Máte zkušenosti s bezlepkovou dietou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12658
21.4.10 14:52

tak aj mne to uz oficialne potvrdili.. neviem teda v akom rozsahu to mam ale bezlepkovu drzat urcite.. a koli nelieceniu mam pridruzenu osteoporozu :-(
gabi ked vidim ako to dopadlo u mna po tom ako si mysleli ze som sa vyliecila, tak radim neriskovat s malou… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
21.4.10 14:56

já se jen p tala na to, co mi není jasné, nic víc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
21.4.10 15:12
pata308 píše:
tak aj mne to uz oficialne potvrdili.. neviem teda v akom rozsahu to mam ale bezlepkovu drzat urcite.. a koli nelieceniu mam pridruzenu osteoporozu :-(
gabi ked vidim ako to dopadlo u mna po tom ako si mysleli ze som sa vyliecila, tak radim neriskovat s malou… :wink:

pak sem napiš, až budeš vědět, tvůj Marsh, jsem velmi zvědavá, jaký bude po těch letech co jsi se neléčila. Když si vezmu, že můj syn a Gábi dcerka jen za 5 let života na lepku dospěli k Marsh 3a a 3b … tak ty budeš mít minimálně taky tak, ne-li i 3c … :think:

Příspěvek upraven 21.04.10 v 15:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
21.4.10 15:13
Gabinka1 píše:
já se jen p tala na to, co mi není jasné, nic víc :kytka:

Jasné, rozumím a rohodně tě za to nesoudím :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
21.4.10 15:20

gabi to je jasne tiez nesudim, napisala som len svoj nazor po skusenostiach :) nic viac :wink:

simpe vysledky presne budem vediet asi az na poradni za mesiac ale isto dam vediet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
21.4.10 15:32

My jdeme v pátek na kontrolu na dětskou gastroenterologii, poprvé od biopsie. Měli jsme tam jít už v únoru, ale kluci chytli neštovice a tak nás přeobjednali. Jsem strašně zvědavá, jak synovi klesnou protilátky a vlastně tím budu vědět, jak moc s enám daří dodržovat dietu, na které je už půl roku. Staršího syna nám budou testovat. Na něj jsem také zvědavá, poslední dobou ho dost často bolí břicho, hlavně po jídle … a přijde mně, že přestal asi růst …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
21.4.10 17:19

Tak já taky poprvé napíšu- čekáme na výsledky biopsie u manžela
manžel nemá žádné potíže, jen atop od dětství
při gastroskopii mu mimochodem zjistili těžký chronický zánět žaludku a duodena - též zcela asymptomatický

ještě si zachovávám zbytky nejspíše marné naděje, ale už si zjišťuji potřebné informace a v současnosti doufám (vzhledem k zánětu), že to bude „jen“ celiakie.

pekárnu už máme
vysaju z vás všechny informace, připravte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
21.4.10 17:53
Pudloslava píše:
Tak já taky poprvé napíšu- čekáme na výsledky biopsie u manžela
manžel nemá žádné potíže, jen atop od dětství
při gastroskopii mu mimochodem zjistili těžký chronický zánět žaludku a duodena - též zcela asymptomatický

ještě si zachovávám zbytky nejspíše marné naděje, ale už si zjišťuji potřebné informace a v současnosti doufám (vzhledem k zánětu), že to bude „jen“ celiakie.

pekárnu už máme
vysaju z vás všechny informace, připravte se

a krevní protilátky měl asi také pozitivní, že? Jinak ta biopsie by se nedělala jen tak … no syn měl také zánět žaldku a duodenda …a to byl taky bez nějakých velkých obtíží …neboj, snad to nebude nic většího a bude to jen celiakie, ikdyž i ta stačí na to aby jsi ty a manžel z toho měli hlavu jako nafukovací balón … neboj, to zvládnete, co jiného taky zbývá, že?! Klidně s eptej, pokusíme se poradit a když tak ti také dám odkaz na jednu úžasnou diskuzi, kd esi radíme jak péct a co a jak kolem bezlepkové diety …nebýt jí a jednou maminkou - Ivako- vytvořených stránek o pečení, potýkala bych se s tím ještě ted. Takhel jsme do toho během měsíc epekně sklouzla a bylo :-)
http://diskuse.dama.cz/d.php?…
 http://www.ivako.cz/pecivo.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
21.4.10 18:45

Pudlo čau:)

Jsem si právě z lékárny přivezla ty katalogy…ak snad nám to ulehčí život, ale teda pečivo..to bude boj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
21.4.10 19:49

holky, uvidíte, že se do toho brzo dostanete a zjistíte, že to není tak hrozné, navíc ta nabídka potravin a dostupnost mi přijde, že se teď strašně rychle rozrůstá, když to srovnám se situací před pěti lety, když jsem se do toho díky přítelovi dostala a ani si nechci představovat, jaký to muselo být před těma 20ti lety pro jeho mamku, když musela pro všechno jezdit z olomouce do prahy

před nedávnem se bezlepkově vařilo v kuchařské pohotovosti na ČT, dělali tam domácí těstoviny a krásně vypadající čokodort http://www.ceskatelevize.cz/…04:20-1.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
21.4.10 20:01

devcata dekuji za privitani
protilatky mel, ale protoze s lekarem komunikoval jen on,. ne ja a zpravu jeste nedostal do ruky, tak nevim ktere a kolik - ale imunolog rekl, ze celiakie je na 90%

je to dr. Fuchs, kam chodim s rafankem kvuli ABKM. Manzel se tam objednal s ekzemem a bac … byl prvni, kdo ho na to po 32 letech s ekzemem nabral.

testoviny domaci - holky nemate nektera masinu? Strojky na testoviny jsou, ale zajimalo by me, jestli to testo i valej, nebo jen kraji na nudlicky. valeni testa na nudle je totiz des bes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
21.4.10 20:08

pudlo, doma sice strojek nemám, ale myslím, že by snad všechny měly i válet, i když jak mi s tím ukazoval práci profík šéfkuchař, tak mi přišlo, že snad jednodušší je to vyválet ručně :-D ale asi to bude jen o cviku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
21.4.10 20:31

no já zatim, za ty 2 týdny necelé, co držíme, tak musim říct, že JE VOPRUZ hlídat co kupuju a co kde kdo dá. A pečivo. Ona na něm žila…a tohle mi brutálně stávkuje. Cokoliv. I nějaké musli bezlepkové nebo co to je. No hrůza.

Dneska jsem narazila na BIO kukuřičné lupínky v Hypně, je tam „může obsahovat stopy lepku“ - tak nevim, je to OK nebo ne? Někde holky psaly, že ty stopy nebo tu poznámku vyráběno v závodě… neřeší…

Až na cokoliv z pečiva ( i sladké, krom koupených sušenek - mrcha:D ) to jde.

A ještě větší vopruz než y nákupy (no ale zapomínám tahat tahák s éčky) je to vaření - že musim nutně myslet na to, že ráno musí bejt navařeno do školky…bože nenávidím vaření:D

No pominu-li ty boje s holkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
21.4.10 20:39

těstoviny by mně nebavilo dělat doma, když si mohu koupit v obchodě. Nekujpuji ty ve zdravěnce, ty jsou tam drahé jako blázen, ale kupuji ty Sam Mills v Bille, mají je i v Kauflu a ted jsme je nedávno viděla i kdesi jinde, kd emně to právě překvapilo, ale kurnik, kd eto bylo ? :nevim: stojí za půl kila jen okolo 25,–, pak si nechávám vozit od známého pohankové těstoviny a nudle přímo z mlýna, je to jeho známý a dělá pohankové věci, i ta značka se hodně objevuje ve zdravkách, ale nechci dělat skrytou reklamu :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
21.4.10 20:40
Gabinka1 píše:

Dneska jsem narazila na BIO kukuřičné lupínky v Hypně, je tam „může obsahovat stopy lepku“ - tak nevim, je to OK nebo ne? Někde holky psaly, že ty stopy nebo tu poznámku vyráběno v závodě… neřeší…

ano, to neřeš, tím se jen chrání … pokud to vyhovuje dle složení, používej je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek