Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, nemáte některá tip, jak dobře zužitkovat zbylé bílky? Celkem často mi jich pár zbyde, dám je do ledničky, že je třeba pak k něčemu využiji, no a za pár dní je vyhazuju.. Předem děkuju za bílkovej chlebíček, to by se mi nechtělo.. Nějakej jinej nápad?
Ahojda co treba kremrole?? Listove testo koupene uz vyvalene!! A je to hnedka! ![]()
Pokud máš malé děti, je to bezva lepidlo na papír…zdraví neškodné
, jinak bílková poleva na perníčky…2-3 bílky můžeš dát do sekané/karbanátků místo 1 celého vejce…na ovocný koláč udělat sladký sníh z bílků a zapéct…
http://www.recepty.cz/…-rolada-4672 …těsto už bych cukrem neposypávala… je to vynikající, lehké a hned se po tom zapráší ![]()
Jinak je to 100% protein…já bych k 2-3 bílkům dala 1 celé vejce, rozšlehala, trochu soli, koření…zeleninku…šunku…sýr…SUPER FIT omeleta k večeři… ![]()
Co si je umíchat k večeři? Má to hodně bílkovin, při tom jsou dietní. Pokud mám jeden/dva, dám k tomu ještě jedno vajíčko celé, ať to nemá blbou barvu
Jinak bych je použila třeba do leča, mám ráda zapečenou zeleninu - podobně jako na lečo, jen do trouby a na to vajíčko + třeba i sýr.
Já je strkám do mrazáku a vytahuju, až když opravdu potřebuju. Třeba přidávám do sekané, nebo ušlehám sníh na žemlovku, nebo upeču nějakou bílkovou buchtu. Ale až se mi chce, ne v ten moment, kdy mi ty bílky zbydou. Fakt to jde zamrazit, po rozmrazení se to chová jako čerstvé, i našlehat to jde.
@opinka To je dobrý info. Já se vždycky bála to zmrazit…vím jak dopadnou uvařené a zmražené vejce… ![]()
Jitko, já jsem to vyčetla kdysi tady na emiminu, vyzkoušela a fakt to funguje.
Já většinou přimíchám do polívky, špenátu, při zapékání… nebo jen tak osmažím se šunkou a provensálským kořením
Taky zamrazuji, fakt to nic neudělá. Žloutek zamrazit taky jde ale je spíš do polévky, je takový jakoby nahniličko, ale bílek je v pohodě.