Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Zajimal by me vas nazor. Synovi jsem koupila na jaro kozene superfity. Doma jsem zjistila, ze je jedna bota vysisovana, zrejme byla ve vyloze. Vzhledem k tomu, ze staly 1200, nechtela jsem si to nechat libit a sla je reklamovat. Reakce prodavacky byla takova, ze je to kuze a jiny odstin je normalni. Zde to vsak nebyl tento pripad, protoze bota je kompletne cela svetlejsi. Boty jine nema a nabidla mi 50kc, coz mi prislo jak vysmech. Tak jsem ji rekla, ze aspon 10% slevu, ona to pry nemuze posoudit a ozve se v pondeli. Ted by me zajimalo, pokud mi reklamaci uznaji, kolik muzu cca chtit slevu? Nejde mi o penize, ale o princip, boty u nich kupuju pravidelne. Na kazdou sezonu a ted takovyhle pristup. Kdyz jsem o tom mluvila s maminou, zdalo se ji i tech 10% malo. Jinde je pry normalni davat slevu.
@Mikro 20% nebo bych je vrátila a koupila jiné, pokud je to fakt poznat tak bych vrátila přece jenom je bude nosit dlouho a zrovna nejsou nejlevnější ![]()
Ahoj, já bych je taky vrátila a vybrala jiné nebo pokud stojíš o tyto je objednala z netu, víš přesně jaké tak je to jednoduché. Jak jsem psala v diskusi měli jsem podobný problém jen v menším a neřešila jsem to, na pohled to vidět není až když se to víc zkoumá. Ve vašem případě bych je asi nechtěla, jestli je to dost vidět.
Nedá mi to a musím si zanadávat
Dcera má tři roky, po nezdolném zkoumání a nakupování všech možných značek botiček jsem nakonec přistoupila k tomu, že teda koupíme sandálky superfit… líbily se mi nejvíce - zpracování, lehounké, hezké… ale co mi hodně vadí je to, že při veškeré mé péči (a to jsem se opravdu snažila!!!) vypadají po měsíci občasného nošení jako by byly po dvou dětech - pevnost a funkčnost je dobrá, ale barvy vybledlé a botky jsou prakticky neumývatelné - ten materiál je takový, že sice je umyji, ale flíčky zůstanou a hlavně se povrch každým dalším umýváním zdrsňuje - čistím jemně - a pouliční prach se zažírá…
Už se skoro stydím je dceři dát na nohy - na parádu teda už nejsou… já nevím… jestli to dělá ta kůže
je jasné, že umělina jde lépe umýt… ale já nosím sandále třeba tři léta po sobě, nekupuji si vždy nové, ale tyto, můžu po sezoně maximálně věnovat nenáročné mamince
a to stály 1100kč!!!
Budu ráda, když někdo poradí to kouzlo, jak je zachovat hezké…
No já koupila Primigi a taky to není žádná hitparáda. Jsou už pěkně podřené. Co jsme měli Superfity jarní, zimní, jsou jak nové.
Tak možná děti v létě víc řádí
.
Já letos taky šetřila, koupila v lékárně nějaké české ortopedické za 600,– a už má na nohou zase superfity
teď jsem koupila kotníkový elefanteny a neměla jsem to dělat, jsem nepoučitelná.
A že bych nějak ušetřila, stály 1100,–. Jen se mi nechtělo do jiného obchodu do centra
.
@iiiv píše:
@3HE co impregnace na kůži?
jsou ošetřené přípravkem na kůži, pak ještě naimpregnované - kůže drží - ve švech, nepopraskala… apod., ale prostě vybledly a už nejsou hezké. Byly krásně červené a teď je to taková cihlová barva ![]()
Možná by bylo lepší koupit příště růžové nebo jiné - červená je na vyblednutí asi nejnáchylnější
No, ale u bot za tolik peněz a ještě k tomu tolik chválené značky bych to nečekala… mám celoroční fare a jsou po jednom dítěti jako nové, stejně tak protetiky, pegresky… od těch to výrobců byly sandálky těžké a tuhé, tak proto jsem šla do superfitů.
@terinka4444 píše:
Já letos taky šetřila, koupila v lékárně nějaké české ortopedické za 600,– a už má na nohou zase superfityteď jsem koupila kotníkový elefanteny a neměla jsem to dělat, jsem nepoučitelná.
Já vím, že celoročky a zimní bývají po jednom dítěti pořád hezké… proto jsem to také čekala od sandálek. A to zimní nocí celou sezonu a celoročky jaro a podzim, ale letní jen v součtu dní asi dva měsíce.
@jajul píše:
No já koupila Primigi a taky to není žádná hitparáda. Jsou už pěkně podřené. Co jsme měli Superfity jarní, zimní, jsou jak nové.
Tak možná děti v létě víc řádí.
a letní jste ještě neměli?
a ještě dcera jednou zakopla a má dost viditelně sedřenou podrážku… v jiných botech zakopávala jako o závod a jsou jako nové…
Přemýšlím, proč jsem si tady potřebovala zanadávat
aasi jsem doufala, že i někdo další se třeba najde, komu botky vybledly
![]()
@3HE Ne, letní ne. Malá loni ještě neběhala. Přijde mi, že ty letní boty dostanou největší sodu
.