Braly jste poctivě železo na anémii?

1.8.20 02:35

Braly jste poctivě železo na anémii?

Dámy mám dotaz. Byla jsem na kontrole po šestinedělí a zjistila jsem, že jsem měla celou dobu brát železo. V nemocnici mi recept nedali, takže jsem to nedělala a nijak špatně jsem se necítila. Ve zprávě pro gynekologa jsem to ale uvedené měla, takže mi gynekolog předepsal Sorbifer Durules. Já ho brát nechci, už teď bojuju se zácpou a tohle by to mohlo jen zhoršit.

Myslíte, že to musím brát, i když se cítím velice dobře a snažím se železo doplňovat spíš stravou? Je tady někdo, kdo se na braní železa vykašlal a bylo něco v nepořádku?

Předem díky,
H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1884
1.8.20 06:36

Tak ho neber, kdyz nechces. Ja mam malo železa cely život. Musis najít železo, ktere ti sedne. Když jsme v 18 začala, tak jsem po nem zvracela. Pak jsem koupila jine a mela jsem akorat zacpu, takze jsem pred kazdym darovanim krve resila, cim to železo doplnit, ab me vycucli. Me nakonec pomahaji multaky.

Takže ja se na to vybodla a dopadlo to tak, ze uz 15let, když mi nekde berou krev, rikaji, ze mam málo železa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
1.8.20 06:47

@HelenaChrenova ja teda mela jen hodne slabe pod spodni hranici, mela jsem silene zacpy po nem i v tehotenstvi (predtim ne), tak jsem na to kaslala a nejak se to nehorsilo nastesti. Ale kamaradka brala Globifer forte. Nemelo by ucpavat a ona s nim problemy nemela, s ostatnimi ano. Tak leda zkusit…a na zacpu obecne jsi zkousela nejake babske rady treba, pripadne lactulosu, glycerin. cipek,…jako zachranu samozrejme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
1.8.20 06:50

Nemohla jsem si vůbec dojít na záchod. Tak jsem ho nebrala. Snažila jsem se jíst potraviny, které ho obsahují. Sedět s uřvaným minimem hodinu na WC, opravdu nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
1.8.20 06:56

Taky jsem měla globifer. Brala jsem od 28tt a zácpu jsem neměla, narozdil od těch levnějších doplňků.
Edit, radši bych nějaké železo brala. Kojení a péče o novorozence vyčerpá.

Příspěvek upraven 01.08.20 v 06:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
1.8.20 06:58

Zkus tardyferon, je taky na předpis, po tom mi narozdíl od toho, co ti předepsali, špatně nebylo, ani zácpa, v těhotenství. Já s nedostatkem železa a B12 skončila kdysi dost špatně, poruchy soustředění, celková únava, a brát jsem ho fakt musela… Takže uvidíš:). Obyčejné železo z lékárny bez předpisu mi nepomohlo a přírodní zdroje taky ne… Ale je to u každého jiné :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42463
1.8.20 07:28
@HelenaChrenova píše:
Dámy mám dotaz. Byla jsem na kontrole po šestinedělí a zjistila jsem, že jsem měla celou dobu brát železo. V nemocnici mi recept nedali, takže jsem to nedělala a nijak špatně jsem se necítila. Ve zprávě pro gynekologa jsem to ale uvedené měla, takže mi gynekolog předepsal Sorbifer Durules. Já ho brát nechci, už teď bojuju se zácpou a tohle by to mohlo jen zhoršit.

Myslíte, že to musím brát, i když se cítím velice dobře a snažím se železo doplňovat spíš stravou? Je tady někdo, kdo se na braní železa vykašlal a bylo něco v nepořádku?

Předem díky,
H.

A dělali ti teď nové odběry? Dcera je vegetarián, bere obyčejné potravinové doplňky, ale jen 1× za 2-3 dny a srovnalo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.20 07:36

Měla jsem ho tak málo, že mně Dr řekla, že kdybych se na to vybodla, tak budu unavená ještě dalšího půl roku. Měla jsem tardyferon.

Takže pokud je tvůj jediný problém zácpa, a jinak se cítíš fajn, tak to neber. Ale pokud máš problémy s únavou atd.tak bych to zvážila.

• Citovat
  • Upravit
4140
1.8.20 07:52

Po prvnim porodu jsem ho taky mela brat. Vydrzela jsem to max 14 dni a mela jsem tak silenou zacpu, ze jsem se na to vykaslala. Nestalo se nic. V dalsich odberech krve v dalsich letech nikdo nic o zeleze nerikal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
1.8.20 07:53

Synovi jsem kupovala Floradix z DM. Zacpu nezpusobuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.20 08:01

@Havlova No odběr mi od porodu samozřejmě nedělali. Proč taky, že jo? :D

Jinak děkuju za rady. Unavená se necítím pokud teda neprobdím s malým noc :D takže se na to zatím asi vybodnu a budu se sledovat. Prášky mám doma a můžu je vždycky nasadit, případně si dojít pro jiné. Babské rady samosebou poslouchám :) už nám zachránily kdeco!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.20 08:16

@HelenaChrenova já měla u prvni po porodu hodnotu 88 - má být 120. Dostala jsem železo, doporučení na potraviny co jist - brala jsem ho a i tak trvalo půl roku, než se mi to srovnalo na 110.

Teď u druhého jsem měla 95, nebrala jsem nic, a už mám zase 110 a jsou to dva měsíce.

Jinak mě zacpu dělali všechny - nejméně maltofer

• Citovat
  • Upravit
81481
1.8.20 08:17
@HelenaChrenova píše:

Předem díky,
H.

MOje zkušenost - stravou se to nedohoní. Dotáhneš ještě OK obraz na nějaké hraniční hodnoty, ale zásoby železa zůstanou na nule. Projeví se to pak při dalším těhotenství, nemocech. Je to i imunitě, paměti…
Takže á doporučuji brát. Pokud to někomu nedělá dobře, tak at si to vezme 1-2× týdně, to stačí, ale je třeba pak brát takto alespon několik měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
1.8.20 08:25

Užívám Borůvkový Narosan, aj ten Sorbifer mi lékař psal, brala sem. Problémy mi to nedělalo, ale ten Narosan mám nadupaný vitamíny :dance:

• Citovat
  • Upravit
36135
1.8.20 08:32

Mě zjistili málo železa v druhým těhotenství. Brala jsem tardyferon přes měsíc a i po porodu jsem ho měla pořád málo, takže beru dal. Ale já se teda přiznám, že maso moc nemusím a nejsem moc zastánce potravinových doplňků, ale rybí tuk a železo beru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí