Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Čauky holky, pořídila sem si běhací pás, upravila jídelníček a chci se zeptat. Za jak dlouho jste pocitili úbytek váhy? Pracuju převážně na HO takže toho pohybu moc nemám.
Já jsem po úpravě jídelníčku viděla změny už po týdnu. Pohyb jsem teda nepřidávala, já se hýbu furt.
Zacala jsem behat cca v breznu a v lete mela skoro o velikost min, bez upravy jidelnicku.
@Hanča1234 tak záleží, jak jsi zvyklá se stravovat, jak jsi se hýbala dosud.
Já po nějakých zdravotních komplikacích se vracím téměř po půlroční pauze k aktivnějšímu pohybu.
Aktuálně chodím denně tak 2,5-3 hodiny.
Plus denně půl rodiny fyzio cvičení, 1× týdně chodím na hodinové cvičení s fyzioterapeutem.
Ráda bych dala dole pár kilo, ale myslím si, že to půjde spíš do svalů.
Já mám cíl hlavně se dostat zpátky do kondice.
Držím palce ![]()
Já běhám na pase od ledna, stravu držím,.zkouším i silovku, 1× týdne trénink mimo domov a mám dole jen 6 kg, už to nějak nejde. Taky HO.
@Menton Úplný pecivál nejsem, ale nic moc pohybu nemám. Ráno jdu na pravidelnou procházku se psem cca 4 km, pak práce, přičemž si od PC můžu odskočit uvařit a něco malého poklidit. Po práci jdu na 35 min běhat na pás a pak už toho pohybu krom lítání po bytě moc není 🫣 Z jídelníčku jsem vynechala sladké a pečivo a snažím se omezit přílohy, což mi zatím moc nejde. Děti jsou na omáčky a hutné polévky a vařit pro sebe zvlášť nestíhám, popř. se mi nechce.
Jo a ty polévky teda nejím.
Jooo a předtím bylo pohybu málo. Hodně hodin u PC, různá školení atd.
Když budeš něco pravidelně dělat. Tak na sobě to pocítíš brzo. Ostatní uvidí výsledek později.
My nemáme doma pás. Ale eliptkal, veslovací trenažér atd. Nejlepší je stejně nespojené švihadlo (takové to se závažím). Ráno teď zas vstávám denně brzo a jdu doma na kardio (dala jsem si limit minimálně 40 minut), odpoledne okruh se psem nebo s ním lítat po zahradě, případně zahrádka okopat (to je makačka jak při cvičení) a večer párkrát týdně silový (máme jednoručky, ketlebelly a jiná závaží). O víkendu daleko kolo, když je čas. Teď nebudeme stíhat. Zítra jedeme pryč na celý den k rodině a v neděli máme nařízenou pracovní neděli, ať můžeme mít volno poslední den v měsíci. Den dětí je v neděli. Kolo nestihneme. Takže budu zítra vstávat zas dřív a cvičit doma a večer u televize. Jde o moje opatření, ať se naopak nezačnu při stárnutí rozlézt a boptnat. Furt někdo straší, jak najede na tachometru 4. Uvidíš. To začne. Hormony a nevím co. Kur.ajs nechci se začít rozlézt.
Vstát dřív ráno zvládám jen teď, jak je brzo světlo a budí zpěv ptáků venku a sousedovic kohout. V zimě tělo nespolupracuje.
@Kelsey1 Mám zahrádku, takže okopávám, pleju a zalévám. Na kolo bych o víkendu ráda zašla, ale přijde návštěva, to zabere téměř celý den, a v neděli mě čeká pořádný úklid, na který přes týden nezbývá tolik času. Žádný jiný stroj doma nemám, ale to běhání mě kupodivu baví. Pustím si hudbu a běžím.
Jo 🐓, to znám ![]()