Březen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
355
26.2.08 16:23

Stejfo, Verunka je nádherná, úplný andílek!!!

Tak zatím máme samé holčičky, už by to chtělo nějakého kluka.
Kdo se hlásí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
26.2.08 16:32

Hezké odpoledne, děvčata,

dneska je nádherně, že? Škoda, že už si to člověk nemůže pořádně užít. Já už bych taky nejraději běhala s kočárkem venku :-)

Kačko, docela Ti závidím, že už máš všechno hotové - já ještě pořád bojuju ze spoustou domácích prací, do kterých se mi nechce, protože k smrti nenávidím uklízení. Ale každý den se snažím umazat jeden „vopruz“ ze seznamu. Rychlokurz Ti klidně dám - přijeď :) Aspoň bych se vykecala :-D

Werčo - jsem z Prahy, ročník 1979, TP 3.3.2008 a měli bychom mít holčičku. Jméno máme vybrané Ella a bude to naše první mimčo.

K těm plenkám - Dajmo, jsem ráda, žes to připomněla, chci to ještě prozkoumat. Já jsem si objednala plenky na utírání, blinkání a osušky na www.pleny.cz a myslím, že jsem o Kikko plenách četla, že se asi tak nejvíc podobají těm starým. Jinak je to fakt hrůza, co nabízejí obchodníci. Asi mě kvalitativně uspokojují ty Kikko - 80×80. Ty menší jsou taky „řidší“.

Jinak já mám bolesti v průběhu celého dne a taky tvrdnutí břicha, akorát večer je to horší. Myslím, že to ale nejsou kontrakce, ale bolestivé šťouchance do močáku. Včera a dneska se malá párkrát trefila do nervů v kyčlích - úplně mi nohy vypověděly službu. Když se vydám ven, chodím jako s míčem mezi nohama a nedám víc, než půlhodinu bez záchoda… Dneska nejsem moc pozitivní, co? :-)

Stejfi, Verunka je ukázková - vůbec není pomačkaná a vypadá jako Šípková Růženka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
26.2.08 19:55

Nazdárek, tak jsme se právě vrátili z posledních nákupů - kojící podprda, olivový olej a dokonce jsem si koupila jedno normální triko až budu zase hubená 8) . Z toho mám asi největší radost, celý rok jsem chodila po obchodech jenom nakukovat, těhotenské jsem všechno pořídila v Anglii na dovče a mám úplně absťák po nakupování na sebe. Se teda vyřádim, až bude vhodná chvíle.

Plínky mám taky takový řidší, ale co, stejně jsou jenom pod hlavičku. 70×70 za 20/ks. Mám nakoupeno asi 8 balíků jednorázovek a i když vím, že je to hodně neekologické, prací plenky jsou pro mě větší zátěží.

Nikol, ani nevím, asi jsem ti nepopřála k úpěšné KO, omluva a gratulace. Nás to čeká zase zítra, kéž by měla dr. jenom dobré zprávy.
Už jsem taková kulička, že jsem dneska zpozorovala, že když dám dlaň v pěst, tak se mi tam už nevejdou ty napuchlý prstíky. :( :D

Tak pa a přeji klidné spaní K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
26.2.08 20:26

Akaco ty jsi fakt akcni 8O . Já mám koupený jen dvě balení jednorázovek, ale proto že jsem nevěděla jakou značku. Tak jsem koupila jeden balík od Pampers a jeden Huggies. A uvidíme co se jí bude líbit. Když jí to bude jedno, vybere si máma :lol: … A plenky látkový budu taky používat jen pod hlavičku, do kočáru, na přebalovák a tak. Maximálně je „hodím“ přes jednorázovky kvůli nožičkám. prý by holčičky měly mít ty látkovky na kyčle… tak jsem si řikala, že to hodím přes to a bude.
O nateklých prstech ani nemluv :roll: :roll: :roll: . Prstýnek opravdu nehrozí :roll: :lol: …

Stejfo - ty máš tak nádhernou holčičku!!!!! Já budu mít taky takovou :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
26.2.08 23:13

Nikol, my máme od každé značky jedno balení. Kdekoliv jsme viděli něco jiného, tak jsme vzali balík. Jenom doufám, že malá nevyrostetak brzy, máme všechno ty nejnižší kila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
27.2.08 09:07

Ahoj holky,

Stejfo zdarec :D konecne jsi doma vid, ta tvoje Verunka je jak panenka :)

Dajmo taky nemam pocit ze jsem psychicky pripravena na dalsi :D ale tesim se ja myslim ze pak na nejaky pochybnosti zapomenem pac na ne nebude cas :D

Niki, Werco drzim pesti at neprenasite :D

Kato koukam ze taky delas vsechno mozny :lol: nevzdavej to ono to vyjde (jestli muzu poradit tak chuze do schodu a ze schodu je celkem ucina :lol: )

Ja mam plinky ani nevim od koho, ale jsou taky takovy ridsi s potiskem, normalne budu pouzivat klasicky pampersky, investovala jsem do nesmradnouciho kose a kupovat je budu na lekarne.cz. Nejsem moc ekolog :oops:

Dneska razime s Milisem nekam do sveta vcera jsme dostali velkem darek (novy auto jupiii) az jsem z toho v noci nemohla spat az me z toho zacalo bolet brisko :D radosti jsem malem porodila :lol: , no doufam ze jeste chvili rodit nebudu abych si ho mohla jeste trochu uzit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
27.2.08 09:25

Dobré ránko, holky,

Gissele gratuluji k autíčku - nedivím se, žes nemohla spát, taky bych nemohla - ale nechala bych si to líbit :-)

Já mám jednorázovky taky jedny Pampers a jedny Huggies a ještě jsem slyšela velké pochvaly na Tesco pleny (tu lepší Tesco značku), tak vyzkoušíme ještě ty a pak se uvidí. Víc jsem jich nekupovala, protože mi hodně lidí říkalo, že jim pak zbyly balíky, když miminko reagovalo alergicky apod. Tak jsem kupovala jenom nejmenší balení. Chci taky pak vyzkoušet ty DMkový, když už na ně mám kupóny :-)

Jinak Vám holky přeju hezký den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
27.2.08 09:44

dobre rano devcata :lol: :lol:

tak ja mam plinky pampers a ted jeste od tetky huggies po jednom baleni, taky mi rikaji, ze mene je lepsi. taky muze byt prtous velkej a a ni to neuzijem. normalnich plin mam 20, koupeny myslim ve Vesne a vypadaji docela kvalitne. a jeste jsem si koupila dve hezci s beruskama pod hlavu do kocaru. s tou ekologii si myslim, ze by se dalo diskutovat. sice se tyhle vyhazuji a je jich tuna,ale normalni se musi vyvaret a to mas prasek a elektriku navic, tak to mozna vyjde nastejno

macku-gratulace k auticku, to je bomba :lol: :lol:

werco.si sikula jak aktualizujes seznamek :lol: :lol: me tvrdne bricho taky uz asi tri tydny, ted se to teda spis zklidnilo,ale mam to ve dne i v noci. ale to je tak vsechno, nic k tomu

akaco-taky jsem slysela,ze sex muze napomoct k porodu. vylucuje se rpi tom hormon oxitocin, ktery se pouziva pro vyvolani porodu(pokud jsem to nejak nezmotala) dulezity je,aby si se citila v pohode, pokud se na to necitis, tak to nelamej. priroda to zaridi sama

jinak vam vsem moooc chvalim fotecky, mate uplny andilky :-) :-) :-) :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
27.2.08 10:31

Ahoj holky,

tak teda dneska u nás počasí nic moc. Sice je docela teplo, ale je pod mrakem a tak nějak pošmourno. Asi zase posedím u netu a zkouknu nějaké poučné stránky.

Chci se podívat na tu stránku s plenama, minule, když sem Dajma dávala odkaz, tak jsem to někam založila, ale když jste to teď připomněli, tak na to radši vletím hned. Mě se podařilo vyštrachat asi 20kusů těch starých plenek ještě po mě a po ségře, takže jsem ani ty nové nekupovala. Koupila jsem si jen tři ty větší - jak tomu říkají tetra osušky a musím říct, že je to fakt rozdíl. Hlavně když jsem je vyprala a vyndala ze sušičky. Ty staré vypadaly úplně stejně, jako před tím, ale ty nové se pěkně nakrabatily a jsou na nich ty čtverečky hrozně vystouplé. doufám, že chápete, co tím chci říct :wink:

Jinak k těm jednorázovkám - mám koupený Pampers, Huggies a Babylove z DM, takže uvidím, co bude vyhovovat a pak dokoupím. Uvědomuju si, že z ekologického hlediska to asi není nejlepší, aůe fakt nehodlám být otrok ukládání a praní pokakaných a počůraných plínek. Trochu to kompenzuju tím, že třídím plastové lahve, kartony od mléka džusů a sklo - to vozím do kontejnerů na tříděný odpad. Takže mám trochu lepší svědomí :wink:

Stejfo - ta tvoje holčička je fakt jak panenka.
Anel - Lucinka by mohla už od narození dělat reklamu na rtěnky - jak má krásně našpulenou pusinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
27.2.08 11:09

Ahoj těhulky!

U mě se pořád nic neděje. A já vím proč. Protože jdu zítra k doktorce a zákon schválnosti funguje, že si to tam budu muset odsedět a pak to půljde ob den. Přesně jak jsem nechtěla. Tak jsem se dneska válela až do půl jedenáctý, abych si to vynahradila :lol: …

Já nejsem ekolog už proto, protože tu nejsou popelnice na tříděný odpad. Dávat si odpadky do auta a vozit je někam se mi opravdu nechce. Moje mamka je ekolog i za mě. Ta separuje jako vzteklá, smetí vynáší neustále, protože jednou je to papír, jednou prázdný platovky, když jde se psem, tak pytlíček vždy u sebe a hezky posbírat… KDyby to tak dělali všichni, to by vypadalo… nikdo by už do ničeho nešláp a normálních popelnic by se mohla polovina ubrat…

Baro, přesně vím, co jsi s těma plenama chtěla říct, protože to mám taky tak. Já jich mám teda jenom deset, ale počítám s tím, že bych ještě desítku přikoupila, protože ono se to nasčítá a i když je nebudeš používat normálně, budeš je dávat pod mimi a ani nebudeš vědět kde všechny jsou…
A s těma jednorázovkama. Levný značky jsem zatím enkupovala. Řikala jsem si, když to bude úplně malý mimi, ať má to pohodlí, aby to všechno nevyteklo atd a jak bude větší, určitě budu myslet ekonomicky… to samý bude s kosmetikou… Půjdu do Sebamedu (taky podle toho, co budou používat v porodnici) a časem to změním ekonomicky. Třeba to vadit nebude…

Akaco - aspoň máš zásobu :wink: . My budeme kupovat jako vzteklý a ty si budeš doma pískat :wink: :lol: :lol: :lol:

Gissele - povol palce, termín mám zítra :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
27.2.08 11:39

Ahoj děvčata, děkuji za pochvalu Verunky. Je andílek ale hlavně ve dne. V noci to je malý terorista. Musím jí nějak otočit režim. Musím odsávat mlíko, protože ho mám nějak moc a drží se mi v prsou. A pak mám horečku.

Děvčata nebojte určitě se brzy dočkáte. Dneska jsem byla ještě jednou v nemocnici na krev a moč. Tak doufám, že to bude dobré. Zrovna tam seděla paní na monitoru a mala bolesti. Hned jsem si na to spoměla. Bylo mi jí hrozně líto.

Je pravda, že vás vůbec nestíhám, nějak není čas. A to máma pomáhá. No snad se to zlepší a budu s váma častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
27.2.08 11:47

Ahojky Stejfo - máš omluvenku :lol: :lol: :lol: . mě se dneska o kojení zdálo a byl to stejný sen jaký jsem už jednou měla. No blbost. Že neumím dát bradavku do pusinky a když jsme byly venku, zapoměla jsem si vzít plíny a kočár :lol: :lol: :lol: . No na hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
27.2.08 12:34

Nikol já s tím problém mám, moje bradavky nějak nechtějí spolupracovat. A hlavně v noci a to se Verunka rozčiluje, jak čertík. Zkoušela jsem i kloboučky ale to jí nějak nešmakuje. Ted začali bolet i bradavky, kým si zvyknou. Takže mažu a mažu. A můžu vám říct, že plenky na prsa jsou nejlepší, teda aspon ze začátku. Ty vložky moc nevydrží. Když se to zpustí,tak jsou hnedka mokré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
27.2.08 12:50

Stejfa - :lol: :lol: :lol: Mě taky řikala kamarádka, že když nestíhala doběhnout omů na kojení, tak jí nějaký vložky do prndy byly úplně k ničemu :roll: .
A na ty kloboučky jsem taky neslyšela chválu. Taky mi řikali, že se to miminkám nelíbí a hlavně, že ti nestimulují tu bradavku, což je důležitý.
A taky mi řikali, že to kojení sice věda až tolik není, ale ze začátku je to trošku složitější přijít na tu techniku… já jsem z toho měla vítr, tak možná proto se mi o tom zdálo :roll: . Doufám, že je to jen o zvyku a že ti bude líp a zvyknete si na sebe. Dyť tím kojením strávíš většinu novorozeneckýho života :lol: . Mě bradavky bolí jako blázen a to nikoho nekojím :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
27.2.08 13:07

No určitě jsi zvykneme, mám pocit, že je to už o něco lepší. ale asi ještě nějaký týden to potrvá.

Štve mne internet, nejde mi vložit už další fotky. Máme to nějaké pomalé nebo co. Normálně mne to ser… :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí