Bowling, jízda na kole - mohu v těhotenství?

4078
2.2.10 13:47

BOwling, jízda na kole

Ahojte, copak si myslíte a víte o sportování v těhu?
Můžu chodit na bowling? a jezdit na kole? díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
2.2.10 14:08

ahoj…to zalezi na tobe jak se citis…ja to taky hodne resila pac su normalne hodne sportovaci…no a na kole a na bruslich jsem cely leto jezdila…na konich sem jezdila do konce sestyho mesice (jezdim zavodne)…no a pak uz sem chodila plavat a cvicit na micich a na aquaerobic…ono uz to pohybovani neni tak jednoduchy :) no a mesic po porodu (po cisari) uz jde zase litat na bezkach…na prkne..posilovat…takze zalezi fakt na co se citis…nepretezuj se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
2.2.10 14:24

To ni nikdo neporadí. Musíš si to zvážit sama. Každý má jiný názor. Někdo řekne, že je to zbytečný risk, jiný, že těhotenství není nemoc. Sama za sebe- trochu jsem se bála, ale jezdila jsem. Na kole do 26. týdne, pak už to přes břicho nešlo. Na rovných silnicích bez aut. Ne v terenu. myslím, že nebezpečí tkví hlavně v pádu. Samotná jízda nevadí. bowling jsem nehrála, protože ho nehraju ani normálně. Plavala jsem do termínu porodu 1500m denně.

• Citovat
  • Upravit
4548
2.2.10 14:44

Myslim, ze to zalezi na tom, jak se citis a jak jsi byla zvykla pred tehotenstvim.
Ja jsem pri prvnim tehu jezdila na kole hodne dlouho, prestala jsem tak mozna mesic pred porodem nebo i pozdeji. Mama me porad upozornovala, ze babky tvrdi, ze jizda na kole zpusobuje dite koncem panevnim, ac na povery podobneho typu neverim, u me to fungovalo a dcera byla KP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
2.2.10 14:48

no já jsem taky sportovní typ,a e jeliož jsem byla těhotná na podzim a přes zimu tak jsem měla smůlu navíc jsem pořád spala a byla unavená tak nějak nebyl čas. Ale lehká jízda na kole prý nevadí - nemělo by to moc drncat a neměla bys moc namáhat břišní stěnu takže žádné krpály.

Na bowling bych se asi vyprdla taháš tam dost těžké koule. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
2.2.10 16:42

Na kole jsem taky jezdila do cca 6. měsíce, ale bowling bych si neriskla.

• Citovat
  • Upravit
9454
2.2.10 18:50

tak to je zajimava povera s tou jizdou na kole a dite KP…pac ja ho mela taky KP :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
3.2.10 19:22

Já jsem KP měla poprvé a to jsem na kole nejezdila a podruhé jsem jezdila a KP nebyl , tak nevím :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková