Bojovnice (betta) ploutve okousané

1
9.6.20 20:26

Bojovnice (betta) ploutve okousane

Dobrý den. Doma mám samce Bojovnice pestré a koupil jsem si k němu 3 samice. První dva dny byly OK, ale pak přišel o ploutve. Pravděpodobně mu je okousali samice. Samice jsem oddělil a samce mám v 54l akváriu s filtraci, osvětlením a živými rostlinami. A má otázka zní: Dorostou mu zpět ploutvičky? A co teď dělat se samicemi? Založit jim oddělené akva? Nebo je někomu darovat? Příkladam foto samce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1238
9.6.20 20:44

Ahoj. Ten je teda chudak dozranej strasne :,( pri spravnem zachazeni mu ploutve asi dorostou, ale nesmi se do nich dostat plisen. Poradim ti, ze na facebooku je dobra skupina o Bojovnicich. Jmenuje se Bojovnice pestra - Betta splendens. Pokud se budes ptat tam, tak urcite cekej hodne velkou kritiku. Ale urcite se tam najde nekdo, kdo ti dobre poradi. Jinak obecne neni dobry, aby samec mel k sobe jakykoliv ryby, i kdyz jsou to samicky jeho druhu. Vetsinou mu takhle zdevastujou ty ploutve.
Jinak se omlouvam, ze jsem radu nedala, ale zkus se aspon mrknout do ty skupiny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
9.6.20 23:22

No ten je dorvanej dobře. Vodu trochu přisolte a trochu zvedněte teplotu… Měly by dorust. Většinou jsem měla problém že samec skubal samice… A v menším akva… Ale obráceně to čumím… Ono 54l je fakt dost velké pro samce a tři samice aby rám mohli v klidu a spokojeně žít pokud Maj dost úkrytu… Není třeba silný proud vody z filtru. Mají rádi spíše stojatou vodu Mě se jednou stalo že jsem nějak blbě to nastel8vala a samec přišel o. Ploutve tím proudem co se tvořil jak se voda vrací do akva. Pořídila jsem takový ten filtr na principu vodopádu kdy se voda okyslicuje a čistí pádem jakoby na hladinu a dobrý. Tři samice na 1 samce by mělo být ok těžko říct kde je problém… Pokud je dost úkrytu rostlin atd mělo by to být cajk. Navíc bojovnice Maj ty ploutve fakt haklive stačí trochu a jsou oskubane. Mívala jsem spis problém že ve společném akva samci okusovali ploutve pavim okum a takovým těm rybám co. Maj výraznější ploutve. Dočasně bych je oddělila a samce polecila. Pokud neumre na plíseň tak mu ploutve dorostou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.6.20 08:44

Viděla jsi, že mu je opravdu okusovali, může to klidně být bakteriální rozpad ploutví. Určitě bych dala samostatně do akvária a uvidíš třeba mu dorostou, rozhodně nepoužívat žádnou chemii v době rekonvalescence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný