Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Birds tak jsem teď přijel z pohotovosti…… horší než předtím… doktorka mi dala nejdřív jednu injekci na 3 vpichy a posléze mi dala další jednu a zase tři vpichy, takže mám pěkně pusu mrtvou.. ale k věci… “tak to vytrhneme”… říkám dobře… trhá trhá strašná bolest protože je v zánětu tak je jasný že to bude bolet více. Každopádně po chvilce ukrutné bolesti a tlaku, který šli až někam do mozku říká.. nedokážu to vytrhnout, zub je rozdrolený… takže jsem odjel s aulinem a rozdroleným zubem s špičatou hranou a druhá hrana je srovnaná s dásní a doporučením na stomatochirurgy a že to mám řešit dál s nimi.
Teď otázka… pěkně sem trpěl.. je mi úplně jasný, že zub teď bude bolet ještě víc než předtim. Je mi z toho psychicky úplně na ho*no s prominutím…
Otázka zní na všechny… jsou stomatochirurgové který dělají pod celkovou narkozou? Znovu tohle už nedám a kord když ten zub je rozdrolený…. Královéhradecký kraj/Pardubický kraj
Další otázka… když zub není vytrhlý a šel bych ke svému zubaři, dokáže ho ještě nějak zachránit?
Za jak dlouho přestane účinkovat umrtvovací injekce? Je to pěkně nepříjemný a přijde mi, že to je stále stejný néli horší. Popřípadě nějaký rady jak tomu jít na proti?
@Anonymní píše:
@Birds tak jsem teď přijel z pohotovosti…… horší než předtím… doktorka mi dala nejdřív jednu injekci na 3 vpichy a posléze mi dala další jednu a zase tři vpichy, takže mám pěkně pusu mrtvou.. ale k věci… “tak to vytrhneme”… říkám dobře… trhá trhá strašná bolest protože je v zánětu tak je jasný že to bude bolet více. Každopádně po chvilce ukrutné bolesti a tlaku, který šli až někam do mozku říká.. nedokážu to vytrhnout, zub je rozdrolený… takže jsem odjel s aulinem a rozdroleným zubem s špičatou hranou a druhá hrana je srovnaná s dásní a doporučením na stomatochirurgy a že to mám řešit dál s nimi.
Teď otázka… pěkně sem trpěl.. je mi úplně jasný, že zub teď bude bolet ještě víc než předtim. Je mi z toho psychicky úplně na ho*no s prominutím…
Otázka zní na všechny… jsou stomatochirurgové který dělají pod celkovou narkozou? Znovu tohle už nedám a kord když ten zub je rozdrolený…. Královéhradecký kraj/Pardubický krajDalší otázka… když zub není vytrhlý a šel bych ke svému zubaři, dokáže ho ještě nějak zachránit?
Za jak dlouho přestane účinkovat umrtvovací injekce? Je to pěkně nepříjemný a přijde mi, že to je stále stejný néli horší. Popřípadě nějaký rady jak tomu jít na proti?
Proboha, co to bylo za pohotovost? Praha?
Můžeš se nechat ošetřit v analgosedaci, to je lepší než narkoza. Nebudeš si nic pamatovat. Ale stojí to dost od deseti tisíc výš. Můj zubař za ní chce dokonce 15 tisíc.
A ten aulin si vezmi než to začne naplno bolet. Umrtvovaci injekce asi záleží na množství. Mně teď naposled účinkovala asi dvě hodiny.
@aiwwa bolí to ještě víc než předtim a já nevím co mám dělat zblázním se
Zkusit nemocnici, kde je stomatologie? Zkusit zavolat, to přece není normální takhle nechat člověka trpět.
@Anonymní píše:
Zavolej do nejbližší nemocnice.
@Anonymní píše:
Odkud jsi?
@Nechcibytznama píše:
@aiwwa Královéhradecký kraj
V HK v nemocnice je stomatologie, tak tam cinkni.
@hani28 píše:
Proc nemuzes jit s nachlazenim k zubari? Pokud tedy permanentne nekasles nebo nesmrkas, nachlazeni bych mu ani nezminovala. Vsak snad ma rousku pri praci. Do niceho bych nestourala, na bolest bych si vzala paralen (aspon zaroven pomuze i na to nachlazeni) a v pondeli bych sla.
Podle dezolátů jsou roušky k ničemu a omezují osobní svobodu.
@Anonymní píše:
Otázka zní na všechny… jsou stomatochirurgové který dělají pod celkovou narkozou? Znovu tohle už nedám a kord když ten zub je rozdrolený…. Královéhradecký kraj/Pardubický krajDalší otázka… když zub není vytrhlý a šel bych ke svému zubaři, dokáže ho ještě nějak zachránit?
@Nechcibytznama
Nebo-li „To jsem pos-rala a nevím, co s tím dál…“ Panebože… ![]()
Volej do Hradce na zubní pohotovost, popiš, co se ti právě událo a jestli by byli tak hodní a pomohli ti. Vnes do toho velkou zoufalost, což asi půjde snadno, že ti měli původně vyřešit jen zubní váček a nakonec máš rozdrcený zub, protože ho nedokázali vytrhnout a trpíš jako sviň… Píšou na webu, že sice jejich zásah nemá být definitivním řešením, ale aspoň pomůžou od akutní bolesti a podobně („Zubní pohotovosti slouží pouze pro závažné náhlé zhoršení stavu zubů a dásní - otoky, krvácení, výrazné nepřestávající bolesti. Poskytované výkony vedou k úlevě od akutní bolesti, nejedná se o definitivní ošetření.“). Každopádně si myslím, že když uvidí, co tam máš za paseku, tak by tě snad odkázali na nějakou stomatochirurgii, která by tě mohla vzít hned. Chtěj kontakt!! Ať z nich vypadne něco konkrétního, protože ty prostě nevíš, na koho se máš obrátit. Hraj blbce, ať zase nemusíš hledat ty a oni ať se tě nezbaví tak snadno. Měl jsi se zeptat už té zubařky, která tě mordovala, aby ti dala přímo tip na stomatochirurgy…
Uvidíš no. Držím palce. Jinak ber ten aulin (nepředávkovat se!) a leduj, ale spíš okolo toho zubu (dáseň zevnitř, zvenku). Ne přímo zub, protože až se ti proberou nervy a dotkne se jich led, tak se pos-ereš…
@Birds a co přesně bude dělat stomatochirurg? To bude asi větší driák než když se snažila to vytáhnout na pohotovosti ne?
@Nechcibytznama píše:
@Birds a co přesně bude dělat stomatochirurg? To bude asi větší driák než když se snažila to vytáhnout na pohotovosti ne?
Dryák myslíš bolest, nebo anestetikum? 😄..
Stomatochirurgie je většinou připravená na všechno. Od použití lokální anestezie, analgosedace, po celkovou anestezii. Pokud bys vyjádřil extrémní strach, tak by tě měli úplně uspat. Záleží na dohodě.
Veškeré zbytky zubu se vypreparují a vloží se čípek, který podporuje tvorbu nové kosti (zhojení) a antibiotikum, která zabrání reinfekci. Rána se zašije. Měl bys potom opravdu dbát na to, abys nepil alkohol, nekouřil, neměl zvýšenou aktivitu - neběhat za holkama, necvičit a podobně. Rána se totiž překrvuje a zhoršuje se hojení.
Se stomatochirurgem se pak můžeš domluvit i na implantátu.
á si ho nechám vytrhnout když s tom nedokáže udělat nic ani můj zubař…. Akorát to bude už druhy zub venku vlevo nahoře 6 která bolí teď a potom mám venku už přes dva roky 4… 21 let 🖐🏻 nechám si udělat potom protézy na ten kovový Šroubek abych měl zuby