Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Billi
No mlecne vyrobky jim.
To je jediny vlastne co mi zbylo… Jinak uz vazne nevím, c o bych jedla…
Tedy dam si jogurt 1× denne.- Jako nijak se tim encpu, to ne.
Fenykl piju obcas, zrovna vcera jsem ho mely obe. Divny je, ze pres den nic a vecer to zacne…
@Lane zkus vynechat ty jogurty a fenykl. Když se to zlepší, tak zařazuj ostatní jídlo.
U nás bývá nejhorší bolení mezi pátou a šestou ráno.
A víš jistě, že to je bříško? Jak kaká? Ono to je celkem normální. U dětí bývají kritické večery normálně - jsou unavené za celý den, zpracovávají poznatky a zážitky a když je do toho bolí bříško, tak to špatně nesou. Pokud to přes den tak nějak zvládnou, tak večer jim dojde trpělivost.
U nás měli oba kluci kritické večery. Teď mi mimouš řval asi 4 večery za sebou tak hystericky, že ani nic nevypil a šel spát hladový. Propínal se, že můj muž byl 100% přesvědčený, že to je bolení bříška. Nebylo, jen byl neskutečně přetažený. Tak jsem mu trochu upravila spaní tak, aby mezi posledním spaním a ukládáním na noc nebyly víc jak 2 hodiny a najednou je klid.
@Lane jíš mléčné výrobky? Piješ čaj pro kojící matky? U nás stačilo vynechat cokoliv s fenyklem a byl klid. Zrušila jsem i Sab Simplex, ten to zhoršoval taky.
Jinak pozor na některé nadýmavé potraviny i pro mimčo.
Pak je fajn klubíčkování. Nebo nechat na bříšku. Dobré je, když leží na bříšku na mě, to se hřeje o mě.
U nás zabírá i Pupík, masírování, cvičení a nahřívání.
EDIT: Třeba dobré je i teplá koupel, nechat bříško, aby se v teplé vodě pěkně prohřálo.