Březen 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2857
27.2.08 21:39

dakujem vam vsetkym a aj ja musim pochvalit lucinku a verunku, su uplne nadherneeeeeeeeeeeee :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
mne to kojenie islo od zaciatku celkom pekne, aj katuska pekne tahala, ale teraz som tu ostala bez prisavky a akurat dnes sa mi zacali plnit mliekom, alebo ako sa tomu povie a bolia ma jak svina :roll: :roll: :roll: , sestricka povedala ze ma budu budit aj v noci , teda kvoli mne, ale malicka jak ma tu zltacku tak spi jak zarezana :roll: :roll: :roll: , vcera bola kazde 2 hodiny hore, o tom mozem dnes len snivat :roll: , ale zajtra mi igor donesie odsavacku a myslim ze si nejak pomozem :wink: dufam ze to bude fungovat :wink:

porod opisem zajtra, teraz som hodinu docitavala a uz som unavena :?

vsetkym vam cakatelkam drzim moc palce a myslim na vas!!!!! :wink: :wink: :wink: uz len 2 dni a je marec :wink:

takze dobru noc a zajtra som tu jak na koni :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
27.2.08 21:47

Holky,
já s tím kojením problém nemám. Připadá mi to přirozené a hlavně se nehodlám nikde vystavovat. Když to půjde, tak budu využívat možnosti (viz kojicí místnost v Ikea) a když ne, tak prostě jenom nebudu provokovat a upozorňovat na sebe. Ale stydět se a nějak to „pokoutně“ řešit rozhodně nebudu. Spíš jsem uvažovala nad tím, že sednout si tady na lavičku v parku v Praze a začít kojit tak „aby všichni viděli“ si tak akorát říká o průšvih s nějakým úchylem :-D Já obecně nemám problém s nahotou - všichni stejně vypadáme stejně, ale taky bych nikdy nikoho neočumovala a očekávám totéž od ostatních…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
27.2.08 22:37

A ještě holky na tu žáhu, zkusily jste jedlou sodu :?: My ji máme v tabletách(je jich tam tak 150-koupeno v kauflandu)reni mi nedělalo vůbec dobře, ale ta soda je fajn. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
28.2.08 09:29

dobre rano :lol: :lol:
no dobre :cry: :cry: ja jsem od nasi vikendova navstevy chytla nejakou agresivni rymu a je mi zle. v noci me tak bolely dutiny, ze jsem musela vstat a jit trochu inhalovat, aby to povolilo. jsem jak zbita…

misurdo teda tak kraaasne fotky!!!! je videt, ze mate umeleckou krev, jsou jak ze zurnalu a Katuska je nadherna modelka :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
28.2.08 09:35

jo, jeste k tomu kojeni, pridavam se k Macce, taky mi to prijde prirozeny. vycapovat se nekde naschval uricite nebudu,ale pokud to bude nutne, nakojim, kde to pujde…no nic, jedu na orl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
28.2.08 09:38

dobre rano mamicky a cakatelky!!! :wink:

takze strucny opis porodu:lol:
takze zaciatok s vodou poznate, vlastne sa to zaclo o tretej pred tym nez sme sli von, potom jak som sedela som citila ze tie bolesti chodia nejak pravidelne, ale bola to pohoda a jak som sa postavila, tak sa zase spustila voda, tak hovorim igorovi ze moze ist pre auto a vseci na mna kukali ze si snad robim srandu, a tusim boli viac vystresovani nez ja :lol: :lol: :lol: o pol siedmej sme boli v nemocnici, zobrali ma na monitor a prezrel ma lekar ( zhodou okolnosti ten co ho poznam a co som k nemu mala ist v pondelok do poradne :lol: ) ja som ani nevedela ze po kolkych minutych mam tie bolesti :roll: som to nejako nesledovala :lol: povedal mi ze ma prezrie za hodinku , dve a ze podla toho jak to pojde mi mozno nieco pichne, ale islo to samo od seba :wink: po celu dobu bol so mnou aj igor a snazil sa mi pomahat jak sa dalo, masiroval mi krize , ale potom mi viac pomahla tepla sprcha, takze som striedala fit loptu a sprchu :wink: :wink: :wink: tusim nejak o pol desiatej som bola otvorena na 7-8 palcov a bolesti chodili kazde 2 minuty, potom som uz bola jak v tranze , bolesti sa mi zdali hrozne, nieco mi pichli do zadku a o pol jedenastej som isla na sal , dali mi infuzku a uz volali ze rodime, tak sa tam vsetci nachystali, ale ja som nevedela poriadne tlacit, dokonca sa mi pustila krv z nosa a jak som zle tlacila bola polovica sestricky tiez od krvi , celu dobu som sa im ospravedlnovala, ze tak kricim ze som hysterka a oni sa len smiali, ze to este nic nie je :lol: tusim na tri alebo styri kontrakcie sa mi podarilo malu vytlacit, no to bola ulava :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a potom to sitie :roll: :roll: :roll: som zas zavijala,lebo som to statocne citila :roll: ale trvalo to nastastie len nejakych 10-15 minut :wink:
malu som nejak ani nevnimala, bola som hotova :roll: :oops: ukazali mi ju este taku fialovu a potom ju priniesli jak bola umyta a prilozili mi ju k prsu :wink: celu noc som tomu este stale nemohla uverit, v noci som spala len hodinu. :roll: ale od kedy som ju tu mala na izbe som sa do nej zamilovala :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
inak este po porode som mala tak strasnu zimnicu, ze som myslela ze aj ten porodny stol so mnou spadne :lol: :lol: :lol: a drkotalo ma cele 2 hodiny este po porode :wink:

inak ja sa tiez nehanbim, ale tiez to nechcem prehanat :lol: :lol: , pred rodinou som sa zatial neodvazila, nejak mi to vadi :roll: , ale setricky a doktori mi nevadia :lol: :lol: :lol: ked nam niekto pride na navstevu a bude treba kojit urcite pojdem niekde do kludu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1426
28.2.08 09:58

No, že tu i někdo je- 8O už jsem myslela, že jste někam prchly :lol: . Tak dobré ráno všem.
Misuri a teď už se cítíš dobře? Co to kojení, lepší?? Ono ty porody i relativně rychlé není procházka růžovou zahradou.

Holky jak to funguje se sociálkou-pořád chodí ty pracovnice dom zkontrolovat zázemí, výbavičku atd. :?: U malého jsem byla svobodná matka bez partnera, tak mi přišla paní, vše si zapsala a prohlídla, pak šla. Co vím tak kdysy chodily i k vdaným snad už před porodem a pak zas no otrava :evil: .

Zkusily jste někdo masáž hráze olejíčkem(jsou k tomu některé určené), já jsem se k tomu nějak nedostala, a chtěla jsem to zkusit, či to pomůže. Ted je už asi pozdě :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
28.2.08 10:43

dajmo, ja sa citim dnes OK, malicku mi nosia na kojenie, ale nie su moc spokojni s tym co si vytiahne, lebo ona pije z jedneho prsa a zaspi jak spalek, nemozem ju nijakym sposobom zobudit, ale ospala je urcite aj z tej zltacky :roll: :roll: :roll: teraz som ju kojila a vytiahla 30ml, ze to nie je nic moc :? , dufam ze sa nam to este zlepsi :wink:

a to zasivane trosku boli, ale uz je to celkom pohoda, dnes na vizite povedali ze by sme mohli ist zajtra domov, ale uvidime az podla katuskinej zltacky :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
28.2.08 11:00

Cauves holky

Misurdo to jsi mela celkem rychly porod 8O , takze si rodila bez epi beze vseho uplne normalne? On si u toho clovek musi trochu zarvat, si pamatuju ze jsem u Milise zarvala neco jako „tak uz pod ty prde“ a ta doktorka na me dost vydesene koukla :lol: sem samozdrejme myslela malyho
Misurdo a kdy dali Kacku pod lampu, hned druhej den? Vis jde mi o to, ze Milise dali pod lampu asi az po ctyrech dnech, kdyz mu to neodeznelo samo, tak abych se kdyztak mohla rvat o to aby ji tam dali hned. Taky 0 Rh - ?
Ted mam teda ale peknou tremu a dost zavidim ze uz to mate za sebou :? .

Jitus hezky odpocivej, ryma to je snad nejvetsi vopruz co muze byt obzvlast kdyz je clovek tehotnej.

Dajmo pokud vim tak zadna socialka nechodi, jenom doktorka po prijezdu z porodnice (myslim ze do trech dnu nebo tak nejak by mela prijit jak ji zavolas

Smarja ted jsem si vzpomela na Niki, ona dneska mela jit na ten monitor v tu nekrestanskou hodinu 8O se sice budim tak nejak v noci ale ven by me asi nikdo nevykopal obzvlast takhle v zime. Takze Niki drz se, myslim na tebe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
28.2.08 11:08

Jo masaz olejickem jsem zkousela minule, ale trochu jsem to flakala a strihali me. Ale nevzdavam se a ted ji zkousim znova, jsem trochu peclivejsi, ale neni to kazdy den a piju ten malin. caj. Dr. rikal ze jsem nejaka meka 8O a ze si mysli ze to pujde dobre a rikal to i ten porodnik, tak uvidime, jestli me nechtej jenom uchlacholit. :lol:

Sem ted v pondeli doktorovi zase malem omdlela na utz :lol: proste jak lezim na zadech tak jdu za chvili do kytek :lol: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
28.2.08 11:31

Hezké dopoledne,
Misurdo vítám tě i s malou Katuškou je fakt krásná.

Když už tady mluvíte o porodech, tak vám popíši taky ten můj.
Jak víte v pondělí mi udělali Hamiltna, v noci jsem měla slabé bolesti a ráno jsem volala do nemocnice kvůli výsledkům. Doktor mi řekl že mám přijít. Na KO jsem byla otevřená na 3 prsty a hned mi vložil urychlováka. Poslali mne hned na porodní sál a manželovi řekli, že může ještě odejít, že to bude nejdříve večer. To bylo asi půl druhé. Udělali mi přípravu klistýr a prasknul mi plodovou vodu, to jsem myslela že mu dám facku. Bolelo to ja svině. A začali takové větší bolesti ale pořád se to dalo. Asi po hodke zjistili, že se moc neotevírám, tak mi napíchli ještě nějakou infuzi. A to jsem se začala svíjet bolestmi.Během 3/4 hodinky jsem se otevřela na 7prstů. To jsem byla pořád na monitoru, takže jsem si nemohla nijak ulevit od bolesti. Manžel dorazil ve 4 a to už mne začal vyskakovat tlak někde 170/110 a malá začala mít problémy. Mne byla hrozná zima, klepala jsem se a doktor pořád kontroloval monitor, když zahlásil, že musíme hned na operační sál. Ale to jsem byla v takovém delíriu, že jsem vůbec na nic nereagovala. To bylo půl páté a malá byla venku 16,45. Takže nebýt komplikací, tak to je rychlé. U mne nastali komplikace, stratila jsem hodně krve a nemohli mne vzbudit z narkozy. Dali mne na JIPku a tam malá nemůže. takže jsem ji viděla až na druhý den večer. Tím, že nebyla hned přisátá k prsu, tak ten sací reflex trochu zapomněla a museli jsem to dohánět. Ale ted už je všechno v pohodě.
Dnes v noci byla jak anděl, už jsem se bála, že se zase nevyspím.

Tak nejak jsem se rozepsala, děvčata nech nečekáte dlouho a máte i vy vaše prcky brzo u sebe. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
28.2.08 11:38

Gissel někdy ani ta příprava nestačí, jsem tomu živý důkaz. Ale je dobré, že nato nekašleš. A to omdlívání nevadí malému?

Dajmo taky myslím, že žádná sociálka nechodí. Jenom ta doktorka. Včera byla u nás. Malá je v pohodě a dneska začneme s otužovaním u okna a až bude v neděli příjemě tak můžeme na půl hodky na procházku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
28.2.08 11:52

Mno Stejfo to sis teda taky pekne uzila, aspon ze uz to mas za sebou.

S tim omdlivanim, jako jestli myslis Milisovi tak tomu je to jedno, ale ja mam nizky tlak od prvniho porodu takze uz vetsinou vim kdy by mohl byt prusvih takze se tomu snazim predchazet. A mimcu to pry nevadi pry mu svym nizkym tlakem setrim srdce :lol: ale u Milise sem mela zase vysoky a taky to nebyl problem, mno az kdyz se narodil tak od ty doby jsem na nizkym a kdyz se k tomu prida lezeni na zadech tak to je konec :lol:

Takze ted uz jsi Stejfo v pohode? A proc ti vlasne ten tlak tak vylitnul?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
28.2.08 12:02

Gissel netuším, ale právě jsem volala do nemocnice na výsledky. Včera mi brali ještě krev a donesla jsem tam moč. A asi tam něco je zítra se tam mám dostavit. Já už chci klid. Celý život mi nic nebylo a ted. Takových injekcí a léků to jsem za celý život neměla. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6156
28.2.08 12:05

Ahoj holky, Miško ze srdíčka tě zdravím a vítám tě :-)
Panebože, ta malá je nádherná, takový krásný růžový uzlíček, no k zulíbání. A ty vlásky, no taťka šikulka :wink: Moc se opatruj a dávej na sebe pozor, to kojení se za chvíli rozjede. Od sestry měli oba dva kluci žloutenku a taky jim to ze začátku trošku déle trvalo, protože pořád spali a neměli na mlíčko ani chuť, tak buď trpělivá. Sestra byla 5dní v porodnici a malé si vezla domů i se žloutenkou, ale mírnou.

Stejfi- teda povím ti holka, porod žádná sranda. Ty sis prakticky užila, jak klasický porod, myslím tím bolesti, tak i císaře. Nic k závidění :? Ale teď, jak máš malou u sebe, tak na to člověk asi i rychle zapomene,že??? Aspoň se to tak říká.

Gissel- jak to, že ležíš u monitorování, to se nesmí. Měla bys být otočená na boku. To jsou zase nějaké vymoženosti. Já, když se náhodou v noci převrátím na záda, tak se automaticky vzbudím, protože je mi tak děsně zle, mám motáka a je mi na zvracení.

Dajmo- tu sodu jsem zkoušela a nic, ale říkám si, že snad tu chvíli už nějak vydržím. S tím olejíčkem, no uvidíme. Manžílek teda poctivě masíruje už 3týden, ale až u porodu se ukáže jestli to k něčemu je. Nevím teda, kdy máš termín, ale jestli za chvíli, tak si myslím, že už je to zbytečné, ono se to doporučuje od nějakého 30.tt nebo možná později, ale tak nějak.

Zítra jdu na KO, tak doufám, že dopadneme dobře, musím se zeptat doktora na ty bolesti co jsem měla, uvidíme. Zatím pa.

Niki- hodně zdaru na KO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital