Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mam pocit, ze ma smysl bojovat o zachranu vztahu, pokud jsou ochotni bojovat oba. bojovat o partnera, ktery uz zajem nema, to si moc predstavit nedovedu.
a jinak k tem celozivotnim vztahum v drivejsich generacich - dost casto to bylo o tom, ze zenska proste drzela „hubu a krok“. vsak ono se jeste tred obcas rika: „vsak nepije, nebije te, penize vydela - co vic bys chtela“. takze ja bych si zas ty vztahy drive tak neidealizovala… ono hodne lidi pamatuje sve babicky a dedecky v dobe, kdy uz to byli stari lide a tak nejak srovnani a nauceni spolu vyjit. ale kdyz se nekdo rozvykladal, jak to mel „za mlada“, tak to byvaly i dost silene historky. akorat proste rozvod byl silena ostuda, takze se to nejak zkouslo.
@vonajebohyne
me mrzi, ze nas v tom nechava placat.na lasku to nevypada, ale neudela ani to, aby rekl „je mi lito, uz to citim jinak“.takze je to tak nejak na me ![]()
@Ali-Ali
prave.. ale jak se to pozna
.jsme uz v tom tak zamotani, ze to nejsem schopna poznat.
Zatím tu musím pochválit @Mar__tanka1983 a klidně tu může víc popsat nějaký ten boj… ![]()
a já uvedu příklad kamarádky, která se mi svěřila o tom jak bojovala o svého muže. Byla jednou z mnoha, které o něj měli zájem. Byl charismatický, pohledný, vtipný, hrál úžasně na kytaru, pracovitý a taky trošku víc nevázaný. Ale chtěla ho a věděla, že se kolem něj točí víc holek a s žádnou včetně ní nic vážného, byť sex asi byl s většinou. Tak musela zatnout zuby a tolerovat to, když věděla že je s jinou. Učila se péct různé dobroty, aby lovila i přes žaludek, učila se písničky, které rád zpíval, aby pak po večerech, když hrál, mohla zpívat s ním a ne jen na něj mrkat očima. Přijmout to, že když je párty, tak je prostě párty a jede až do konce… a vybojovala to a je šťastná že ho má a nikdy nelitovala.
takže pro anonymní nezakladatelku: je otázka pro tebe čím chceš bojovat, pokud chceš bojovat?
@Anonymní píše:
@vonajebohyne
me mrzi, ze nas v tom nechava placat.na lasku to nevypada, ale neudela ani to, aby rekl „je mi lito, uz to citim jinak“.takze je to tak nejak na me
Treba je sam zmateny. Kolikrat prace, starost o finance, o rodinu atd. cloveka tak pohlti, az ho to semele a najednou zjisti, ze mu ten vztah protekl mezi prsty.
@Anonymní píše:
Zatím tu musím pochválit @Mar__tanka1983 a klidně tu může víc popsat nějaký ten boj…![]()
a já uvedu příklad kamarádky, která se mi svěřila o tom jak bojovala o svého muže. Byla jednou z mnoha, které o něj měli zájem. Byl charismatický, pohledný, vtipný, hrál úžasně na kytaru, pracovitý a taky trošku víc nevázaný. Ale chtěla ho a věděla, že se kolem něj točí víc holek a s žádnou včetně ní nic vážného, byť sex asi byl s většinou. Tak musela zatnout zuby a tolerovat to, když věděla že je s jinou. Učila se péct různé dobroty, aby lovila i přes žaludek, učila se písničky, které rád zpíval, aby pak po večerech, když hrál, mohla zpívat s ním a ne jen na něj mrkat očima. Přijmout to, že když je párty, tak je prostě párty a jede až do konce… a vybojovala to a je šťastná že ho má a nikdy nelitovala.
takže pro anonymní nezakladatelku: je otázka pro tebe čím chceš bojovat, pokud chceš bojovat?
Tak tohle je spis zoufale, nez obdivuhodne.
Příspěvek upraven 11.05.16 v 17:23
@vonajebohyne
jo, to chapu a je to presne tak (ma toho moc, ale vlastni „vinou“,nikdo ho k x aktivitam nenuti).jenze co ted s tim?
@Anonymní píše:
@vonajebohyne
jo, to chapu a je to presne tak (ma toho moc, ale vlastni „vinou“,nikdo ho k x aktivitam nenuti).jenze co ted s tim?
Zvolnit, sednout si, zacit s jakymikoliv ritualy, treba vecer sednout u sklenicky vina nebo caje, proste delat cokoliv, co bude jen vase. Asi bych ho nenutila na silu mluvit, prijde mi, ze sam se v tom placa a nema to v sobe moc zpracovane.
@vonajebohyne píše:
Tak tohle je spis zoufale, nez obdivuhodne.Příspěvek upraven 11.05.16 v 17:23
Kde můžu podepsat?
@vonajebohyne
to jsem presne udelala. a kdyz tu sklenku po xte odmitl se slovy, ze je unaveny a jde se ucit d pak v 9 usnul, vzdala jsem to a ted uz pres mesic bydlime oddelene.ja si to v hlave nejak rovnam, ale z nej citim odstup.
@vonajebohyne píše:
Tak tohle je spis zoufale, nez obdivuhodne.Příspěvek upraven 11.05.16 v 17:23
Má teď muže, který pro ni postavil vlastníma rukama dům podle jejich představ a poskytuje ji tolik volnosti, kolik chce a zároveň ji věnuje veškerou pozornost, pokud jsou spolu (krom těch párty hard, které jsou tak 3 do roka). Muže se kterým si sednou večer na zahradu, on vytáhne kytaru a hraje jen pro ni, zatím co si popíjí vínečko… po 10 letech to pořád mezi nimi jiskří. Já to tak mít za 10 let…
@Anonymní píše:
Má teď muže, který pro ni postavil vlastníma rukama dům podle jejich představ a poskytuje ji tolik volnosti, kolik chce a zároveň ji věnuje veškerou pozornost, pokud jsou spolu (krom těch párty hard, které jsou tak 3 do roka). Muže se kterým si sednou večer na zahradu, on vytáhne kytaru a hraje jen pro ni, zatím co si popíjí vínečko… po 10 letech to pořád mezi nimi jiskří. Já to tak mít za 10 let…
Nezlob se, ale chlap za takovou cenu? To budu radši sama.
Mně to tady přijde častý. Žena nechá na sobě dříví štípat, jen aby někoho ulovila a udržela. Brrr
Not my cup of tea.
@Mar__tanka1983
hezky psane.rada bych to zkusila, jen necitim tu chut z druhe strany.ale stejne to zkusim, uz jen proto, abych si to jednou nevycitala.