Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Od kdy brambory nadymaj? si dej espumisan, to snad zvládneš vyřešit doma ne?
A na co přesně se ptáš? Jestli jsou brambory nevhodné pro těhotné, nebo jestli miminku vadí tvoje nadýmání nebo co řešíš? Jez na co máš chuť, jsou horsi veci nez placky.
@Anonymní píše:
Dobrý večer maminky. Mám takový dotaz. Už 4. den ujíždím na bramborovych plackachvím že to není zdravé ale nemůžu si pomoct ale pak mě to večer strašně nadyma. Máte s tím zkušenost? Chuť je svině
A jako co? Si dej.. Jen nechapu to nadýmání.. To nedělají placky..
No co asi nadyma? Prece cesnek ![]()
Ten tuk sice neni nejzdravejsi, ale je to konzumace docasna. Jen si doprej ![]()
Nedavej cesnek do bramboraku. Dej kmin, trosku saturejky (funguji proti nadymani).
Moje deti miluji bramboraky a cesnekove nechteji, tak delam bez nej. Neni problem.
I kravske mleho trosku dela neplechu v brichu. Tak ho nahrad rostlin. variantou.
Musis si poradit.
My teda do bramborových placek česnek nedaváme. Nejlepší byli opečené na plotýnce a lehce potřené máslem.
@Anonymní píše:
@debra.morgan
Mám problém že mě nadyma vše co sním
Tak si dej fenyklový čaj
Já na bramborových plackách nevidím nic škodlivého…My je pečeme nasucho na plotýnce nebo na pánvi…Ale děláme je s máslem a na sladko…Pokud tě nadýmá česnek, tak ho nejez…
Za sebe muzu doporucit palacinkovac. Je i na bramboraky a ruzne karbanatky, placky skvely.
Netreba koupat v tuku. Stetcem se potre plocha, nez se da pect placka, takze to udela pouze tenky film a neni nic mastne.
Upřímně nevím, co je zde předmět otázky
Ale asi je to velmi choulostivé, když je pod anonymem. Já měla období, kdy sem do sebe nacpala třeba 3 utopence. A klepala sem se na ně, až mi doslova tekla slina
Prostě si dej na co máš chuť, ale pokud tě to tak nadýmá, tak bez toho česneku ![]()
@Danulinka16 píše:
Bramborová placka není bramborák
To jsem chtěla napsat taky. Je RT rozdíl bramborák a lokse. Ale u obojího nevidím problém v konzumaci během těhotenstvím.
Dobrý večer maminky. Mám takový dotaz. Už 4. den ujíždím na bramborovych plackach
vím že to není zdravé ale nemůžu si pomoct ale pak mě to večer strašně nadyma. Máte s tím zkušenost? Chuť je svině