Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Svistice píše:
@Lucie_Sx Tak zrona Orbánem bych se tu moc neoháněla.
Proc? Jakou ma kdo nalepku (protoze je nekomu nepohodlny) je mi fuk, jde o ciny.
Vcera prisla znama, ze ji CEZ zvysil zalohy na plyn ze 4 tis na 16.
Kolik lidi tohle nevydrzi? Kolik jich (starych a nemocnych) umre zimou?
Za tohle opravdu nemuze Rusko, ale jen a pouze nase vlada (zacal uz Babis).
Měla bys vypnout internety a hodit se do klidu. A ty @Lucie_Sx taky ![]()
Jak tady někdo psal „ten Putin“ žádný plyn vypínat nechce, to jen vlády Eurosojuzu už ho nechtějí odebírat…
Jeste pred mesicem tady bylo plno hrdinek, ze jim nevadi si priplatit ![]()
Par nas upozornovalo, ze to je teprve zacatek, ze do podzimu nas z toho klepne. Byly jsme ukamenovany a oznaceny za kremlobotky.
Spletla jsem se. Plno lidi z toho klepne uz ted na jare
![]()
A to jeste nevime, co nas ceka v oblasti potravin
![]()
@Anonymní píše:
Bojím se co bude dál, začínají na mě padat divne stavy…máme 2 děti skoro 3 roky a miminko, máme rd na hypotéku…hrozne zdražení energii, potravin, pohonných hmot…manžel děla ve stavebnictví, zatím se nás krize nedotkla, ale může dotknout…špatně spím, mám strach co bude dál, co když naši zemi Rusko odpojí od plynu…měla bych se radost z děti, ze života…místo toho je mi zle, jsem podrazdena a nedokážu se pořádně uklidnit kdyztak na chvíli a zase to vrací…jak to řešíte vy? Máte strach? Vidím to moc cerne?…prosím anonym
Dělá ve stavebnictví znamená co? Pokud je řemeslník, tak můžeš klidně spát. Jakýkoliv řemeslník se vyvažuje zlatem.
@MayaLevin píše:
Jak tady někdo psal „ten Putin“ žádný plyn vypínat nechce, to jen vlády Eurosojuzu už ho nechtějí odebírat…
A uz ho vypnul?
Gazprom zastavil dodavky tem, kdo za plyn neplati pres Gazprombank. Kdyz Brusel zablokoval platby za plyn starou cestou, Gazprom vymyslel novou cestu. Zadarmo plyn dodavat opravdu nebudou.
I CEZ plati za tu malou cast, kterou nakupuje primo z Ruska, pres Gazprombank. Protoze vi, ze ten plyn na provoz elektraren potrebuje.
@inkakřivák píše:
Dělá ve stavebnictví znamená co? Pokud je řemeslník, tak můžeš klidně spát. Jakýkoliv řemeslník se vyvažuje zlatem.
Po nich bude poptavka stale.
Jen jde o to, aby byl material. Jinak jsou bez prace taky ![]()
Ma to tak urcite hodne lidi. Taky na me sem tam padne takova zvlastni uzkost. Primarne teda vecer, kdyz si ctu zpravy, coz si delam sama, priznavam
![]()
A to jsem myslím clovek celkem zivotem ostrileny, stabilní.
Jenze jak uz tu padlo, nema cenu se dopredu nervovat a hroutit z něčeho, co ani nemusi prijit. Kdyz to prijde, nanervujes se jeste az az, kdyz ne, zbytecne si ted kazis den.
Mne pomáhá traveni casu venku s detma. Kdyz se s nima bavis, pozorujes tu jejich bezstarostnost a nevinnost, tak na nejakyho magora v Rusku zapomenes. Stejne tak me uklidnuje pobyt v přírodě, manuální, fyzicka prace. Pokud te to zasahuje vice, urcite se neboj vyhledat nejakou pomoc od odbornika.
Pomaha mi take, a pomahalo v tezkych situacich v minulosti, mit v hlave srovnané plany B, C, D. Kdyz jsem mela z neceho strach, sama v hlave jsem si urovnala, co bych pak mohla ci mela udelat, a co muzu udělat uz ted, abych byla připravena. Takze když pak nejaka slupka opravdu prisla, jen jsem prehodila vyhybku a jelo se dal.
A nakonec, kazda generace zazila velke, ošklivé krize. Svetove valky, prvni pouziti jadernych zbrani, koncentracni tabory, komunismus, hladomory, pandemie, krachy burzy… to vse se muselo v tu chvili zdat jako konec světa. Takze ja jsem i ted porad vdecna. Ze mam strechu nad hlavou, čistou vodu, ze muzu vzit deti k lékaři, ze se nebojim o život, ze mam zdrave ruce, nohy, hlavu a muzu si tak kdykoliv zlepšit situaci. A ono bude zase lip ![]()
@Lucie_Sx píše:
Tak treba Orban uzavrel kontrakt na plyn na x let dopredu.
Bereme ropu od Saudu, z Kataru, kdovi odkud, tam je to jeden diktator vedle druheho, bereme vse z Ciny, to taky neni vzor demokracie, kamaradime se s puvodcem dvou svetovych valek, s agresorem v Iraku a Afghanistanu, a Rusko najednou vadi…?
A s těmi smlouvami na plyn souvisí současná vláda jak?
Ktereho agresora máš konkrétně na mysli?
@Adaneli píše:
Mě pomáhá nepouštět si zprávy a mám klid. Stresovat se něčím, co nemůžeš ovlivnit, nemá cenu. Užívej si děti a neřeš, co by bylo, kdyby…
taky už dávno nesleduji zprávy.
Mě, když se narodila první dcera, tak pořád byly nějaké teroristické útoky v EU a byla jsemz toho taky psychicky na dně. Až tak, že jsem zrušila výlet s kamarádkou do Německa. Každej fousáč se snědou pletí mě dost znervozňoval
Pustilo mě to asi po roce.
Teď se snažím nic si nepřipouštět, člověk by se zbláznil! Jsem v pohodě.
Myslím, že to může být nějaké poprodní deprese, píšeš, že máš malé miminko..zkus si popovídat s nějakou kamarádkou, nesleduj zprávy, nečti je a v nejhorším zkusit nějakou odbornou pomoc.
@Takco píše:
Vlastně kdyby nebyly zprávy, tak jsme celkem v klidu, ne?![]()
![]()
To jo. A pak te klepne pepka, kdyz ti posle dodavatel energii novy cenik ![]()
@Alriga Myslí určitě Júesej
A Němcům to chudákům už nikdo neodpáře… ![]()
@cecetka píše:
To jo. A pak te klepne pepka, kdyz ti posle dodavatel energii novy cenik
Jo, měla jsem dost problém najít ten správný balanc mezi tím „být informovaná, ale zárověň se neechat těmi zprávami úplně převálcovat.“