Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, kdo měl také opakované biochemické těhotenství? Řešilo se nějak u vás? Snažíme se s manželem od ledna vždy vyšlo hned ale pokaždé s nezdarem. V lednu biochemické v únoru se povedlo ale v dubnu mi zjistili ZT a teď v červenci jsme zkusili znova a zase biochemické. Ještě jsem to nedostala ale testy nesílí a celkove jsou mizerné. Už mi to přijde jako moc náhod najednou. Ještě prosím po jak dlouhé době jste to dostali? A jak se případně řeší když to nedostanu?
Mě Dr říkala, ať si po ZT dám pár měsíců oraz, že to většinou odejde zas, když se člověk snaží hned další měsíc. Otěhotněla jsem po 2 mesicich a šlo to pryč zase a když sem pak počkala půl roku, tak už se to udrželo.
@Kriss Tina mě zase doktor říkal ze můžeme začít hned ze to nemá vliv. Tak nevím. U mě bylo biochemko i před ZT
Ano, resili jsme v centru asistovane reprodukce, opakovane biochem (podle testu, pozitivni, asi po tydnu ms a test negativni) jednou zt potvrzena na gynde..u tech biochemek jsem to dostala v podstate hned, resp s krvacenim jednoznacne konec tehu… jestli mas ted pozitivni test, ktery se ale nemeni, spis treba slabne, objednala bych se standardne na gyndu za nejakych tech 14 dni, bud do te doby dostanes ms, nebo to pak vyresi doktorka, porad je mozne, ze je tehotenstvi ok, kdyz nekrvacis..treba bys mohla jit i na krev, jako samoplatce a za dva dny znovu a uvidis, jak je na tom hcg…podle toho, jak to dopadne, to muzes probrat s doktorkou, jestli by vam treba CAR doporucila uz ted, nebo jeste pul roku pockat.. treba ale tehotna jsi
drzim palce
@lucalh po biochemku jo, po ZT už by se tělo mělo dát trochu dohromady, ale taky záleží v jakém to bylo týdnu no. Každopádně na mě to fungovalo, jak sem se přestala snažit, hodila se do klidu, začla se soustředit na jiné věci, tak to pak už šlo. Biochemko zažije snad každá žena, jenom o tom vetsina neví, protože se netestuje před ms nebo v den vynechání.
@Melodie91 Prave testy nesílí a celkove jsou takové mizerné. Spis teď čekám kdy dorazí MS. Doktor má 14 dni volna tak uvidím. Jednoho syna doma mám a u nej bylo vše v pořádku. Tak sem doufala ze i teď bude. A co ti v CAR zjistili?
@Kriss Tina Prave v sobotu sem měla termín MS. Ale nic z toho nebude na testech jsou spis jen duchové.
@lucalh tak mohla být ovulace později, tu sleduješ? Ještě to nezatracuj.
@Kriss Tina sleduji, byla přesně jak měla být. Sem teď 14 dpo. První duch byl už 10 dpo a od 12 dpo už test nesílil
Já měla biochemko minimálně 6×. Nech si udělat hormonální profil, jestli máš dostatečnou hladinu gestagenů. Pokud bude v pořádku, tak se prostě snažte dál. Pokud jsi starší, tak kvalita vajíček už může být mizerná a je potřeba víc pokusů, než narazíš na kvalitnĺ vajíčko…
@Janli ty Jo takových nezdaru. A povedlo se nakonec? No starší. Nejmladší nejsem 😁 je mi 29 😊 jednoho syna už mám. Ale tělo stárne tak těžko říct. Snad se už brzy povede
@lucalh píše:
@Melodie91 Prave testy nesílí a celkove jsou takové mizerné. Spis teď čekám kdy dorazí MS. Doktor má 14 dni volna tak uvidím. Jednoho syna doma mám a u nej bylo vše v pořádku. Tak sem doufala ze i teď bude. A co ti v CAR zjistili?
No nakonec nic, ale stejne mame dceru az z ivf, prirozene to proste neslo, max biochem nebo zt
, ale nejdriv zkontrolovali kde co, hormony, genetiku, imunologii, hysteroskopii, spermiogram a buh vi co jeste…, ale my uz teda byli o neco starsi a marne pokusy tak pres tri roky
@lucalh píše:
Ahoj holky, kdo měl také opakované biochemické těhotenství? Řešilo se nějak u vás? Snažíme se s manželem od ledna vždy vyšlo hned ale pokaždé s nezdarem. V lednu biochemické v únoru se povedlo ale v dubnu mi zjistili ZT a teď v červenci jsme zkusili znova a zase biochemické. Ještě jsem to nedostala ale testy nesílí a celkove jsou mizerné. Už mi to přijde jako moc náhod najednou. Ještě prosím po jak dlouhé době jste to dostali? A jak se případně řeší když to nedostanu?
Zakladatelko můžu se prosím zeptat, jak to dopadlo? Mám za sebou 3 biochemická, je mi také 29 let. Děkuji ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.