Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahojte, je tu viac diskusií o botoxe, no stále v tom nemám úplne jasno.
Máte náhodou niekto skúsenosť s kvalitnou klinikou, ktorá robí takýto nejaký botox a zároveň máte skúsenosť s takouto tvárovou jógou ?
Všade píšu o neškodnosti botoxu, práveže ešte aj o jeho liečivých účinkoch. Mne sa tam ale tak úplne všetko nezdá, predsa len to je umelý zásah do tela. Viac ma láka tá tvárová joga, myslíte, že tomu môže „konkurovať“?
Bohužel… vráskám se dá dobře předcházet a zpomalit jejich vznik užíváním krémů, masáží obličeje a dobrou životosprávou, ale jakmile tam jednou už vráska je, ničím kromě zákroku ji pryč nedostaneš… můžeš pokožku napumpovat sérem s vitaminem C apod., ale efekt bude krátkodobý.
Obličejová jóga z mé zkušenosti nikomu nepomohla
i když ta dotyčná tvrdila, že vidí rozdíl, pro okolí výsledek nula. Botox fuguje hlavně jako prevence vrásek, lehčí vrásky, které jsou dané tenzí svalu /hlavně mračivka/ dokáže dočasně vyhladit. Jak je vráska hluboká, tak pomůže akorát výplň. Botox může mít stejně jako jakékoliv jiné léčivo nežádoucí účinky, ale jedná se o lokální aplikaci, je to poměrně bezpečná procedura. Na druhou stranu, vrásky jsou prostě přirozená věc ![]()
@jájinka007 aj ty si skúšala tú tvárovú jogu? ďakujem. lebo tak je rozdiel ci to niekto podla mna berie a robi seriozne, naplno, alebo len tak „skúša“
Abych byla uprimna, to ze budes mit vrasky vubec nevadi
Vzdyt je to neco prirozeneho a kazdy je ma (nebo bude mit). Ja bych si teda rozhodne nenechala zasahovat takhle do tela…
@Sedlanka8 nezkoušela, znám to jenom od kamarádek. jedna to fakt „žrala“, další asi míň, jak poctivě obě cičily, to nevím. ale výsledek dle mě vidět nebyl ani trochu. já chodím na botox, jsem pohodlná ![]()