Bolavé bříško - eliminační dieta

376
14.7.19 10:29

@MelissaMuray

A není možné, že jste nějak rychle navýšili dávku nějakých probiotik? (bio gaia jsou probiotika, že?). Ono to pak paradoxně spustí silný „die off“… Jinak vylučovací dieta je super nápad. Koukni na GAPS - to je velmi léčivá dieta a je toho o ní spoustu na netu a fb :). Zvlášť pro dlouhodobější problémy s trávením Ti pomůže porozumět, o co vlastně jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2.5.20 13:38

Co jeste vyradit?

Zdravim, prosim maminky, ktere se take pustily do eliminacni diety pri kojeni, o radu, co jeste vyradit z jidelnicku. Zatim jsem vyradila mleko, soju, orechy a lepek. Po jak dlouhe dobe jste zpozorovaly zlepseni (stolice, vyrazky ci bolaveho briska)? Moc dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
2.5.20 13:54

@Snehurkaa7trpasliku vejce a dost často vadí i maso - kuřecí a hovězí :-(
je to fakt těžké, ale možná máš třeba zrovna lepek zbytečně vyřazený…
zavedla bych lepek a vyřadila vejce, hovězí a kuřecí (mléko, soja držet dál)…
nám vadí i rýže a cuketa :zed: :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.20 14:06

@Káťa19 Moc dekuji za reakci. Muzu se jeste zeptat, po jak dlouhe dobe po vyrazeni jsi zpozorovala zmenu? Jestli teda neslo „jen“ o boleni briska, tam se to asi projevi hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
2.5.20 15:13

Ahoj, já jsem taky prošla eliminaci dietou. Nevyřazovala jsem teda postupně ale naopak jsem začala přidávat. Začala jsem na rýži, brokolici a krůtím mase. Malej mi trpěl na atopický ekzém. Po ani né týdnu se rapidně zlepšil. Pak jsem jen pomalu přidávala a sledovala na co zareaguje. Vyšlo mi kuřecí maso, vejce, rajče, jahody, rybíz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
3.5.20 09:00

Jen bacha s tou rýží, je opravdu nevyzpytatelná a někomu dost vadí… jsem ve sk. na FB, ABKM… jsou tam teda i případy, kterýma není dobrý se řídit, ale jako na rozkoukání a hlavně inspiraci, co jíst dobrý… jen to brát s nadhledem a nestresovat se zbytečně.

Náš kluk nemá ekzém, díky bohu (tukám), ale má hned špatnou stolici - hlen - krev :(
takže já to poznám druhý den v pleně. Jenže střevo se pak léčí dlouho…
měla bys vidět výsledky zlepšení do 14 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
3.5.20 09:01

Recepty čerpám třeba navlnechuti.cz :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.20 10:28

@SlečnaJ Ja prave nevim, na cem bych zacala, abych se netrefila zrovna do toho, co dceri vadi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.20 10:31

@Káťa19 U nas je to prave taky stolice. Ta ryze me teda vubec nenapadla 8o Moc dekuji za cenne rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
3.5.20 12:27

@Snehurkaa7trpasliku to je strasne tezky prave, ja bych nezvladla jist brambor veprovy a neco treba tyden :poblion:… Vzala jsem to z druhyho konce, vyradila vsechny hlavni alergeny…

https://verazikova.cz/alergenyvjidle/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
3.5.20 15:19

Já jsem dlouho válčila s takovou polovicatou dietou, malá měla kyselou stolici s krví a ekzém. Vyřadila jsem hlavní alergeny, trochu se to zlepšilo, ale pak zase horší. Takhle jsem se v tom placala dva měsíce. Pak jsem se pustila do klasické Eliminační diety. Začala jsem jíst jen rýží a krůtí a brutálně se to zhoršilo. Malá reagovala právě na rýži i krůtí. Tak jsem změnila na vepřové, loupanou cuketu, kmínový čaj, sůl a vodu. Za dva dny neskutečné zlepšení. Postupně jsem přidávala olej, ledový salát, koření, brambory, dýně… Kojo čaj bych vyhodila rovnou. U nás nakonec vadilo vajicko, kuřecí maso, avokádo, mléko, hovězí, krůtí, rýže, mandle, oves, pšenice, sója, jedlé kaštany, banán. Dietu jsem držela skoro rok, ale malá teď už bašti skoro všechno. Nadymat ti můžou všechny slupky…jablka, cuketa, okurka, hroznový víno. Taky pšenice, oleje(vigantol, probiotika), kojo čaj… Piš si jidelnicek. Na jednu stranu papíru v kolik jsi co snědla(přesné složení) a na druhou v kolik začaly problémy. Třeba tím získáš nadhled, co se ti opakuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
3.5.20 15:21

Jinak Eliminační dieta je hezký popsána v tomhle článku…
 https://www.exceland.cz/archiv/1415

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.20 15:39

@Tonka83 Moc dekuji za reakci. U nas je prave problem s kyselou stolici s hlenem, na to mi sepisovani nepomuze, protoze ten problem je trvaly. Jak vidim, tak se objevuji i potraviny, o kterych jsem si myslela, ze jsou bezpecne :zed: Zrejme mi nezbyde, nez taky zkusit jen tu dvouslozkovou dietu. Akorat ted nevim, jestli risknout tu krutu nebo veprove :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
3.5.20 16:51

@Snehurkaa7trpasliku vepřové je větší jistota a vhodnější bývá ten brambor, dobrý na střeva je dýně, ta mu s příkrmy hodně pomohla :palec: jo a ještě jáhly :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.20 19:56

@Káťa19 Jeste jednou moc dekuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat