Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky,
mě se táááák nic nechce, ani psát ani číst, jsem jakási zpohodlněná, tak jsem ani nedočítala
tak se omlouvám.
Zaznamenala jsem dotaz Renči na to pití, Reni, Sára mi vypije přes den tak ten litr +ráno a večer mléko, takže dohromady ten 1,5 litru. Myslím, že ve vedrech je to jen dobře, ale dneska jak se u nás poprvé ochladilo, tak mi vypila jen asi 800ml, takže u nás tak střídavě oblačno. Když jsem se ptala dr., tak říkala, že je to jen dobře, tak nevím.
Marcelko- to je nádhera, když ty děti začínají takto brebentit že??
Malá začala taky kvokat, chodí jak tučňák
, štěká jak pejsek, svému medvídkovi říká MÉD MÉD, na jídlo ham ham a tak dále, je to krásné, sice mě někdy z ní brní hlava, ale je to nádherné sledovat. Tak jsem se zasnila
![]()
Dajmi- na pokojíček se moc těším, jejda už aby jsme ho měli taky už hotový nebo mě omyjou
, no chce to čas. Já ti čoveče nevím s tím oblečením, já si myslím, že pokud jsi ho vyprala a zavákuovala, tak snad ani né. Pokud jsi ho neměla někde ve sklepě, ale doma ve skříni, tak bych to určitě neprala.No jako můj názor že jo???
Akaca- Katy, tak co ti mám na to říct, jám mám doma už druhý den totálně uplakané dítě, sice když jsme venku, tak je pohoda a klídek, ale jak dojdeme domů, tak spustí, o jídle ani nemluvím, to je děs
a dneska při přebalování jsem jí při tom řevu kukla do puseny a cpou se jí ven 3zoubky, tak má kuřátko omluvenku za ten řev. Je to sice sila, ale když nás bolí zuby, tak to taky příjemné není, že jo??? A jak psala Stejfa, klidně si stěžuj, já to dělám taky
![]()
Amazonko-
jejda, teda ty máš příjemné dny, holka to ti nezávidím, ale co naděláš, už to je. Tak se hlavně rychle vykurýrujte a to u té dr. tak to je fakt mazec. To se jen modli, aby jste to nechytli, ale zase už by to malá měla za sebou no ![]()
Holky, ta naše kozena nechce sedět na nočníku, mám už z toho deprese, né že by nechtěla, ale ona si tam sedne a už se zvedá, chce být prostě v pohybu a absolutně vůbec ji jako nezajímá, že před ní sedím, ukazuji ji hračky, dělám na ni ksichtíky, no my budeme nosit pleny asi do 6let
![]()
decka idem vas len pozdravit, ale vazne nemam zeit
vcera som bola nastvana jak svina, igor dosiel namlety na prach o 9 a ked som isla spat o 10 tak sa doblul v spalni prasa jedno
tak som mala robotu a nervy a pokracovalo to aj dnes, tak si viete predstavit, zajtra vstavame o 5 rano, ideme hrat koncerty a vecer by sme mali hrat v holici, to zalezi od pocasia, takze musim ist spat, aj tak mam po dnesku plne kecky!!! ![]()
dobruuuuuuuu a prinajhorsom sa ozvem az pozajtra!!!!!
Poly tak to jsem rada ze mala taky hodne pije sice u nas je to jeste o dost vic.
jinak s tim nocnikem to u nas bylo to samy.ted asi tri dny je to zase tak ze si pri kazdem rozbaleni dojde pro nocnik sedne si na nej a hraje si a sedi ale nic neudela.
kdyz uz ho vsechny hracky omrzi zvadne se a pelasi pryc. takze to vyjde skoro nastejno. hlavne ji moc nenut nebo tam nebude chtit byt vubec. uplnej odpor az strach se povedlo vytvorit jedny my pribuzny u jeji dcery.naucila se to az ve trech letech.
No s tím pitím … je lepší, když dítě vypije 1,5l tekutin, než když nepije vůbec. Toť můj názor
Bratránek taky děsně moc pije … cca 2 litry denně, jsou mu dva roky a má to takhle od narození. Skoro moc toho nesní, ale pije prostě pořád ![]()
Holky mám velkou radost. V neděli si jedu pro tříkolku s vodící tyčí. Našla jsem jí na bazaru. Jony totiž hrozně rád na něčem jezdí, ale ty záda moje … hrůza
Dostali jsme totiž tu klasickou tříkolku bez vodící tyče a pořád chce vozit. Tak teď budeme oba spokojení ![]()
Hlavně má nastavitelný volnoběh šlapek, dají se zaretovat řidítka, má 5ti bodové pásy a nastavitelnou sedačku!
Jsem děsně natěšená, až si na ní Jony sedne … to bude spokojenost ![]()
Zdravím a posílám odkaz do galerie na fotečky našeho dětského pokojíčku, jak jsme se všichni na něm vyřádily. ![]()
Nazdar holky.
Katko u nas se taky spi vetcinou 1krat denne vetcinou po 4hodinach co se vzbudi zacne byt na ranu tak jde spat.A to je kolem 12.U nas se vstava nastesti kolem 8rano takze zato jsem rada.Prodlouzily jsme ji usinaci cas vecer chodi spat az po 20.00.
Dajmo zadny plan nemam ani mit nebudu chci odrodit a co nejdriv vypadnout z porodnice.
Ty sestry na sestinedeli jsou totiz na ranu.
![]()
U nas se ji i normalni a ja sem zacala zkouset sklenicky kvuli dovoleny takze nastesti ji i to takze normalne kdyz sme doma ji normalni a kdyz nekam jdeme tak sklenicky.Pije se u nas dost a pijeme vodu nebo caje.Ale myslim ze 1,5litru nevypije.Mozna necely litr.
![]()
U nas se ted teplotkuje zase mela vcera 38,5 tak nevim co to je zase taky porad do pusy si saha tak nevim jestli zuby nebo co?Ma rymu a kasel pockam az se vzbudi a pak uvidim zda zajedeme k dr.
![]()
Tak se mejte a at vas deticky nezlobi.
Nazdar holky
Lenko taky jsem objednala tříkolku, možná už dneska dorazí. Ta vaše vypadá dobře, doufám, že i Jonáškovi se bude zamlouvat. ![]()
Dajmo na to pokojíčku jste se fakt vyřádili.
to se musí nechat. Takových barev a ručiček.
To se bude bydlet.
![]()
Lost my měli včera taky 38,6 v noci. Ale to asi z toho očkování. Zuby asi taky. Ale zatím nic nevidím.
Nějak se mě pouští rýma, no snad z toho nic nebude. Zmrzlíci se nezapřou. Sice nemrzne ale se hezky ochladilo i když svítí sluníčko. Teda aspon v Liberci. Jdeme ven kým je hezky. Zatím papa
Ahojdá …
To mi tam v noci hodil manžel - ty fotky. Ten nábytek tam nepatří, ale nebylo to kde dát. No a ta růžová měla být víc červená, ale namíchat barvu není jen tak a za hotovou jsme nechtěli utrácet. Strašně se mi líbí ty kytičky (manželova práce), dělal to jen, že obtiskl váleček. Takže tak nějak.
Dajmo - týýýjoooo … to je ale krásná pokojík
To se manžovi opravdu povedlo
![]()
Stejfi - tak sem pak hoď fotečku s tříkolkou
![]()
Všem teplůtkujícím přejeme, aby vás to brzy opustilo a nebylo z toho hlavně nic vážného
![]()
Jí se chystám na poštu a vůbec se mi nechce
To počasí mě fakt moc nebere ![]()
zdarec holky,
tak házím jen jeden odkaz, poněvadž manža tady na mě už gestikuluje ať se laskavě sbalím a jdu někam, že chce dnes chatovat
tak mám po ptákách. Holky, mě tak strašně bolí břicho, mám chytit krámeny, no děs, fakt,ale v neděli si jedu pokoupit na sebe nějaké věci a to SAMA, tak to za tu bolest stojí
Před porodem, když jsem brala antikonc., tak jsem žádné bolesti nepociťovala, ale teď, no nevím čím to může být ![]()
Miško- tak co na to říct, chlapi jsou prostě hovádka někdy, není to pořád, tak člověk přimhouří oko, ale až tak se zřídit, no… jak si sama psala, i chlapi mají někdy své dny
Tak se drž ![]()
Marodi, dejte se všichni co nejrychleji dohromady
![]()
Dajmo- fíííííííííííííííííííha, vy jste šikulky. Mě fakt berou ručně udělané malby a prvky, to je nádhera, sice ty bordury nejsou špatné a motivy hezké, ale co si vytvoříš sama.....
barvu neřeš, tu nikdy netrefíš
![]()
Leni- tak ať se Jonáškovi líbí tříkolečka a mamina ať si odpočine
Je moc pěkná.
cau devuchy,
tak nakoniec z toho dnesneho vecerneho hrania vzislo, ono nie je moc teplo, na to aby ludia sedeli vonku
tak som celkom rada lebo aj tak som znicena, ale aj decka aj ucitelia boli dneds supeeeeeeeeeer!!!!
poly ono sa to moze vzdy zmenit po porode, myslim tie bolesti , niekomu ustupia uplne , inemu zase zacnu
, ja to mam tak nejak na preskacku
ale mna boli az to dostanem
zelam prijemny lov na nakupoch"!!! ![]()
trojkolky decka perfektna vec
a ta vasa lenko sa mi mooooooooooc paci ![]()
vsetkych chorusikom zelame skore uzdravenie, aj ked to vyzera na zuby
my sme tak teplotovali 2 x a to vteda boli zuby v nedohladne, ale ja si tiez myslim ze ich to boli aj ked sa to tlaci este pod dasnamy ![]()
dajmo vazne kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasne, !!!!! my sme si nechali namiesat, lebo ked sme to pocitali, tak by to vyslo nastejno
boli sme sa pytat v obi, ale myslim ze aj tak vam tie farby idu super dokopy
a s tym pranim, ja neviem, mozno by som to oprala, a mozno nie, vazne neviem
som ti pomohla, ze?
![]()
tiez sa priklanam k nazoru ze je lepsie pit viac nez menej, katka toho tiez vela nevypije, ale odkedy jej do vody davam asi 5 ml dzusu, vypije ho na ex
takze teraz pije urcite tak 1l tekutindenne
poly iu nas s nocnikom detto
sice uz som to neskusala asi mesiac
ja to nejak nesilim
sak raz sa odduci
obcas ju necham behat nahatu po byte.......dnes sa pocurala v kuchyni a isla dalej
![]()
macko som moooooooooc rada ze sa mate paradne a ze si to naplno s elcou uzivas, dufam, ze ento dalsi drobek nebude zo zaciatku taky jak bola elca
![]()
a este katko kludne sa postazuj, od toho sme tu
kazda si sem tam na nieco stazujeme
ja bych to u vas tipla na tie zuby
myslim ze by si ju mohla skusit dat spat len raz
nasa napr. dnes vstala o pol6 , o 9 zaspala( lebo som myslela ze bude spat 2×) a ona spala do 12:10 takze som to po 3 este raz skusila, ale to len sa snazila zaspat, takze si aspon 20 minut odpocinula
a vydrzala vdo 8
skus jej dat na tie zuby tie homeo
a to jedlo tomu tiez nasvedcuje, nasa uz jedavala uplne vsetko, ale posledny mesiac bojkotuje obed
, max polievku zje, alebo mixovane
myslim ze ju to boli ked ma zuvat
teraz jej idu dolne dvojky, uz ich trochu vidno a este stolicka ![]()
čauky¨holky,
moc vám děkuju, že jste a můžu se vám vypsat, no dneska to zase bylo…včera šla Rozule spát v 21,30. Dřív řvala jako kráva. Tak jsem jí dneska dala spát jen po obědě. To spala 2,5 hodiny a musela jsem ji budit, aby zase usnula večer. Celý den jsme byly venku, dopo plavání, odpo pískovitě, klouzačky a kamínky a dlouhá procházka…domů jsem dorazila před sedmou, tak rychlá vana a do postýlky a usnula asi po 3 minutách křiku. A za chvilku pláč, tak jsem tam naběhla a Rozulka mě celou pozvracela nestrávenýma kusama jablíčka. To moje trdlíčko asi neví, že zoubkama se kouše a polykala to celé. Takže jsem jí dvě hodiny měla na rukách až mi na nich usnukla a jen jsem jí přendala do postýlky. Fakt super, mám strach ze zítřka, jdeme na svatbu a Roska bude spát u tchábnovců. Zrovna teď když je z ní takovej mamánek. Doufám, že se to tím ještě nezhorší ![]()
k tomu jídlu…ona mi moje vařené sní, ale musí to být zelenina s masem jako ve skleničce. jakmile jí zkouším dát něco jiného, nemám šanci. V polévce je taky zelenina a to by mohla celý den jenom polévky. Aspoň něco…! Jakmile jí dám dokonce i přeslazenou rajskou nemám šanci. Ale bábovka, ta jí jela. Asi jsem jí zvykla moc na sladké č i co.
No a s pitím je taky špatně. poslední týden denně vypije max 250 ml. A to dřív byl skoro litřík. Fakt se modlím, aby to byly zuby.
Ale jinak je kouzelná. Dneska se venku s dětma pořád pusinkovali. Starší holčička a chlapeček ji obestoupili a na střídačku se tam líbali a obímali, až jsme se smáli jaká to byla líbačka. A včera jí Petr naučil dělat kukačku do písničky prší prší. On zpívá a když je tam kukačka tak Rozárka zakuká a zase pokračuje. Takhle kukaj 3 x fakt sranda. A teď jí učí oukej, ale ona místo toho říká koukej
opakuke jako papoušek.
Macko, to je super jaká je Ellča, a taky moc přeju, aby to druhé bylo spinkací hned od začátku.
marůdkům přeju rychlé uzdravení, je to pech být marod v tomle počasí.
Eilen, krásná tříkolka
Mišur a jak já to říkám… jó chlapi jsou hovada.
už musím, můj mě tady ničí…pa
krásný večer holky,
tak sleduji, že tady nikdo není při sobotě, opět jen jááá
poslední dobou. Tak u nás dneska bylo celý den tak hnusně, pršelo a byla zima a teď navečer se to tak krásně vyčasilo, no zítra je nedaleko v dědině pouť, tak nám aspoň vyjde počasí ![]()
Miško- tak jsem ráda, že se to nakonec doma trošku urovnalo a že vám hraní vyšlo na jedničku
a moc závidím, že ti Katuška spává ještě 2×, i když jen na chvilinku odpoledne, i to pomůže. My jsme dneska spali taky přes dvě hodiny, ale to bylo určitě tím počasím ![]()
Akaco- to zvládnete, uvidíš, malá si musí zvykat, no já bych šla taky s těžkým srdcem, ale zase se nesmíš nechat takto vydírat od malé, no že to říká zrovna já že jo
Užijte si to a dohoď foteny.
Ahoj Poly, jseš tu pořád? Řekla bych, ne jen dnes, ale poslední dobou to tu vázne..
Tak mě dnes manžel naštval.. Zítra ráno v 9h. začíná lekce, v kurzu těhu., pro páry. Měli jsme tam jít, ale on si klidně přijede až zítra, kdo ví kdy
. Odjel včera k rodičům na zabijačku a i když jsme byli domluveni, že se vrátí dnes, tak nic. Ta lekce je jen málokdy a těšila jsem se tam. To jsem zvšdavá, co bude dělat u porodu, nejspíš zase stát, jak zařezaný - jako loni..
Chci toho snad moc
![]()