Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kakami, moc děkuji, ale zatím to teda vůbec nevypadá, že by se malá dnes rozhoupala, je mi opět moc fain. Chtěla jsem dnes ještě uklízet, ale manžel mi to už zakázal
Je asi fakt, že bych měla před tím zítřkem odpočívat ![]()
Proč budete s manželem odděleni? Pracuje daleko?
No to už asi fakt toho moc nenahoníš když se budeš dneska dřít…Tak jako tak zítra porodíš takže asi má pravdu, odpočívej a užívej si poslední chvíle ticha a klidu ![]()
No u nás je to složitější, my oba jsme původně z Brna, bydlíme a pracujeme v Praze, doktorku mám v Brně a rodit budu taky v Brně a dohodli jsme se, že tak zhruba ten měsíc a půl před porodem už zůstanu v Brně, ale to bohužel manžel nemůže, takže za mnou bude jezdit jen na víkendy… tak proto ![]()
Asi máš pravdu, že budu nes jen lenošit a užívat si pohodičku a sladké nic nedělání ![]()
Tak to ti určitě bude smutno po manželovi, ale uvidíš, uteče to jako voda a budete zase spolu i s miminkem ![]()
Ještě se chystám dnes zkontrolovat tašku do porodnice, balila jsem jí už tak dávno, že ani nevím co v ní mám, tak ať mě zítra nečeká překvápku ![]()
To víš že mám pravdu
Já už si taky užívám sladké nicnedělání i když je to docela nuda, ale uklízet se mi nechce…:-)
Zrovna si teď užívám jak do mě malá kope a lítá tam jak hadr na holi, protože to jsou kopance každý jinde… ![]()
No bude to divný být bez manžela, protože jsme spolu každý den…no nemám z toho radost ale nedá se nic dělat, protože manžel má takovou práci, že cestuje různě po ČR a kdyby to na mě přišlo tak by mě neměl kdo odvést do porodnice.. tak proto musím být u rodičů ![]()
Abych ti pravdu řekla, tak si to nedokážu představit bez manžela, ale zase na druhou stranu, kdybych byla v situaci jako ty, tak bych nic nenadělala a díky bohu az rodiče, že. kdyby si tak měla být sama
Kamarádka má manžela taky pořád na cestách a když na ní přišel porod, tak jela taxíkem ![]()
A co jsem si sbalila do porodnice? Mám připravené 3 tašky, jednu si beru sebou zítra, druhou mi přiveze druhý den manžela a třetí mi manžel přiveze až v den odjezdu.
V té první tašce, kterou mám jen na den porodu mám pití, hroznový cukr, CD s oblíbenou hudbou, masážní olej na záda, jelení lůj, hygienické potřeby, ručníky, spodní prádlo, kojící podprsenku, jednorázové kalhotky, porodnické vložky, noční košili, časopis, pleny pro mimi, 2 látkové pleny,no a to je asi všechno, ale určitě jsem na něco zapomněla, protože si opravdu už moc nevzpomínám co jsem tam balila.
V té druhé tašce mám další ručníky, noční košili, další vložky, pleny pro mimi, látkové pleny pro miminko, malou hračku, kartáček na vlasy, olejíček.
A v té třetí tašce mám oblečení pro miminko na cestu domů.
Rozdělila sjem is to do více tašek, abych nejela hned první den s kufrem
ale hlavně tam bude manžel jezdit každý den, tak mi může tu tašku vzít a zpět zase špinavé prádlo.
Jdu se mrknout na tu tašku a když tak ještě doplním, na co jsem zapomněla. ![]()
NO však to pro mě bude hrozný být bez manžela.. už teď se mi skoro stýská
No to je právě ono, takhle bych nerada dopadla, abych začala rodit a musela jet do porodnice taxíkem.. hrozná představa
Ty jo ty máš ale bagáže
Ale máš to rozumně rozdělený, asi to pak taky tak udělám a nechám si to vozit ![]()
To mě právě napadlo, než to všechno tahat s sebou hned první den, sice se to nezdá, ale tu první tašku mám docela malou, jako bych jela na výlet a pěkně se mi to tam vlezlo ![]()
A určitě ti to bez manžela rychle uteče a je fain, že nebudeš sama, ale u rodičů
ti tě budou určitě opatrovat ![]()
Tak tady píšu co jsem ještě našla v první tašce ![]()
Papíry a tužku, gumové boty do sprchy, papíry (tehu průkazku, rodný list, oddací list, dotazník z porodnice), sprchový gel s dubovou kůrou,nabíječka na telefón, kapesníky, vlhčené ubrousky pro mimi, kapesníky, ponožky, čaj na podporu kojení, pilník na nehty.
A to je teda vše co mám zatím v první tašce, pokud by tě něco napadlo, tak prosím napiš, já už opravdu nevím, co by mi mohlo ještě chybět. ![]()
Vložky do kojící podprsenky máš?
Vlhčené ubrousky jsi asi psala že?
No hele já ti toho moc neporadím, sama nevím co všechno bych měla mít
Naopak se budu inspirovat tvým seznamem ![]()
Jo a župan máš? ![]()
Župan nemám, ten si půjčím v porodnici, ano vlhčené ubrousky jsem psala a vložky do podprsenky mám taky, ale to jsem nenapsala ![]()
Já se radím se sestrou, která rodila před 9 měsíci, ta to má v živé paměti. Hlavně mi říkala, že je důležitý jelení lůj a nějaké bonbóny, protože jak budeme dýchat, nebo funět
tak budeme mít suché rty a bonbon nás osvěží ![]()
Já o tom jen píšu a už se tam vidím.
![]()
Jo a ještě jsem si vzpomněla na sváču pro manžela, jestli tam budeme celý den, tak si ho nedokážu přestavit jak bude vypadat bez jídla ![]()
Tvoje nadšení z porodu bych chtěla taky mít
A co sestra ta ti popisovala porod? ![]()