne taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí