Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahojte, copak si myslíte a víte o sportování v těhu?
Můžu chodit na bowling? a jezdit na kole? díky moc
ahoj…to zalezi na tobe jak se citis…ja to taky hodne resila pac su normalne hodne sportovaci…no a na kole a na bruslich jsem cely leto jezdila…na konich sem jezdila do konce sestyho mesice (jezdim zavodne)…no a pak uz sem chodila plavat a cvicit na micich a na aquaerobic…ono uz to pohybovani neni tak jednoduchy
no a mesic po porodu (po cisari) uz jde zase litat na bezkach…na prkne..posilovat…takze zalezi fakt na co se citis…nepretezuj se!
To ni nikdo neporadí. Musíš si to zvážit sama. Každý má jiný názor. Někdo řekne, že je to zbytečný risk, jiný, že těhotenství není nemoc. Sama za sebe- trochu jsem se bála, ale jezdila jsem. Na kole do 26. týdne, pak už to přes břicho nešlo. Na rovných silnicích bez aut. Ne v terenu. myslím, že nebezpečí tkví hlavně v pádu. Samotná jízda nevadí. bowling jsem nehrála, protože ho nehraju ani normálně. Plavala jsem do termínu porodu 1500m denně.
Myslim, ze to zalezi na tom, jak se citis a jak jsi byla zvykla pred tehotenstvim.
Ja jsem pri prvnim tehu jezdila na kole hodne dlouho, prestala jsem tak mozna mesic pred porodem nebo i pozdeji. Mama me porad upozornovala, ze babky tvrdi, ze jizda na kole zpusobuje dite koncem panevnim, ac na povery podobneho typu neverim, u me to fungovalo a dcera byla KP.
no já jsem taky sportovní typ,a e jeliož jsem byla těhotná na podzim a přes zimu tak jsem měla smůlu navíc jsem pořád spala a byla unavená tak nějak nebyl čas. Ale lehká jízda na kole prý nevadí - nemělo by to moc drncat a neměla bys moc namáhat břišní stěnu takže žádné krpály.
Na bowling bych se asi vyprdla taháš tam dost těžké koule. ![]()
Na kole jsem taky jezdila do cca 6. měsíce, ale bowling bych si neriskla.
tak to je zajimava povera s tou jizdou na kole a dite KP…pac ja ho mela taky KP ![]()
Já jsem KP měla poprvé a to jsem na kole nejezdila a podruhé jsem jezdila a KP nebyl , tak nevím ![]()