Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den. Doma mám samce Bojovnice pestré a koupil jsem si k němu 3 samice. První dva dny byly OK, ale pak přišel o ploutve. Pravděpodobně mu je okousali samice. Samice jsem oddělil a samce mám v 54l akváriu s filtraci, osvětlením a živými rostlinami. A má otázka zní: Dorostou mu zpět ploutvičky? A co teď dělat se samicemi? Založit jim oddělené akva? Nebo je někomu darovat? Příkladam foto samce
Ahoj. Ten je teda chudak dozranej strasne
pri spravnem zachazeni mu ploutve asi dorostou, ale nesmi se do nich dostat plisen. Poradim ti, ze na facebooku je dobra skupina o Bojovnicich. Jmenuje se Bojovnice pestra - Betta splendens. Pokud se budes ptat tam, tak urcite cekej hodne velkou kritiku. Ale urcite se tam najde nekdo, kdo ti dobre poradi. Jinak obecne neni dobry, aby samec mel k sobe jakykoliv ryby, i kdyz jsou to samicky jeho druhu. Vetsinou mu takhle zdevastujou ty ploutve.
Jinak se omlouvam, ze jsem radu nedala, ale zkus se aspon mrknout do ty skupiny ![]()
No ten je dorvanej dobře. Vodu trochu přisolte a trochu zvedněte teplotu… Měly by dorust. Většinou jsem měla problém že samec skubal samice… A v menším akva… Ale obráceně to čumím… Ono 54l je fakt dost velké pro samce a tři samice aby rám mohli v klidu a spokojeně žít pokud Maj dost úkrytu… Není třeba silný proud vody z filtru. Mají rádi spíše stojatou vodu Mě se jednou stalo že jsem nějak blbě to nastel8vala a samec přišel o. Ploutve tím proudem co se tvořil jak se voda vrací do akva. Pořídila jsem takový ten filtr na principu vodopádu kdy se voda okyslicuje a čistí pádem jakoby na hladinu a dobrý. Tři samice na 1 samce by mělo být ok těžko říct kde je problém… Pokud je dost úkrytu rostlin atd mělo by to být cajk. Navíc bojovnice Maj ty ploutve fakt haklive stačí trochu a jsou oskubane. Mívala jsem spis problém že ve společném akva samci okusovali ploutve pavim okum a takovým těm rybám co. Maj výraznější ploutve. Dočasně bych je oddělila a samce polecila. Pokud neumre na plíseň tak mu ploutve dorostou
Viděla jsi, že mu je opravdu okusovali, může to klidně být bakteriální rozpad ploutví. Určitě bych dala samostatně do akvária a uvidíš třeba mu dorostou, rozhodně nepoužívat žádnou chemii v době rekonvalescence.