Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Svistice píše:
@Nevlastnitata A proc ti nemuze rikat treba Honzo? To osloveni stejda mi v pripade novych partneru matek prijde silene. Strejda je podle me pro deti soused nebo manzel kamaradky, ne nekdo, kdo s nima bydli a podili se na peci a vychove.
Děti přítele taky nesmí říkat doma ne takoví jménem. Údajně by pak neměl autoritu a mohli by mu jménem začít říkat vlastní děti. ![]()
@lolink píše:
On to vysvetloval. Uz tu to psal.
Něco je třeba opakovaně. Problém je, že jemu to dělá dobře, chce to tak, tím pádem není důslednej.
@Lama Lama píše:
Něco je třeba opakovaně. Problém je, že jemu to dělá dobře, chce to tak, tím pádem není důslednej.
A proto by bylo fajn dojit za treti stranou, psychlogem, ktery bude pracovat i s ditetem samotnym. A podle toho se zacit ridit.
@lolink píše:
A proto by bylo fajn dojit za treti stranou, psychlogem, ktery bude pracovat i s ditetem samotnym. A podle toho se zacit ridit.
Ano, pokud se to nedaří, je to dobré reseni
@Lama Lama píše:
Děti přítele taky nesmí říkat doma ne takoví jménem. Údajně by pak neměl autoritu a mohli by mu jménem začít říkat vlastní děti.
Syn cas od casu prijdes tim, ze nekdo ze spoluzaku ma doma „noveho“ strejdu. Popravde je pro nej tezko pochoitelne, ze je to novy partner tech maminek.
U nas deti rikaji jmenem i nekterym mym kamaradum ci kamaradkam, jak to oboum stranam vyhovuje.
Pokud kluk vyrusta od 2let se zakladatelem, tak chapu, ze k nemu ma blizko a bere ho za tatu. Ale zakazeme mu to, at biootec neprudi?! Najde si jiny duvod…
Taky mam " prudice" ustupovala jsem, snazila se byt vstricna. Jde prece o deti, je to jejich otec!!
Prdim na nej uz. At se vyrve, at se nervuje kvuli kazdy " krivde". Kdyz do toho taha deti, tak jsem vazne zla. Pochopil, ze se nedam a nedam ani deti. Bez moji reakce ho to nebavi.
Ospod mi nikdy s nicim nepomohl…
@lolink píše:
Stačilo, kdyby to rovnou nepřipustil ani on, ani matka chlapce.
Já zakladateli fandím, často se píše, že jak má nový partner vlastní děti, tak se na ty nevlastní vykašle. A zakladatel se nevykašlal. Přesto by měl některé svoje postoje změnit.
@Černá vdova píše:
Stačilo, kdyby to rovnou nepřipustil ani on, ani matka chlapce.Já zakladateli fandím, často se píše, že jak má nový partner vlastní děti, tak se na ty nevlastní vykašle. A zakladatel se nevykašlal. Přesto by měl některé svoje postoje změnit.
Prave proto bych nedala na reci z emimina, kde si to lidi berou osobne, protoze prozili neco podobneho, treba z jine strany a sla bych s malym k psychologovi, at se ta situace resi citlive, s ohledem na potreby toho ditete. Nemusi se do toho ani tahat ospod.
@lolink píše:
Prave proto bych nedala na reci z emimina, kde si to lidi berou osobne, protoze prozili neco podobneho, treba z jine strany a sla bych s malym k psychologovi, at se ta situace resi citlive, s ohledem na potreby toho ditete. Nemusi se do toho ani tahat ospod.
Jenže tady může dostat podněty, které by ho samotného vůbec nenapadly. Já kdybych řešila problém, který by zasloužil založit diskuzi, tak by mě zajímaly názory a postřehy všech, tedy i ty, se kterými bych nesouhlasila (neříkám, řada názorů by mě nejspíš vytáčela, ale až bych vystydla, mohla bych jim třeba i dát za pravdu
).
Já mým výbornou zkušenost s psychologem doporučeným z OSPOD, protože tento se se specializoval na děti z problematických rodin (teď myšleno z rozvedených, kde se řeší manipulace s dětmi atd.).
@PaníKadrnožková píše:
No tak si hoj ego. Mas pravdu, tatinku, co chces slyset. Mame se tu kolektivne rozbrecet? Hele, znam chlapa, ktery s pomoci maminky a noveho tatky zavrhl bio otce ( ktery se rovnez choval jako kreten). Doted je z toho psychicky nemocnej a to mu tahne na 40!!! Chapes to?
Promiň, ale vůbec si to nepochopila. Tvůj bývalý si bere kluka jednou za dva měsíce na tři hodiny? U nás to tak bylo. Po zbytek dne ho strčil své matce, kde musel kluk sedět na sedačce a společně s ní sledovat její seriály. Nedej bože, když to kluka nebavilo. Hned jsme my byli ty nejhorší, že ho neumíme vychovat. Nikdy mu nikdo nebránil ve styku, naopak má na něj nárok každých 14 dní na víkend a bral si ho jednou za 2 měsíce a to ještě jestli vůbec. Nikdy si ho nenechal přes noc. My mu vždy vyšli vstříc a kluka mu dali i přesto, že jsme měli třeba společně jako rodina jiné plány, které jsme museli odsunout, aby to malému nebylo líto. Že mu do nedávné doby nevadilo, že se klukovi věnuji a máme spolu pěkný vztah, teď najednou je to strašný problém. Kde byl, když šel kluk do první třídy, kde byl, když byl v nemocnici, měl důležitý zápas atd? Prý neměl čas, no tak je mi líto, já jsem si ten čas udělal. Kde je teď, však ať si ho na víkend vezme, místo volání nesmyslů, ať mu udělá pěkný den. My se ženou s tím problém nemáme. Mě to naopak pomůže, může s ním napsat úkol nebo číst. Jinak děkuji za názory, psycholog, případně OSPOD se nám bude určitě hodit. Na to ale musím počkat až se nám vrátí mamka s miminkem z porodnice. Do té doby nezbyde asi nic jiného než dokola utěšovat jako doposud.
Souhlasím se zakladatelem, táta je ten, kdo dítě vychová, splodit ho není žádné umění. Něco jiného by bylo, kdyby se biologický otec zajímal, samozřejmě jen kvůli tomu, že již nežije s matkou dítěte, neztratí na dítě svá práva. Z toho co zde čtu, usuzuju, že to ale není tento případ. Jasně nemusí být pravda vše, co zakladatel píše, ale to se na anonymní diskuzi nikdy neví. Když budu vycházet z toho co napsal, jsem jednoznačně na jeho straně. Je to v nejlepším zájmu dítěte. Ten, kdo mu ubližuje je biootec, nikdo jiný. Moc nechápu některé komentáře. Už jen z toho co tady čtu a nikoho z nich neznám je mi jasné, že biootec nebude rodič roku a to i kdyby chlapečkovi nemátl hlavu. Jestli je teda zakladatel pro dítě cizí člověk, jak je možné, že podobu nepřítomnosti matky si syna nevzal jeho otec a nechává ho na starost tomu cizímu chlapovi, který si nemůže nechat říkat ani táta? Takže starat se má, ale to je to jediné co může, na nic ostatního nemá nárok, radši se ani dítěti nevěnovat, co kdyby si biootec v 15 vzpomněl, že má dítě, že? Tohle co otec předvádí je jen závist a potřeba se mstít, bohužel se neštítí na to jít přes své dítě, o které mu dost pravděpodobně zase až tak nejde.
@Nevlastnitata ok. Ten clovek si vzal na 3 hodiny a zbytek se starala jeho matka? Jaky zbytek? Tech vikendu nebo ceho? Otec zaroven neplati alimenty nebo plati? Jinak si dovolim citovat jednu slavnou advokatku angazujici se v otazkach rodinneho prava: tobe je prd po tom, jakym zpusobem ten druhy rodic pečuje, pokud diteti vyslovene neublizuje. Takze jestli kluk byl u babicky, tak to matka nemela komentovat a ty uz vubec ne. Jak bylo receno- ty proste NEJSI otec. Navic zpusob, jakym tady sebe a svuj vliv na kluka prezentujes, nesvedci o tvych skvelych umyslech. Matka by mela pusobit tak, aby dite sveho otce nezavrhlo a ty bys v tom nemel branit. Kdyby ona zemrela, tak jde kluk k němu
to same dedit bude po nem ne po tobe. Takze prestan nasazovat cizimu chlapovi psi hlavu, hezky ho tady pomlouvas, pavlac by ti mohla zavidet. Vse, co jsi chtel, ses dozvedel a potlesk celyho emimina proste neziskas, ty tatuldo ![]()
@Katchulina ano, ten clovek neni otec. A jak probleskuje, tak otec se stara. Ne asi idealne, ale stara. Ostatne ani ve vsech uplnych rodinach to neni tak, ze by tatkove tahli celou výchovu. A kluk otcima muze mit rad, klidne i vic nez sveho otce, ale on otec proste neni. A nemas pravdu, ze ten otec jen poskytl spermii. To pan zakladatel priznava i pres to, ze vyjmenovava vsechny skvele veci, ktere s klukem vyvadi on ![]()