Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky. Zakládám tohle odpočinkové téma. Chci se s vámi podělit o to, co na mě dnes vybaflo z Facebooku.
Po celodenním shonu kolem naší malé si večer otevřu notebook a koukám co nového ve virtuálním světě. Otevřu Facebook a jako první příspěvek hovínko v nočníku
Moje známá tam dala fotku hovínka v nočníku.
Pod tím kometář, že se jejímu mimču konečně povedlo vykadit se do nočníčku
Já tedy nevím, ale není tohle už opravdu moc? Je mi jasné, že žijeme v době, kdy sociální sítě pohltily většinu z maminek. Chlubíme se tam jejich pokroky, fotkami atd. Ale ne vše je přeci publikovatelné veřejně
Co chudák mimčo, co až se dostane třeba do puberty a někdo z jeho „milých“ kamarádů tuto fotku vypátrá a označí ho??? Co si o tom myslíte? A máte také nějakou takovou zkušenost se sdílením již přehnaného obsahu na sociálních sítích?
@Bekyn chodila jsem se synem od půl roka na plavání a tam se dost hojně probíralo focení prvních bobků do nočníku. Polovina mamin se chlubila, že již svoji fotku mají, druhá, že se ještě ten první nepovedl, ale jistě ho též vyfotí. Já se tedy nevyjadřovala, mě to přijde ulítlé, ale koukala jsem, kolik mamin to považuje za samozřejmost ![]()
tohle už tak trochu nechápu, já bych to tam nedala. a to mám takovou krásnou fotku boba, mladší mi na dovolený udělal do plíny úplně výstavní srdíčko z hov.na, ale naprosto souměrný…ale tuhle fotku mám jen ve svém počítači, FB přátele tím nehodlám zatěžovat ![]()
taky bych se chtěla pochlubit, že moje 9.m mimčo kaká už 2m na nočníku, ale je mi trapné fotit už jen ten nočník ![]()
Jojo facebook je presne o tom co na tebe vybaflo. Dat ro tam nekdo z mych znamych, asi bych se zeptala jestli je normalni
Ahoj, taky nejsem příznivec vystavovat svoje soukromí na facebooku, ale chápu že jiné maminky se chtějí pochlubit jak mají krásná dětátka
já osobně jsem pouze dala na face fotku z novin když se malej narodil, ale tohle co popisuješ, je extrém
ale lidé jsou ruzní ![]()
já teda ještě prcka mám zatím v bříšku, a je možné že zmagořím…ale ´pokud něco takového udělám, doufám že mě někdo rychle propleskne
Az to mimco vyroste, bude internet kontrolovany a fb zruseny, ale k dnesnemu dnu by som povedala ze dana mamicka ma v hlave… obsah nocnika.
@Bekyn já prvního bobika jak ze záchodu tak z nočníku taky ukazovala, co se týče toho že se bude stydět, to bude stejně, protože až on bude v pubertě já už budu stříhat metr do důchodu
![]()
Já vím jak to myslíš, některé matky jsou šílené slepice ![]()
Náš bobik byl určen jen pár vyvoleným lidem ![]()
Takove fotky nezverejnuju, nekomentuju a myslim si o nich potichu sve. Mimochodem, az onen puvodce hovinka bude v puberte, po Facebooku nestekne uz ani pes..
Já pro jistotu nemám facebook a nestrkám nikam žádné fotky, někdy je mi to líto, taky bych se ráda pochlubila, ale někdy jsem zase ráda, že to nedělám. Ale fotku prvního bobana mám taky ![]()
![]()
Tohle je teda trochu moc a nikdy mě nenapadlo si (až se to stane) nadílku vyfotit.
Teď si říkám, jestli nejsem divná, když si to tak všichni fotí. ![]()
No me teda prijde vic fotek z fb prehnanych… treba nahe fotky deti na nezabezpecenych profilech, atd… no neudelas nic. :/