Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,prosim o radu. Sveho 8mesicniho syna stale kojim,az do ted vse v pohode.. Ale posledni 3dny me boli bradavky,hodne a objevila jsem prasklinky skoro po celem obvodu. Kazde kojeni je hrozna bolest. Nechapu to,technika kojeni je porad stejna. Poradite,co delat? Mam treba zkusit ty silikonove kloboucky? Bude me z nich chtit pit? Nebo bepanthen a mazat? Chci kojit dal.. Diky
purelan je super a nemusí se umývat před kojením, takže mazat
Já to měla takle po roce kojení, když jsem otěhotněla. Nepomohlo nic.
Jinak na začátku kojení mi pomohlo větrat, mazat Bepanthenem, Lanolinem a vydržet.
jizvíková píše:
purelan je super a nemusí se umývat před kojením, takže mazat
Purelan je předražený lanolin. Stačí skočit do lékárny a nechat si navážit 50g lanolinu. Stojí to mezi 50-100Kč a je toho mnohonásobně víc, než Purelanu.
Alpaka píše:
Já to měla takle po roce kojení, když jsem otěhotněla. Nepomohlo nic.Snad nejsem tehotna..
mě to dělalo,když se mi vrátila ms,tak vždy od ovulace do ms,tak bolest při každém kojení,s příchodem ms vždy jako když utne,ale tvůj problém je asi v tom popraskání,takže jak radí holky,mazala jsem v porodnnici a po 3 dnech mazání bylo vše ok,ale tedy neměla jsem podprsenku-takže to hezky větralo.
Bepanthen a větrat, vzduch dělá zázraky.. Pokud se to nezlepší, můžeš zkusit kloboučky ![]()
ahoj já vždy bradavky popatlala vlastním MM a větrala, ale to bylo na začátku kojení, no ale vlastně proč ne i teď ![]()
Ja mela po porodu obrovske problemy s kojenim. Bradavky jsem mela samej strup, pri prisavani miminka jsem trpela jako pes. Tekly mi slzy, oddalovala jsem kojeni. Bolest byla nesnesitelna. Nepomohly ani masticky a ze jsem jich vystridala. Odstrikavani mleka bylo taky bolestive. Pak jsem si koupila prsni kloboucky, nosila jsem je v podprsence pres den i v noci, samozrejme jsem je behem dne myla (pred kojenim) a do dvou tydnu ani strup, kojeni je prijemne a tesim se z neho. Muzu vsem mile doporucit. Nebyt kloboucku, asi bych krmila umelym mlekem. Moc doporucuju!!!