Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně pomáhá tento čaj: http://www.everest-ayurveda.cz/index.php?….
Opravdu mi zeslabí krvácení a pomůže od bolestí. Dělám si ho slabší a louhuji kratší dobu, a i tak zabere. Připravený dle návodu jsem ho nemohla pozřít.
@martina.se píše:
@Ariadne já taky koukala jak tele na nový vrata.. tohle byla zrada, to jsem nečekala.. vtipně opravdu v den mladého 3 m, přesně![]()
Já po prvním porodu po 6 týdnech. Podruhé po 10 měsících. Akorát teda po prvním vymizely doprovodné obtíže, po druhém se vrátily…
@martina.se píše:
@Ariadne já taky koukala jak tele na nový vrata.. tohle byla zrada, to jsem nečekala.. vtipně opravdu v den mladého 3 m, přesně![]()
tělo šlape jak hodinky, ale věřím, že to je opruz. Pěkně nám to ta Evka v ráji zavařila. Můra jedna - na někoho to hodit musíme ![]()
@LucaLuca píše:
Já po prvním porodu po 6 týdnech. Podruhé po 10 měsících. Akorát teda po prvním vymizely doprovodné obtíže, po druhém se vrátily…
to naštve ![]()
Taky se přidám. Před dětmi mě MS vůbec nebolela. Po klucích (5 a 4 roky) celkem dost, ale dalo se to přežít. A teď po holce (9 měsíců) mám křeče, že nemůžu chodit a pomůže jenom Ibalgin a MS mám od 2. měsíců malé i přes kojení a cyklus se mi o pár dní skrátil, takže trpím častěji. A taky jedu na kole
.
@Ariadne píše:
to naštve
@Lukolik
To jo, ale ten čaj je zázrak. Taky „jedu na kole“, ale napiju se a fakt za chvíli o ničem nevím. Píšou 2 - 3 šálky za den, dělám si jeden větší hrnek a dávám si vždy pár doušků po dobu celého dne (první dva dny MS) a BOMBA! Jsou to bylinky a navíc je to levný, 100 g směsi za necelou stovku a spotřebuju 1 - 2 lžičky měsíčně. Vařím si to i na cesty do termohrnku.
Posledně jsem kamsi jela, dostala jsem to nečekaně až na cestě, z nouze si koupila Ibalgin, ale nebylo to ono. Čaj zmírní i to krvácení a prostě všechno.
Zrovna o víkendu jsem ho zase pila a dobrý. Místo tamponů super plus pěkně jen super a ještě mi vydržely dýl než hodinu a půl (dřívější čas pro super plus).
@Ariadne píše:
tělo šlape jak hodinky, ale věřím, že to je opruz. Pěkně nám to ta Evka v ráji zavařila. Můra jedna - na někoho to hodit musíme
@LucaLuca jééé tak to do něj půjdu ![]()
Mě na tom nejvíc štve, že nejsem překvapivě schopná fungovat. Jsem jak přejetá, slabá a prostě na nic ![]()
@Lukolik píše:
Taky se přidám. Před dětmi mě MS vůbec nebolela. Po klucích (5 a 4 roky) celkem dost, ale dalo se to přežít. A teď po holce (9 měsíců) mám křeče, že nemůžu chodit a pomůže jenom Ibalgin a MS mám od 2. měsíců malé i přes kojení a cyklus se mi o pár dní skrátil, takže trpím častěji. A taky jedu na kole.
teda to je dost zajímavý, jak to tělo různě reaguje. Že by to bylo tím, že to byla holčička? ![]()
@Ariadne píše:
teda to je dost zajímavý, jak to tělo různě reaguje. Že by to bylo tím, že to byla holčička?
Mně se to taky zlepšilo po klukovi a zhoršilo po holce, ale nějak si nedovedu představit tu spojitost. ![]()
@Ariadne píše:
@LucaLuca jééé tak to do něj půjduMě na tom nejvíc štve, že nejsem překvapivě schopná fungovat. Jsem jak přejetá, slabá a prostě na nic
Ono to tak je schválně, aby žena jednou měsíčně vypnula a poslouchala svoje tělo. Menstruace je pro tělo náročná. Takže pokud to jde, tak co nejvíc odpočívej. Samozřejmě s prckem to úplně nejde, ale aspoň ty první dny se vykašlat na úklid a věci, které jdou oželet, neplánovat si tam nákupy nebo velký úklid a tak.
@Ariadne Kdybych měla jistotu, že po klukovi se to zase zlepší, tak jdu do něj. Ale co když by to byla zase holka? To bych snad chodila po stropě.
nee…nevím jestli znáš kineziotaping? Jsou to takové pásky, fungují jako „ortéza“ a já v nějaké knížce o tom našla právě i jak tejpovat bříško při MS, já to zkusila asi 5krát a docela…zvláště když to nalepím hnedka na začátku tak to pomáhá. Kdyžtak někde pohledám přímo ten návod jak to nalepit.