Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@nakukovatelka Nejdůležitější stejně je, aby bota seděla na noze.
Snad budete spokojení. Já bych taky volila, to, co dítě samo obuje a zapne a co mu dobře sedí. ![]()
Ahoj, tak jsem koupili v HK, ráj botiček. Obchůdek malý, ale vybrali jsme, pův. jsem chtěla tkaničky, byli taky o 200 levnější, ale nakonec jsem šla do suchých zipů, botky byly o cca 12 Kč dražší než na netu, paní milá, změřila nožku, troje jsem ozkoušeli, vybrali barvu, dostali dáreček. Jen doma po asi 4 zkoušení, kdy jsme je každému ukazovali jsem zjistila, že jsou každá trochu jiná:) Jako jsou stejné jen asi z jiné jak to říct série, várky, prostě maličko jiná zelená nitka, odstín na šití, vnitřek zelený taky malinko odlišný, jeden nápis zelený, na druhé botce šedý, jinak totožné zdobení, nápisy, reflexní prvky. Nevím zda se to mohlo pomotat v obchodě nebo už ve výrobě, jako běžně to nikdo nepozná, asi šité v jiné době…měnit jsem to nejeli, nejsme z HK, tak tam kvůli tomu jet..stejně by určo jiné neměli, tak pak objednávat a jet znova a ted když je sníh tak jsou potřeba, tak to jen pro zajímavost, na funkci to vliv nemá a kdo neví nepozná…:) A jinak spokojenost, lehké, super se obouvají, malý v nich pěkně chodí, tak snad nepromoknou jiné nemáme na střídačku.
@Martina8888 Pokud to nevadí tobě, tak bych to neřešila, jak píšeš, na funkci botky to nemá vliv a nikdo prohlížet botky dopodrobna nebude
Mi v tom obchůdku byli taky v sobotu, ale nakonec jsme koupili v Pardubkách na tř. 17. listopadu u pána, měla jsem je tam od pátka zamluvené, do HK jsme jeli mrknout, zda by tam neměli nějaké lepší, ale měli jen dvoje v tom čísle, co syn potřeboval (má 31
) a o 200,– dražší, takže jsme vzali z Pardubek.
Jinak k promoknutí, syn měl Superfitky už 2 zimy, nikdy neměl další boty na střídačku, nikdy neprotekly, hory zvládly taky na 1 a ještě jsem je prodala dále, takže za mě velká spokojenost!
Ahoj, my kupujeme také Superfit, celý rok. Zimní jsou bezkonkurenční, absolutně se nepromáčí, stačí jedny na celou zimu.
Tak super zkušenosti, aspon tak nebudu litovat ty prachy, manžela totiž omývali, když zjistil cenu…a to jsem mu raději neříkala, že nám možná jedny na celou zimu nevystačí…
@Martina8888 Cena,,pěkná" ale vyplatí se
Já do bot vrazím radši víc, když vím že jsou kvalitní…
Také jsme dnes koupili zimní botky superfit. Zatím kupujeme jen tuto značku. Dostali jsme 20% slevu takže to zase nebyla taková pálka. Příště jdeme opět do superfit. A ty co měl vloni se dobře prodali za 50% původní ceny. ![]()
Nemáte někdo zkušenost, máme první zimní boty Superfit s Gore-tex a syn má nožky studné. Přitom dnes bylo 5st. C. Ponožky nosí kvalitní, bavlněné s froté spodkem ťapky - zn. Tchibo (spíše to jsou podkolenky). Stává se vám to také nebo je zapotřebí dávat dvoje ponožky?
Občas, ale i já mám někdy nohy studený. To neřeším. Pravidelně a ledový nejsou.
@Wikky Casto jsou nohy studene paradoxne z velmi teple obuvi, protoze noha je v savem materialu, tedy v mokru/vlhku. Kup funkcni ponozky. Moje dcera mela dneska Superfitky ty celorocni kotnicko, nemrzne, a nohy ma v pohode.
Příspěvek upraven 07.01.13 v 15:55
@Wikky
Kopírovaný text:
„Nosíte správné ponožky? Možná si myslíte, že nejlepší volbou jsou bavlněné či vlněné ponožky, ale právě ony mohou vést k tomu, že se vám potí nohy a cítíte se nepříjemně. Tato vysoce absorbující vlákna zadržují pot. Když ponožky zcela nasáknou, pot se nemá šanci odpařit. Používejte ponožky ze syntetických materiálů s příměsí vlny, které jsou navrženy tak, aby odváděly od nohou vlhkost.“
@Trojlístek @Háta_x Holky díky, my jsem si rovnou s botami kupovali pro syna i funkční ponožky od Voxx, které nám v obchodě doporučili a musím říct, že to je stejné. Právě že se mi stalo již nekolikrát, že má studené nožky. Proto jsem zkoušela i více ponožek slabších, jedny silnější…Vím, že to má souvislost i s pocením nožiček..
Bohužel teplejší funkční ponožky (s teplejší ťapkou) v jeho věku tedy alespoň Voxx nedělá (vel. 20). Dělají 20-24, což je naprd, protože patu má na achilovce a to by ho tlačilo v botě. Máte zkušenost s jinou značkou, která dělá teplejší funkční ponožky pro roční děti? díky za rady… ![]()
@Wikky Voxxky jsem koupila pidi jednou dcerce a pak uz nikdy. Resim to termopuncochacema, ty jsou nejlepsi. Nebo tenke stoprobavlnene ponozky z Teska a pres to dam termoponozky trosku vetsi. Znacku nevim, videla jsem je jen jednou pred zimou v detskem obchode a hned byly pryc.
@Wikky Ahoj, máme také zimní S. a malej má občas studené nohy, nejdřív mě to hodně zklamalo, jsem si říkala chválené botky všema v okolí, drahé ty budou super kvalitní, teploučké…ale ted vidím, že je to asi ponožkama…malej když má jen punčochy tak je má studené, tak mu dávám na ně ještě teplé ponošky a už dobrý…ale ještě z toho nenastydl, tak mu zima nebude…jako nemá je jak led jen mírně sudené.