Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Chci jen všechny varovat aby si nekupovali brmabory a u stánku v Častolovicích. Stánek je u silnice u kolejí. Barmabory které jsme tam minulý týden koupili se nedají jíst. Jsou moučné, rozvařují s, suché NO HNUS VELEBNOSTI. Něco tak hnusnýho jsem ještě nejedla. Bohužel jsme jich koupil za 500 a teď zuřím. Kdyby Častolovice byly blíž tak jim je pojedu vysypat na hlavu.
![]()
@jitkabokule a vy jste se nezeptali, jaky druh brambor to je a na jakou kuchynskou upravu jsou vhodne? to ze jsou moucne a rozvareji se neni zadna vada, nejsou zkratka urcene jako prilohove brambory na vareni, takove brambory jsou urcene na kase, bramboraky a pak taky na pecene brambory v troube
Tak to bude zřejmě varný typ C. Ona není brambora jako brambora. Céčko totiž není přílohová brambora. Dělají se z něho kaše, těsta, bramboráky, hranolky. U neznámého stánku bych si větší množství brambor nekoupila. Mě dojímají prodejci u silnic, kteří jsou v podstatě celý rok u silnic a prodávají brambory z palety. V lepším případě jsou pomrzlé od přízemních mrazíků, v horším proprší, takže se brzy zkazí. A nejhorší je, že na ně dlouhou dobu svítí sluníčko a brambora se stává i jedovatou. Ale asi to lidi neodrazuje, protože stále je vídám, asi jsou levní ![]()
@jitkabokule měli jste si zjistit, jaký to je druh. myslím že bramboráky a kaše z nich budou dobré ![]()
Jj přesně - jsme blboni.Jen jsme se zeptali zdali jsou na uskladnění a na typ jsme se nezeptali.Ani ho tam ale neměli uvedený. To by mělo být ne? Já vím že jsou brambory na kaše, ale tohle je extrém. To se sotva začne vařit a v tu ránu se po okrajích brambora rozpadá a vevnitř je samozřejmě tvrdá. Máme z toho pocit že jsou asi krmné nebo co.Fakt jsem nic tak příšernýho neviděla. Nehledě na to, že jich je spousta špatných. Nahnilé, dobité…jenže jak to prodávají v pytlích(i když těch sítovaných)tak to přes bláto není vidět.
Neměli jsme je kupovat a už je od nich taky NIKDY nekoupíme. ![]()