Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, maminy jdu s další otázkou, už delsi dobu mě trápí bolest v levé ledvině, teď se to už stupňuje a bolest přichází víc a víc, hlavně když chodim, když ležím a nevrtim se tak o ni nevím ale procházka do krámu nebo ráno s dcerou do školky tak mě tam šíleně píchá, i když se zvedám z postele nebo jdu doma cokoliv dělat. Stále to svadim na těhotenství že je to asi normální ale už to bolí víc a víc každým dnem. Zažila jste to některá z vás? Měla bych to začít nějak řešit? Děkuji
Dobrý den,
nepodceňovala bych to. Mám v okolí maminku, která díky těhotenství o ledvinu přišla. To jistě nebude Váš případ a nechci tím strašit, ale jen říct, ať se raději svěříte s tímto problémem lékaři. Držím palce, ať to nic není a je Vám brzy dobře.
@M-i-ch-e-l-l-e jste hodná děkuji za radu své ginekolezce se zmíním zašla bych k ní hned zítra přijde mi ta bolest čím dál horší, jen mám problém s tím že tady z nás ordinuje jednou týdně a to v úterý, takže mohu opet až za týden, dnes jsem měla jiného lékaře ![]()
@Katka3B ano, zažila jsem to u prvního těhotenství, jak miminko rostlo, tak mi zablokovalo pravou ledvinu a skončilo to pořádným zánětem, vyfasovala jsem cévku do ledviny, aby mohla moč odtékat a antibiotika… no, dnes už bych šla k doktorovi hned a nečekala, až se z občasné bolesti stane hrůza, která mi skoro nedovolila vstát z postele… nejdřív jsem si jen myslela, že mě bolí záda… raději si skoč k obvoďákovi, tohle nemusí řešit gynekolog…
Měla jsem zhruba od 28 týdne diletaci ledvinové pánvičky, sledovali mě na urologii, dcera se mi tam prostě nějak natlacila, bolesti hrozne, ale porodem se vše spravilo ☺k doktoru určitě zajděte
@Katka3B tak samozřejmě to může být zvětšujícím se miminkem a může tlačit na nějaký bod v těle, mě například cca týden před TP naprosto opuchlo ucho a ihned po porodu to zmizelo, samozřejmě jsem s tím šla na pohotovost
Takže s tím to bych opravdu týden nečekala a jela na pohotovost, toto není nutné řešit s gynekologem, ten stejně pošle na odborné pracoviště ![]()
@Regina Hero trochu mě děsite holky, už to u mě trvá celkem dlouho možná takový mesic, stále jsem to sváděla na těhotenství, u dcery jsem nic takového neměla ???? bojím se to nějak více řešit ???? nemohu jen tak do nemocnice kvůli malé.
@Katka3B píše:
@M-i-ch-e-l-l-e jste hodná děkuji za radu své ginekolezce se zmíním zašla bych k ní hned zítra přijde mi ta bolest čím dál horší, jen mám problém s tím že tady z nás ordinuje jednou týdně a to v úterý, takže mohu opet až za týden, dnes jsem měla jiného lékaře
Jak už tady zmiňují, to můžete řešit s praktickým lékařem, který Vás pošle k odborníkovi. Nebo jestli to vše chcete urychlit, tak na pohotovost. Tam Vás jako těhotnou určitě neodbudou.
@Katka3B píše:
@Regina Hero trochu mě děsite holky, už to u mě trvá celkem dlouho možná takový mesic, stále jsem to sváděla na těhotenství, u dcery jsem nic takového neměla ???? bojím se to nějak více řešit ???? nemohu jen tak do nemocnice kvůli malé.
tak máš dvě možnosti… neřešit to a doufat, že to nebude ještě horší… a pak se modlit, kdyby se to nějak rapidně zhoršilo, aby to bylo v pořádku a aby to neohrozilo třeba nějak miminko… a nebo jít k doktorovi, dokud to ještě není až tak akutní a nějak to vyřešit… třeba tě opravdu bolí jen záda a není to ledvina… ale bez nějakého vyšetření to sama nezjistíš… po tom, co jsem si s tím užila já, už bych volila raději tu druhou možnost…
@M-i-ch-e-l-l-e hned zítra Zajdu k lékaři máte pravdu děkuji moc umírám bolesti při chůzi ![]()
@Regina Hero ano máte pravdu musím to řešit otevřeli jste mi oči, a mimco je nejdůležitější aby bylo zdravé, děkuji ![]()
Urcite bych k doktorovi zasla ale doporucuji se zamerit na to kde presne to picha. Ja se taky bala o ledviny ale bolest strilela jakoby dolu smerem ke kycli a byla nejhorsi kdyz jsem delsi dobu sedela nebo lezela. Byl to skriply sedaci nerv a cca za 2-3 tydny to odeznelo samo. Pomohlo mi spat na boku s valcovym polstarem mezi koleny.