Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zaklad je asi dobry rezim - dostatok spanku, jedla, tekutin. a psychicky nepretazovat.
tie diagnozy - to asi treba riesit s doktorkou.
Zakladatelko, syn má dětskou migrénu. Důležité je nepoceňovat alarmující příznaky - zvracení ráno, častá bolest hlavy, výpadky zorného pole, klesání víček, nezabírající léky a podobně. To řešit hned.
Celkově to určitě u doktorky řeš, zvlášť pokud to není jednou za půl roku „bolest hlavičky“. Může dostat lepší léky, případně by vás poslala k neurologovi a asi i na nějaké vyšetření, jestli je v pořádku mozek, často to taky dělají třeba záda. Záleží i jestli po paralenu bolest přejde a funguje zas normálně. Tak či tak to chce určitě řešit s pediatrem, jestli má třeba „jen“ malou skoliózu, může zbytečně trpět. Já jsem zaplatila fyzioterapeuta na odblokování fascií a dost to pomohlo. Ale až bylo po diagnóze a kontrole, že jsou to migrény.
@KarlKarlson migréna to není, jen bolí hlava, nic víc. Paralen nepomáhá vůbec, ale zabira Nurofen nebo Ibalgin.
Mně taky nepomáhá Paralen.
@Anonymní píše: Více
Jasně, ono je to v principu, pokud něco zabírá, tak je to dobrý. Nicméně to určitě prober s pediatrem, protože to právě často spouští třeba drobné kosterní a svalové problémy, nebo třeba dutiny, oči, tak ať na něj někdo koukne. Může ti dát třeba i cílenější nouzové léky - algifen, nebo něco. Záleží, jestli něco najde.