Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, měla bych dotaz. Jsem v 17tt a začalo me bolet břicho těsně pod žebry od žaludku směrem doleva. Tak bych se chtěla zeptat jestli je to normální nebo jestli to měla některá z vás také. Děkuju
Ahoj, spíše bych zpozorněla, kdyby se bolest vyskytovala vpravo, ale pokud by bolest byla vytrvalá, zhoršovala se nebo se přidaly další obtíže, asi bych si pro jistotu zašla k lékaři. Zhoršuje se to třeba po jídle? Nemáš reflux nebo tak?
Souhlasím s @Neboj. Zánět slepého střeva se může projevovat i v netypických lokacích.
@Neboj
No přijde mi to stejné jestli jsem na lačno nebo po jídle. Občas i když se zhluboka nadechnu tak cítím že mi tam něco jako tahá nebo tlačí nevím jak bych to popsala.
Mě napadlo jestli to třeba právě není tím jak roste děloha a ty orgány stlačuje tak jestli to není kvůli tomu ale nevím no zase nechci zbytečně plašit tak jsem chtěla zkusit jestli to někdo neměl stejně nebo podobně 🤷♀️ 😏
Taky mě to bolelo. Vše je stlačené. Pokud to není bolest, co tě budí ze spaní nebo to není palčivá bolest, bude to s největší pravděpodobností „neškodné“.
@Jana29397 píše: Více
Může určitě být. Prcek už se pomalu stěhuje nahoru směrem k pupíku, takže se vše mění a přeskupuje. Může se klidně jednat o vazy. Mě teď v 21. TT zase trápí nepříjemné bolesti a tlaky kolem pupíku, navíc se tam mimino dost často i strefuje, takže mírné bolesti být mohou.
PS: když se to nezhoršuje po jídle, osobně to vnímám jako dobré znamení. Ale radši to sleduj a kdyby cokoliv, doktor. ![]()
@Lil Kitkatt A tebe to bolelo jak dlouho a co třeba nejlépe pomáhalo aby to moc nebolelo? Si stím byla u doktora radši nebo jsi to nechala být 🙂
@Jana29397 píše: Více
Já jsem měla bodavé bolesti, často opravdu velmi silné, na obou stranách podbřišku a prakticky celé těhotenství od cca 6. tt do porodu.
V těhotenství je vyssi vyskyt zlucnikovych kolik. Zlucnik je napravo pod zebry, ale ja jsem mela bolesti spis nalevo a zlucnikem to bylo