Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj komukoliv.
Mám už rok po IVF. K transferu nedošlo (po spojeni se spermijema nám ani jedno z vajíček nerostlo) takže jen hormonální stimulace a odběr vajíček. Od té doby mám neuvěřitelně bolestivou MS. Každý měsíc na 2-3 dny zalehnu, protože ani s lékama proti bolesti nejsem schopná fungovat. Bolí mě celé břicho, záda (a to jsem před 12 lety rodila syna, neměla jsem žádné bolesti v kříži ani při porodu ani nikdy potom), mám průjem a občas zvracím.
O miminko se snažíme dál, takže HA nechci. Cvičení ani preparáty jako např. Drmek nepomáhají. Cyklus mám nepravidelný 27-36 dní. Nikdy před tím (ani v pubertě) jsem takovýma bolestma netrpěla.
Prosím o radu, zkušenosti, cokoliv…
@zvědavka zvědavá já postupem věku a po porodech mám taky jinou menstruaci. Dřív sem o ní ani nevěděla. Teď bolesti a krve jak na jatkach. Plus ovulační špinění. Takže cyklus fakt k nezaplacení.
No a jak to resis??? Mne nechce smirovat s tim, ze az do prechodu budu kazdy mesic takto trpet…
@zvědavka zvědavá zkoušela sem gynex, kontryhel atd. Bohužel bez úspěchu. Takže já to budu řešit antikoncepci.
@zvědavka zvědavá Jj, tak můžeš vyzkoušet ten gynex, kontryhel, drmek..
Zkus jit do tradicni cinske mediciny. Srovnala mi cyklus po IVF.. Byla jsem u Dr. Zhang na Narodni tride - tcm clinic
A co na to lekar? Me tohle po porodu zpusobovala cysta na vajecniku
Kontryhel může bolest ještě zhoršit, protože podporuje růst sliznice
mít bolestivou menstruaci není normální, ať tě gynekolog pořádně vyšetří, může tam být endometrióza, cysty… Stimulace při IVF ti mohla v těle nadělat paseku. Píšeš, že cvičíš, ale už ne co. Nejlepší je v tomto případě cvičení přímo na uvolnění kostrče, podbřišku, třísel pod dohledem kvalifikované fyzioterapeutky.