Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Lena93 píše: Člověk by nevěřil, jak se v diskuzi o bezplenkovce pobavíHolky, děkuji za zpříjemnění sychravého dne
@Pampelida Má to ovšem jednu nevýhodu - občas člověk riskuje jednu přes papulu, nebo se s ním aspoň ostatní nebaví
. Byli jsme se synem v herně, to mu bylo myslím 20 měsíců, Syn pobíhal, já jsem seděla u stolu, kde bylo víc křesel, přisedlo si 5 maminek, jejich děti měly od pohledu od roku a půl do tří let. Začali si vykládat o nočníku - maminky starších dětí si přitakávaly, jak jejich děti nočník úspěšně bojkotují, mají hysteráky, že to nemá cenu, že musí dozrát, že si to v tomhle věku nemůžou uvědomovat. Maminky mladších dětí na to „no, my už jsme chtěly začít, tak teď nevím, co myslíte…“ a ty první na to „no to né, to vůbec, bude z toho mít trauma“. No pak už mě ten rozhovor přestalo bavit poslouchat, tak jsem nalákala syna do druhé místnosti na písek a šla si sednout tam. Stály tam tři další maminky a já si až po dosednutí uvědomila, že si povídají taky o nočníku a ve stejném duchu.
No tak jsem si povzdechla, ale už mi bylo blbé si odsedávat a chtěla jsem ten rozhovor jen ignorovat. No jo, jenže neuběhlo ani 5 minut a do toho jejich lamentování „oni jsou moc malí, neuvědomují si to, plenky ve třech letech jsou normální“ přiběhl můj syn a „mamí, plosím čulááát“
No mračily se potom na mě hodně. ![]()
Pak se mi ještě jednou stalo, že mi nějaká paní na hřišti (nevím, jestli mladá babička nebo starší maminka) nabízela peníze, abych měla pro syna na plenky a na boty. Běhal totiž na písku bos (boty jsme měli schované v tašce s formičkama) a bez plenky - čurat jsme chodili ke křoví.
V tu chvíli jsem si sice připadala jako blbec, ale teď už mi to přijde vtipné.
@Hoa Mai Chudáček malý, bez bot a bez plenky
Nemá on z toho náhodou trauma? ![]()
@Lena93 no, upřímně z toho asi trochu trochu trauma má, ale z jiného úhlu pohledu
. On když třeba v tom roce a půl, roce a třičtvrtě (to bylo přes léto) viděl nějaké vzpouzející se stejně staré dítě, které se maminka snaží na hřišti přebalit, tak tomu nerozuměl, na plínky u sebe už asi zapomněl, takže viděl dítě, které se něčemu brání. Ptal se mě, tak jsem mu vysvětlila, že maminka dává dítěti plínku, on na mě vytřeštil oči, ukázal si na zadeček a říká „mami, pínku nee“
.
@Hoa Mai souhlasim se vsim, tyhle reci typu „musi dozrat“, „jeste si to neuvedomuje“ me fakt bavi
na druhou stranu se tem detem ale nedivim, ze nocnik bojotujou, spousta matek ho vytahne kolem druheho roku a cekaji asi zazraky, kdyz je dite do te doby zvykle delat vse do pleny. Za me je bezplenkovka uplne skvela, delala jsem s dcerou od tri mesicu a velice rychle si zvykla, ze potreba se dela jinam nez do plenky. Taky me docela bavili reci typu kolik to muselo byt prace navic, tak to jsem se vzdycky jen pousmala a odpovidala, ze seskrabovat dvouletakovy houno ze zad asi taky zadnej slagr nebude ![]()