Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Řekla bych ze to jsou povolené vazy které spojují stydkou kost.
Ale doktor ti řekne víc.
Jj, tohle jsem taky měla. Teď jsem ve 36. tt a je to lepší. Nechápu, proč je to najednou lepší.
Ale jizva mě tedy nebolí, od CS mám 9 let. O tý bolesti jizvy se určitě zmiň na kontrole. Mě se na to vždycky ptají.
Edit. Čárka ve větě
Příspěvek upraven 19.08.21 v 18:03
Upřímně s tím, že je to normální opatrně… Já si taky myslela, že jsou to jen vazy, že jsem těhotná a je to prostě normální. No.. a zjistil se zkrácený čípek a hrozí, že každým dnem porodím.
Pokud se v těhotenství cokoli nezdá, tak radši na kontrolu jít.
I kdyby se na nic nepřišlo pro svůj klid a nebo aby se aspoň přišlo zavčas.
Dík, na kontrole se zeptám. Na bolest jizvy se mě nikdy neptali, mám spíš dojem, že zapomněli, že jí vůbec mám
Prý je důležité, že nejsou bolesti typu kontrakce.
Tak já doufám, že to nějak přejde. Jsem popravdě úplně marná, nikam nedojdu, nic neudělám.
Určitě si porid těhotensky podpůrný pás, trochu uleví od těch tlaků
Ahoj už asi cca týden mám šílenou bolest spodku. Nedokážu to popsat je to jakoby bolest rozkroku nebo stydké kosti
a hrozny tlak na spodek
jsem potřetí těhotná ale v předešlých těhotenství jsem to nikdy nezažila jenom tlaky na spodek, ale tohle je fakt moc
bolí to při vstávání z lehu/sedu a asi tři dny mě to bolí už i při chůzi, nemůžu prostě nic, jsem 34tt. Měli jste to některá taky? Děkuji za odpovědi ![]()
@markynka píše:
Ahoj už asi cca týden mám šílenou bolest spodku. Nedokážu to popsat je to jakoby bolest rozkroku nebo stydké kostia hrozny tlak na spodek
jsem potřetí těhotná ale v předešlých těhotenství jsem to nikdy nezažila jenom tlaky na spodek, ale tohle je fakt moc
bolí to při vstávání z lehu/sedu a asi tři dny mě to bolí už i při chůzi, nemůžu prostě nic, jsem 34tt. Měli jste to některá taky? Děkuji za odpovědi
Normalni to je do nějaké míry, jestli je to moc, tak bych se určitě nechala zkontrolovat, držím palce ![]()
Ahoj, jsem podruhé těhotná a čekám chlapce 29+6tt. Chci se zeptat měla jste to také některá? Mám dny kdy mě bolí ledviny v pondělí mi ta bolest šla až pod břicho a nemohla jsem vstát z postele co to může být? Pak jak máte vaginu 😂 tak ta kost při chůzi po venku hodně bolí 🙏 někdy fakt hodně že se musím zastavit a chvily stát měla jste to taky tak některá? Děkuji předem se omlouvám za chyby
Mně nakonec docela pomohlo zpevnění toho břicha-je to možné pásem nebo šátkem. Utahovala jsem to poměrně napevno a pomohlo to celkem s tou chůzí a bolestí stydké kosti. S jizvou po císaři ne. Co se týče ledvin, to nepomohu, ale určitě bych to zmínila u gynekologa, mohl by to být náběh na ledvinovou koliku.
Jsem ve 32 tt a už tak dva týdny v kuse mě bez přestání bolí spodek. Pocitově bych řekla stydká kost, a to tak, jakoby mě přes ní někdo praštil železnou tyčí
K tomu mám takové bodavé až pálivé pocity v oblasti jizvy (mám sekci před 2 lety pro špatnou polohu). Může to být tím, že se dítě otočilo hlavičkou dolů? Hořčík beru, nic jiného mě nenapadá. Chodím kvůli tomu kolébavě jak kachna a mám neustálé tendence si spodek přidržovat. Moc toho tedy kvůli bolesti nenachodím. Máte někdo podobnou zkušenost?