Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Hanča1234 píše: Více
V každém případě fandím, že jsi začala s nějakou aktivitou. Jen mě překvapuje, že ti nedoporučili silovku kvůli hypertenzi, já mám vysoký tlak, ale nikdy v tom kardiolog problém neviděl. Naopak, když jsem zhubla a svaly šly nahoru, přirozeně se upravil.
Silový tréning může být i s vlastní vahou a postupně přidávat zátěž (posilovací gumy, činky, zátěže na nohy).
@DivícíSeŽena no, měla sem ještě nějakou šelest na srdci nebo co. Mám teď celkem velký stres ![]()
Děkuji. Snad se budu cítit líp. Ten Home Office, je v tomhle na nic.
Každý pohyb má cenu, ale obecně platí, že tuky se spalují po hodině aerobního tréninku. Takže ti ke startu spalování chybí 25-30 minut. Takže přidej 25 - 30 minut + další čas na špeky.
Jasně, fandím a je fajn, že ses vůbec rozhodla a dokopala k tomu, že pro sebe něco děláš. Držím palce.
Možná, kdyby ses s tím psem ráno nalačno proběhla, mělo by to větší efekt než celý pás.
To je náhodou dobrá rada, jen bych to protáhl alespoň o dva kilometry.
@Zumpa jj, dík. To není možné ani pro mě ani pro psa ![]()
Na procházky, se mnou často chodí syn a ten by se mnou těžko běžel. Je to takové složitější a já ani nevím jestli bych to po ránu dala. Vstanu a musím syna koupat, a dělat vše kolem jídla atd a pak jdeme ven se psem. Pak honem domu, kvůli práci.
Příspěvek upraven 06.06.26 v 21:41
Pás měj jak doplněk. Běhej venku, je krásně a dlouho světlo, i kdyby jsi střídala chůzi a běh, za 40 minut + rozehřátí a protažení toho tolik uvidíš venku, nadýcháš se čistého vzduchu.
Pokud máš levný pás, tak nikdy nenahradí venek. Venku máš kopce a i mírný zvlnění ti pomůže mnohem více ( posiluješ stehenní svaly a mnohem více kondici) než běhat rádoby po plošině na páse - v kuse tam taky určitě neběháš jak ratlík.
Taky mám (částečné) HO a od března běhám venku, na pás jdu jen ve fitku na závěrečný trénink, běh jen zásadě venku, protože by mi mrsklo být na HO doma a ještě běhat zavřená doma, když je poslední dobou tak krásně - vyčistím si tam aspoň hlavu
@Anonymní píše: Více
Nemám levný pás
, za to mám syna autistu a je pro mě důležité být doma. Víc rozepisovat důvody proč mám pás, nebudu. Dík
@Hanča1234
Mmch nevím, kdo ti to radil, ale vyhýbat se silovýmu tréninku při vysokém tlaku je pěkná blbost. Holky tu mají pravdu.
Nemáš zvedat hned 30 kilo (možná takhle to bylo pochopeno), ale pár kilová činka nic neudělá, naopak, je lepší stejně začínat s málo kily. Případně začít s pilates, a vlastní vahou. Navíc silový trénink má upravovat krevní tlak, má na to pozitivní vliv a i to hubnutí jde pak snáz, řadit jen kardio taky není nejlepší řešení..
Každopádně běhej aspoň 40,45 minut+, 30 minut je fajn, když nestíháš jednou za čas, pro nějaký pohyb, na efektivní hubnutí, pálení kalorií to je ale prostě málo
Příspěvek upraven 06.06.26 v 21:12
@Anonymní píše: Více
Děkuji…Ptala jsem se jen na pás ![]()
Za mě, je začínat s 30 min ok, postupně můžu navyšovat. Každopádně je pro mě důležité aby to bylo udržitelný a každý den.
PS. proč anonym? To je intimní názor nebo se za něj stydíš?
Ráno na lačno bude fajn i ten pás. Nauč se pravidelně vstát dřív, než vstávají ostatní a jdi na něj. Chápu, že máš autistu a není úplně možné odejít na běhání ven kdykoli.
Furt lepší alespoň doma na pás, než nedělat nic.
K tomu vysokému tlaku. Mám ho geneticky po mamce. Ta měla aj mrtvice brzo. Můžu se stavět třeba na hlavu. Nezbavím se ho úplně. Taky mi nikdo nezakázal silový. Jednoručky mám kilové. Pak ketlebelly od 3-7 kilo. Žádný extrém. Dělat dřepy nebo něco na prsa a mít u toho jednoručky. Nijak neohrozí. Ale dá se cvičit i pomocí vlastní váhy, když se závaží při silovém bojíš. Ale pokud chceš vidět nějaký efekt na sobě. Tak je třeba střídat kardio a silový. Tak to prostě je. Plus samozřejmě nastavit si režim v jídle.
@Kelsey1 Dík, věřím doporučení lékaře. Proto sem chtěla vědět jen, info k pásu ![]()
Když nic jiného nejde, tak prostě ráno přivstat a jít na pás. Nebo si najdi přes den oblíbený čas na cvičení. Budeš blízko syna, kdyby potřeboval něco a můžeš se hýbat. Je škoda, že nejdou střídat aktivity. Šlo by to líp. Byla by pro tebe lepší motivace. Protože by byl dřív okem patrný efekt.