Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nu tak uvidis sama, ja si chci ten porod prozit se vsim vsudy, uzkou panev nemam, takze nemam duvod se bat, ze to bude bolet ![]()
Ale vsichni kamosky co ho mely, toho ted lituji… ![]()
Ja jsem se o to taky zajimala, az az, protoze jsem hrozna citlivka, a u malicke bolesti uz umiram
Ale co jsem pak slysela, ze mi to prodlouzi porod, a ze si ten porod vlastne „neuziju“, a gyndr. mi rekla, ze mam dost sirokou panev, takze epidural neni nutny..
Jsem si rikala, ze mam vlastne prdel velkou dost
![]()
Mno, uvidis sama, treba to budes mit tak rychly, ze to vubec nebude nutny
![]()
nasla jsem tohle: Některé ženy si stěžují, že přestaly zcela cítit kontrakce, porod se zastavil, trpěly bolestí hlavy, několik dní po porodu nemohly hýbat nohama. Když je epidurál špatně zavedený, může znecitlivit například jen jednu polovinu těla, zatímco v druhé cítíte kontrakce v plném rozsahu. Psychologové se také zmiňují o tom, že ženy s epidurálem mohou mít pocit, že nemají porod pod kontrolou a že svému dítěti na svět nijak nepomohly.
Epidrál také bere ženám pocit, že jsou schopné samy zvládnout porod. Podle odborníků stále klesá počet žen, které rodí přirozeným způsobem bez epidurální anestezie, což může vzbudit v ostatních ženách dojem, že bez epidurálu to nejde. Zvyšuje se tak úzkost a obavy. Negativem je i skutečnost, že epidurální anestezie vyžaduje močový katetr.
Tak nevim nu
Bojim se tech rizik tak nejak.. ![]()
ju, na babyonline.cz pisou, ze epidural nelze provest v pripade obezity, ale kolik kg, to tam nepisou
![]()
Monny89 píše:
ju, na babyonline.cz pisou, ze epidural nelze provest v pripade obezity, ale kolik kg, to tam nepisou![]()
tak jsem ti to nasla jinde, pokud ma rodicka vic jak 100kg, tak se epidural nepodava… pisou to na porodnice.cz ![]()
Hm tak to pak mám smůlu
Tak pak je vyřešeno…já ač je to divný, tak úzkou pánev právě mám…no to je v řiti.. tak nic no ![]()
Ahojte holky,
o epidurálu jsem uvažovala taky,ale nechám to přirozenou cestou.Nemyslím si,že by tam mělo být nějaké omezení z důvodu nepodat epidurál.Jsem zdravotní sestra a měli jsme na sále hodně obézních lidí a epidurál jsme jim píchali.Tak nevím.Zeptej se Kakami ještě svého gynekologa a uvidíš co ti řekne.
Kakami píše:
Hm tak to pak mám smůluTak pak je vyřešeno…já ač je to divný, tak úzkou pánev právě mám…no to je v řiti.. tak nic no
nevim, zeptej se svoji gyndr. a u vas v porodnici ![]()
kakami, to bych se musela vyfotit
posledni foto mam ze 30tt, ted jsem uz 32tt ![]()
A myslíš že za ty 2 týdny tolik povyrostlo? Nevadí tak hoď sem to ze 30 a pak až budeš mít aktuální tak i to… ![]()