Bolest prsou mezi kojením

471
5.7.15 16:34

Bolest prsou mezi kojením

Olky, jak se pozná kvasinková infekce prsou? Poprvé minuly týden jsem si postřehla, že mě bolí prsa mezi kojenim. Silna pichlavá bolest. A když se přisaje, jakoby měl žiletky v dásních. V pondělí jsem byla u lékařky a podle ní je to v pořádku a kojení prostě bolí. Jenže teď jsem si všimla, že mám na bradavce bílé cosi. A malý od včera je celý neklidný po kojeni, neví kdy má dost, pak zvrací. Nevím jestli je neklidný z počasí, že chce pořad prs a pak se přepije. Nebo z bříška. Ještě před dvěma dny bylo všechno OK. Nehledě na to, že nevím, kde bych kvasinky vzala. Ve sprše jsem pořád. Větram prsa po každem kojeni, občas spim bez prádla. Ale ty bradavky jsou šíleny, citlivý i když jsou na volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4284
5.7.15 17:15

Jak je mimčo staré? Tohle jsem měla třetí den po porodu, jak se prsa začala nalévat. Tvrdly, pichlavě bolely (čím déle od kojení, tím víc), mlezivo zasychalo, malý pil špatně. Pomohla odsávačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
5.7.15 17:20
@Icestar píše:
Jak je mimčo staré? Tohle jsem měla třetí den po porodu, jak se prsa začala nalévat. Tvrdly, pichlavě bolely (čím déle od kojení, tím víc), mlezivo zasychalo, malý pil špatně. Pomohla odsávačka

To ne. Malými je měsíc. Ano pichlavou bolest a doslova naléváni cítím, když se rozbrečí a je čas na jídlo. Ale jinak to bolí míň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
5.7.15 17:30

@kalypsoooo Není ten bílý povlak na prsou moučnivka? Podívej se mrněti do pusinky jestli nemá náhodou ten povlak na jazýčku-jinak v lékárně se dá koupit nějaká vodička a dřív se dávala fialka.
Jinak neklidný může být z toho horka-pamatuji si jak mi holky v horku nemohly spinkat a pak brečely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.7.15 18:04
@kalypsoooo píše:
To ne. Malými je měsíc. Ano pichlavou bolest a doslova naléváni cítím, když se rozbrečí a je čas na jídlo. Ale jinak to bolí míň

ta bolest může být i na začátku zánětu atd.. nebo moučnivka - ale to jsou citlivé jen bradavky.. kvasinky chytneš hned, hlavně v tom vedru.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6474
5.7.15 18:17

@kalypsoooo měla jsem to samý - byla to moučnivka a to to měla malá v pusince skoro čisté natérala jsem gencialkou jak bradavky tak male v pusince :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
5.7.15 18:39

No, pusinku sledují už týden, co jsem tu bolest zaregistrovala. A nic tam nemá.

Pidin: jak jsi teda přišla na to, že to jsou kvasinky? Mě doktorka řekla, že je to dobré. A jak dlouho se to léčí?!Genciánka je nanpředpis?!

Teď jsem koukala, že to bělavé cosi mám jen po kojení, za hodinu to tam už nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
5.7.15 19:09

@kalypsoooo mocnivka nejde setrit plinou z jazycku, jinak se tam drzi. Mne to obcas taky reze, ale nic se nikdy nerozjelo, tak to pripisuju proste nalevani a kojeni. Mne malej ted taky spa5ne pije, ale je to natuty vedrem, napije se hodne malo, uchovam ho ke spanku na max. hodku a zas ma hlad, takze porad dokola, nevydri mezi jidly vic jak 2 hodky…chuderka, zatim to v tech vedrwch nemame vychytane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6474
5.7.15 19:30

@kalypsoooo my měli jednou ůplněbílou pusinu a mudra řekla žetoje moučnivka takže jsme mazali a zmizlo to..pak to v pusince měla už jen třeba po kojení tak mudra říkalažetojen ormální :nevim: ale já měla na bradavkách rtakové bíle a řezalo měto hrozně..prostě jsem sito sama naordinovala že to budemoučnivka :think: možná to nebyla ale já mazalatougencialkou a přešlo to :nevim: ten třetí den už to bylo ůplně vpoho..tak zkus koupit gencíalku a mazat, ono i kdyby tonebylo ono tak tím níc nezkazíš :) není na předpis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6474
5.7.15 19:34

@kalypsoooo a píšeš že malému je měsíc, to třeba u mě ještě bradavky nebyly na kojení vůbec navykle, pořád měto tak boelo a prsa se mi bolestivě nalívají i ted, to má malá přes 3 měsíce..já bych to zkusila máznout tou gencialkou a uvidíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
5.7.15 20:03

Tak děkuji za rady zkusim gencianku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.7.15 18:32

Holky já mám podobný problém už několik dní. Malej bude mít teď měsíc, hlavně v pravém prsu mám mezi kojením pichlavou bolest, ktera trva tak 10vterin, mám to tak 2× až 3× mezi kojením.
mam pocit jak kdyby to byla i křeč, trošku to přechází do levého prsa, je to dost bolestivé, ale dá se to vydržet… Kojení mě nebolí, nic bílého nemám ani já ani syn v pusince. Co to může být? Jsem teď po nemoci, ale antib jsem nebrala… Jen jsem ještě nakřáplá. Mám strach abych neměla zánět a nepřestala kojit. Prosím o radu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
9.7.15 21:22
@stelaska píše:
Holky já mám podobný problém už několik dní. Malej bude mít teď měsíc, hlavně v pravém prsu mám mezi kojením pichlavou bolest, ktera trva tak 10vterin, mám to tak 2× až 3× mezi kojením.
mam pocit jak kdyby to byla i křeč, trošku to přechází do levého prsa, je to dost bolestivé, ale dá se to vydržet… Kojení mě nebolí, nic bílého nemám ani já ani syn v pusince. Co to může být? Jsem teď po nemoci, ale antib jsem nebrala… Jen jsem ještě nakřáplá. Mám strach abych neměla zánět a nepřestala kojit. Prosím o radu :think:

Se zánětem prsu se kojit dá. Ale k tvému problému.

Malý taky v pusince nic neměl. Já měla 14 dní bolesti mezi kojením a v pondělí bílé cosi, nevím jestli to byl povlak kvasinek. Nebylo to tam ani pořád, všimla jsem si toho po sprše. Před kojením to tam zase nebylo.

Dneška třetí den mám genciánku, není to bez problémů, ale je to lepší. Nesnesla jsem na prsu ani plenku. Už ano. Takže úlevu mám. Když se to zase zhorší. Budu volat laktační poradkyni.

To je hrozné to kojení. A přitom tak samozřejmá věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna