Bolest zubu při skusu

Anonymní
2.5.20 20:52

Bolest zubu při skusu

Dobrý den, zhruba před dvěmi týdny mi zubař vrtal horní pětku a dal mi tam bílou plombu. Později jsem ale zjistila, že je plomba vysoká, tak jsem tam zase zašla, pan zubař mi zbrousil dolní zub a chvíli byl klid. Následující den mě však začal bolet zub na skus, někdy i při kousání tvrdého jídla. Bolí hlavně ve druhé části dne. Napadlo mě, jestli to není potřeba ještě trochu zbrousit, ale nevím? Nemáte někdo podobné zkušenosti? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21626
3.5.20 06:09

Hele on ti brousil zdravý zub, místo aby upravil výšku plomby toho opravovaného? Nespletla ses? Vždyť ti musel narušit sklovinu toho neopravovaného zubu, pokud teda na něm nebyla plomba z dřívějška. Pokud tě zub stále bolí, běž opět k lékaři. Ale kvalitou tvého zubaře si nejsem jistá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
3.5.20 16:12

Bílá plomba může bolet i půl roku při skusu, je to normální, hlavně na zub kousej a nešetři ho, jinak to bude o to delší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21626
3.5.20 17:23
@evulinda79 píše:
Bílá plomba může bolet i půl roku při skusu, je to normální, hlavně na zub kousej a nešetři ho, jinak to bude o to delší

Tak tohle slyším poprvé. Ty jsi zubařka? Nebo odkud máš zdroj informací? Mě vždy doktorka říkala, že zub může být citlivý pár dní, ale ne měsíců… Zuby mám proplombovane hodně, ale nikdy mě na zkus nebolely. Plomby samozřejmě bílé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
3.5.20 21:20

Mam stejný problém, dokonce na dvou zubech. Jsou to taky bílé plomby, za původní amalgámy. Mám taky dost amalgámů a nikdy jsem takový problém neměla, až u dvou nových bílých plomb. Lepší artikulace výplní nepomohla. Byla jsem na vysetreni i jinde a ani rtg, ani mikroskop problém neodhalil. Ani žádný zánět, nebo že by třeba plomba dráždila nervy v zubu. Sama bych tipla asi nějakou netěsnost. Krom těchhle dvou mám i další bílé plomby, taky výměna za amalgám, a ty jsou v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.20 18:25

Mám týden spravený zub. Bolelo mě to ten den hodně. Dalších pár dní taky dost. Je to teď lepší, ale pořád to bolí a bolí to tak, že tam nekoušu. Jak dlouho máte zkušenost, že vás to bolelo. Zubařů se bojím strašně moc. Příští týden jdu znovu, tak se na to zeptám. Týden mi přijde dost dlouhá doba na to, aby to už nebolelo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.5.20 09:28

Mě to zatím pořád bolí, chvílemi je to lepší, pak zase horší, no počkám ještě tak týden a pak kdyžtak zajdu k zubaři. Ale musím přiznat, že mám taky ze zubařů strach :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.