Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Česnek - český - se nakrájí na plátky a zalije se obyč. octem. Dávám to do malé skleničky od přesnídávky. Přiloží se na bradavici a přilepí.
Dávám to dceři, z jedné nohy už bradavice odpadla, druhá ještě odolává.
Konzultovala jsem to i s kožní lékařkou a ta to schválila, že je to dobrá alternativa.
Začne to pracovat, kůže pod česnekem by se měla odrbávat - pilníkem třeba. Dcera se cuká - lechtá jí to, tak to vždy po koupání ostříhám nůžkami.
Pokud česnek dobereme, nakrájím další.
Je to pochopitelné?
@bublinek píše:
ano díky a jak dlouho se přilepí, třeba na noc?
@dedrichov píše:
ano díky a jak dlouho se přilepí, třeba na noc?
lepím jen na noc, nechce to do školky. Jinak by se dalo celodenně. Ale je to cítit.
@bublinek píše:
lepím jen na noc, nechce to do školky. Jinak by se dalo celodenně. Ale je to cítit.
díky, tak si uděláme česnekové orgie
Ještě prosím Tě detail: ten česnek je i na kůži okolo té bradavice nebo jen na ní?
@dedrichov vidíš, to jsem nikdy neřešila. Plátek na to připlácnu a přesahuje to i bradavici. Kůže je po oddělání bílá, asi podrážděná, ale není to bolestivé.
Ještě je doporučovaný vlaštovičník, v tomto období asi nesehnatelný. Ale je z něj tinktura.
@bublinek píše:
Ještě je doporučovaný vlaštovičník, v tomto období asi nesehnatelný. Ale je z něj tinktura.
jo jo, ale marně ho u nás sháním, tady jsou jen pole, žádná rumiště nebo zídky… zkusím ten česnek, zrovna ho mám docela dost doma
Já měla kůži okolo taky bílou a nebolela, ale potom se mi udělal puchýř (asi mi to přesahovalo moc). Tak na to bacha. Nicméně nic hroznýho to nebylo.
@bejimi píše:
zkusím vystřihnout v náplasti otvor a teprve pak přelepit, díky
@dedrichov píše:
zkusím vystřihnout v náplasti otvor a teprve pak přelepit, díky
dej pak vědět, jak se to u tebe vyvíjí. Já jdu zrovna náplasti sundavat ![]()
@bejimi píše:
dej pak vědět, jak se to u tebe vyvíjí. Já jdu zrovna náplasti sundavat
a zafungovalo to? Potřebuji zlikvidovat na noze 2+1, tak nevím, zda to dávat rovnou na vše
@dedrichov píše:
a zafungovalo to? Potřebuji zlikvidovat na noze 2+1, tak nevím, zda to dávat rovnou na vše
Z vlastní zkušenosti před 12 lety opravdu zabralo. Pokud je máš chvíli, tak to nebude trvat dlouho (třeba 5 - 10 zalepení). Pokud je máš dlouho tzv. zašlapaný jak řekla moje dr., tak to může trvat mnohem dýl. Důležitý je to „odrbávání“ jak psala bublinek (hlavně potom důkladně očisti pilník, ať se to neroznáší). Mám teď taky 2 + 1 a dělám všechny naráz (na noc).
@bejimi píše:
no právěže dlouho, manžel taky likviduje, pořád patlá vodičky, byl i na vypálení, ale pořád je plno malých…
Stačí mýdlo s vodou na omývání toho pilníku nebo nůžek?
@dedrichov
Já mám tyhle taky dlouho, ale jsou to ty vetší. Dr. mi taky patlala vodičku (1× týdně), ale efekt téměř nulový. S tím česnekem to jde podle mě prostě rychleji. Omývám mýdlem a nikam se mi nic nerozšiřuje, takže doufám že stačí.