Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Setkala se nějaká pani či slečna s takovýmito problémy? Takže, v květnu tohodle roku se mi zjistil akutní zánět dělohy, vajčníků a vejcovodů léčila jsem to antibiotiky, v červenci mi byla odebrána znovu krev a moč, v moči se objevila krev a infekce tak beru další antiotika - dnes. Zjistila jsem mězitím, že mě to moc bolí při pohlavním styku a přes den ikdyž třeba sedím a jsem v klidu mě začně bolet zničeho nic děloha. mám taokvý divné tlaky prostě mě bolí nevim jak to popsat.. mám výtok na něj jsem dostala vaginální tobolky, výtok se mi prý objevil kvůli antibiotikům co beru kvůli moči. Dostala jsem prášky na dostavení mentruace, mám už spoždění 22dnů totiž. během užívání prášků se mi má dostavit do 10ti dnů. po menstruaci bude dohodnut termín operace, chce se podívat proč mám stále bolesti v děloze, občas v podbříšku. myslí si že je to kvůli slepímu střevu co mi vzaly v roce 2009,že tam mám nějaké srůsty asi. vykulila jsem až oči vždyt ot bylo už hrozně dávno. Zajímalo by mě, proč mě bolí ta děloha a při pohlavním styku a jeslti to nějaká zažila s dobrým koncem. Tak bych chtěla aby mi povyprávěla. Co všechno další si prošla a jak dobře to tedy skončilo… Mam takové obavy o sebe
a už těch bolestí mám fakt dost…už chci být zdravá.
jo a všechny tyhle potíže začaly tím když jsem byla před dvěmi lety na koupališti do pochvy se mi dostalo množství vody a pak jsem začala mít první mykozu
pálela, svěděla, řezalo mě to při čůrání, nemohla jsem spát, nemohla jsem chodit šílené, a tyto mykozy jsem měla 3× za rok. a ted v květnu se mi objevil ten akutní zánět dělohy, vaječníků, vejcovodů a ted už ta mocč a ty bolesti další… je to strašné. Skončí to dobře a již brzy?
Naprosto chápu, já se s gynekologickýma problémama potýkám furt, neustále kvasinky, špatné výsledky moče e coli, streptokoky v pochvě. Nechci tě strašit, ale bojuju s tím několik let, antibiotika bez úspěchu. Kolik ti je let? Jediný co mi pomáhá, tak vzdát se sexu, jak ho mám vše je zpět.
A jak se vůbec takový zánět projevuje?
Chápu, že když už je akutní, tak asi velkou bolestí, ale když to úplně akutní není?
@Petule030 píše:
A jak se vůbec takový zánět projevuje?Chápu, že když už je akutní, tak asi velkou bolestí, ale když to úplně akutní není?
většinou menším výtokem a malí občasný pobolívání v podbříšku ale většinou to nepoznáš až když dostaneš ukrutný bolesti po celém břiše, přijde zimnice, horečka, zvracení, a voláš si rychlou.. nepřála bych to snad nikomu
@Anonymní píše:
Naprosto chápu, já se s gynekologickýma problémama potýkám furt, neustále kvasinky, špatné výsledky moče e coli, streptokoky v pochvě. Nechci tě strašit, ale bojuju s tím několik let, antibiotika bez úspěchu. Kolik ti je let? Jediný co mi pomáhá, tak vzdát se sexu, jak ho mám vše je zpět.
21let mi je ![]()
@Anonymní píše:
já bych ráda sex, ale bohužel nerada k němu mám kvůli bolestem… a přijde mi že přítel nerozumí a dochází mu trpělivost, myslím že to vzdá a nechá mě v tom. začíná být na mě kvůli tomu naštvaný že spolu nespíme, podle mě je nechápavý asi…co mám ale dělat, jako brečet u toho kvli tomu že mě to bolí přece nechci, pár dní na zpět se to totiž stalo pak jsem mu to prostě řekla že mě to boí a že dokavad se neuzdravím tak nic nebude, jen orál. Jenomže já s těch antibiotik jsem i taková moc unavená…takže večer chodím fakt brzy spát.
@letníček tak to s tebou soucítím, mně je o něco málo více, ale také jsem mladá a nikdy jsem nebyla promiskuitní, tak nevím proč zrovna já. Bolesti při sexu mám také. Partner je teda trpělivý, byl i rok bez sexu kvůli mně, ale nedá se nic dělat. S potvorama bojuji furt, antibiotika opravdu k ničemu navíc při častým braním se můžu na ně stávat rezistentní, mně to trápí z toho důvodu, že chci dítě. A prostě v tomhle stavu je to nemožný
@Anonymní píše:
@letníček tak to s tebou soucítím, mně je o něco málo více, ale také jsem mladá a nikdy jsem nebyla promiskuitní, tak nevím proč zrovna já. Bolesti při sexu mám také. Partner je teda trpělivý, byl i rok bez sexu kvůli mně, ale nedá se nic dělat. S potvorama bojuji furt, antibiotika opravdu k ničemu navíc při častým braním se můžu na ně stávat rezistentní, mně to trápí z toho důvodu, že chci dítě. A prostě v tomhle stavu je to nemožný
no v tomlhe stavu je to nemožné otěhotnět. ale už aby jsme byly zdravé že?.. no mám strach aby přítel neutekl jinam, mám strach že semnou nesoucití, já trpím a zdá se mi že neví co prožívám a tak mu to nepřijde důležité ale jako nějaká banalita asi? nevim, ale je mi jasné, že jestli to bere jako banalitu a nedokáže t ovytrpět semnou neni chlap. to vím moc dobře. chce to jen zjistit zda-li vše chápe, ale myslím, že ne. Přišel zamnou, že jsem furt unavená, ale proč že jo. On to zná taokvýhle bolesti, problémy. Mě za prvé uspávají antibiotika a za druhé prášky na alergii. A při nějakých antibioticích mi bylo i šíleně zle, myslela jse mže hodím šavly, ukrutné bolesti v břiše jsem měla a motala se mi hlava, při antibioticích na zánět dělohy, vajčníků a vejcovodů a brala jsem je 3 týdny. Myslel jsem že to vzdám, bylo to strašné. podstoupím snad cokolik jen abych se už uzdravila a žila normální život, nemůžu nikam daleko a musim mít furt poblíž wc, kvůli infekci v moči furt chodím na malou. nedá se stím normálně žít.. ![]()
@letníček píše:
no v tomlhe stavu je to nemožné otěhotnět. ale už aby jsme byly zdravé že?.. no mám strach aby přítel neutekl jinam, mám strach že semnou nesoucití, já trpím a zdá se mi že neví co prožívám a tak mu to nepřijde důležité ale jako nějaká banalita asi? nevim, ale je mi jasné, že jestli to bere jako banalitu a nedokáže t ovytrpět semnou neni chlap. to vím moc dobře. chce to jen zjistit zda-li vše chápe, ale myslím, že ne. Přišel zamnou, že jsem furt unavená, ale proč že jo. On to zná taokvýhle bolesti, problémy. Mě za prvé uspávají antibiotika a za druhé prášky na alergii. A při nějakých antibioticích mi bylo i šíleně zle, myslela jse mže hodím šavly, ukrutné bolesti v břiše jsem měla a motala se mi hlava, při antibioticích na zánět dělohy, vajčníků a vejcovodů a brala jsem je 3 týdny. Myslel jsem že to vzdám, bylo to strašné. podstoupím snad cokolik jen abych se už uzdravila a žila normální život, nemůžu nikam daleko a musim mít furt poblíž wc, kvůli infekci v moči furt chodím na malou. nedá se stím normálně žít..
on to nezná takovéhle bolesti
@letníček Také furt chodím na malou, budu si kupovat wobenzyn, je to lék, který je sice drahý, ale když se ho užívají asi 2-3 tabletky denně, tak je to prevence proti mykozám, mně stačí když mám mykozu tak se mi rozjedou pak všechny problémy. Já se nebojím, že by mě partner opustil, kvůli tomu, že nemá sex, přijde mi, že to chápe. Ale dítě chci, takže se toho potřebuju zbavit.
@Anonymní píše:
@letníček Také furt chodím na malou, budu si kupovat wobenzyn, je to lék, který je sice drahý, ale když se ho užívají asi 2-3 tabletky denně, tak je to prevence proti mykozám, mně stačí když mám mykozu tak se mi rozjedou pak všechny problémy. Já se nebojím, že by mě partner opustil, kvůli tomu, že nemá sex, přijde mi, že to chápe. Ale dítě chci, takže se toho potřebuju zbavit.
Takže ty se zánětu chceš zbavit jen pomocí Wobenzymu? Myslíš, že bez antibiotik to zvládneš? ![]()
@Anonymní píše:
Byla jsem na gyndě a zeptala jsem se na ten wobenzym prý je to jen reklama c otahaj z lidí peníze věř tomu, nepomůže to. ![]()
@Petule030 píše:
Takže ty se zánětu chceš zbavit jen pomocí Wobenzymu? Myslíš, že bez antibiotik to zvládneš?
ne já ne ta pani s přezdívkou anonymní
@letníček nevim, mně doktorka říkala, že ať to zkusim. Chtěla jsem, aby mi nechala udělat testy na chlamydie, mykoplazmu a ureoplazmu - vyčetla jsem, že tyto problémy mohou způsobovat. Při normální kultivaci tyhle potvory nezjistí, zjistí je až cíleným testem, jenže doktorka řekla, že mi ho dělat nebude, takže jsem docela i naštvaná a přemýšlim o přestupu k jiné gynekoložce, protože mám záněty opravdu vleklé a žádná pomoc se nekoná. Nejvíc mě na tom štve, že nemůžu mít sex a denní pálení a bolesti.
@Anonymní píše:
@letníček nevim, mně doktorka říkala, že ať to zkusim. Chtěla jsem, aby mi nechala udělat testy na chlamydie, mykoplazmu a ureoplazmu - vyčetla jsem, že tyto problémy mohou způsobovat. Při normální kultivaci tyhle potvory nezjistí, zjistí je až cíleným testem, jenže doktorka řekla, že mi ho dělat nebude, takže jsem docela i naštvaná a přemýšlim o přestupu k jiné gynekoložce, protože mám záněty opravdu vleklé a žádná pomoc se nekoná. Nejvíc mě na tom štve, že nemůžu mít sex a denní pálení a bolesti.
Mě doktor testy na chlamýdie udělal. jsem negativní. sám mi to i nabýdnul… nevím proč tobě to sama nenabýdne. je to divné
určitě změn gynekoložku.