Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky jsem ve 35tt ale už hodně dlouhou dobu mám na jazyku bílý povlak hluboké praskliny a takové jakoby malé boláky nevíte co to může být nebo z čeho to muže být?
Já mám taky takovej divnej jazyk
i mimo těhotenství, nijak jsem to neřešila, ale vypozorovala jsem že se mi to udělá po ořechách a rajčatech( když sním tyhle 2 věci, tak mne jazyk i pálí ), tak mám možná nějakou mírnou alergii..
@Aneta.Opl píše:
Já mám taky takovej divnej jazyki mimo těhotenství, nijak jsem to neřešila, ale vypozorovala jsem že se mi to udělá po ořechách a rajčatech( když sním tyhle 2 věci, tak mne jazyk i pálí ), tak mám možná nějakou mírnou alergii..
já právě taky vypozoravala ty rajčata ale ted posledni dobou mne to prave zacalo bolet tak nevim jestli jit k dr. a nebo az po porodu
Ahojte,
aj ja to mám, po stranách ako keby vyrážky aj na vrchu a je taký citlivý a občas krvavý.
Holky lehce na to pomaha Bcko a zelezo, byla jsem s tim na ORL a pry je to jednim z priznaku anemie, tak asi jak ma telo v tehotenstvi vyssi naroky na zelezo
Taky se mi to zhorsuje urcitymi alergeny, ale kdyz pak doplnuju Bcko a zelezo (a minimalne par tydnu na to nezapominam
), tak je to o dost lepsi ![]()
Ahoj, pokud máš na jazyku bílý povlak, tak by to mohla být i plíseň. Nebo alergie, jak psaly holky. Mě bolel jazyk přes rok, než zubařka zjistila, že mám alergii na zubní pastu (konkrétně Colgate). Po změně pasty jazyk nebolí, a to tam mám ty praskliny pořád. Než se na to přišlo, tak mi obvoďačka doporučovala probiotika, že by mohly pomoct.