Poradna duly
Jana Čurdová
caute !!!
nejak nestiham, aj ked dnes katka spala az 3,5 hod :8o: :8o: :8o: tak to sa vazne prekonala
ale ked mame chvilu volnu tak cvicime repertoar, lebo uz zacinaju koncerty a cez vikend zas mame hrat.........teda ked nebude prsat ![]()
eilen super fotky
ja tie gate neriesim, aj ked katka si
a hocikde, davam jej aj biele
prinajhorsom namocim do sava
uz som tak vyprala aj skvrny od jablka a pupavy ![]()
stejfo drzim palce na stolicky
nam ide posledna a prava dvojka, ale katka to odkedy berie tie lieky zvlada uplne v pohode, ![]()
poly co bol rekord 6 hodin vkuse? som nejak mimo? ze si s nou bola vonku? sak to ty si cely den, nie?
dajmo no ty to teda valisssssss
to mozno porodis aj na moje narodky
straaaaaaaaaaaaaasne ti drzim palce, ja ked si predstavim ze by som mala za 3 tyzdne rodit
a s tou hudobkou pre mimi ja o tom nic neviem, u na take urcite nie je
![]()
katko no vitaj spat, vidis ze to bolo fajn a ze si si oddychla
![]()
nazdar holky ja vas ctu takze budu reagovat.Jinak vcera jsem mela zkousku z nemciny zacina mi zkouskovy takze zase nestiham ale naprosto nic.
![]()
Dajmo ty jo me se tak nechce rodit a ty uz to mas fakt brzo.Jinak co se ty hudebky tyce my chodime u nas tady do materskeho centra a tam je kurz Robatka a je to jako hudebka.Deti se uci vnimat hudbu tak se zkus poohlidnout po necem v materskem centru.je to fakt hezky a Eli se tam vyblbne a fakt zacina pekne reagovat na hudbu.
![]()
Jinak holky co vyvadite s tema detma same urazy davejte na ne prosim pozor my taky padame ale nastesti zatim vse ok.Doufam ze zadna hruza neprijde.Jinak Eli chodi uz obstojne takze to uz jde ale stejne ji musim hlidat bo je jak podes.Lita nekdy a neni k zastaveni.obdobi vzdoru mame taky zacina to i na plavani a hlavne kdyz se chce v necem vrtat a ja ji to zakazu no tak to je konec.Ale ja ji necham vyvztekat naplacam na prdel a je to.Pak se zase nenapadne odplizi aby mohla neco montovat.
![]()
No takze tak u nas.Dnes mame plavco a tu skolku takze se tady asi moc ukazovat nebudu ale urcite na vas mrknu zase.mejte se hezky.
tak koecne nam zase funguje internet.uz od minuleho tydne to byla hruza a vcera uz to neslo vubec tak jsem se sebrala a sla se na to zeptat. pani mi poradila at to vytahnu ze zasuvky coz ovsem ani trochu nepomohlo tak jsem volala technikovi do ctvrt hodky tu byl a uz to zase lita obrovskou rychlosti. ![]()
jinak vcera se stalo skoro zazrak Danny si nechal na ocich celou dobu co jsme byli venku slunecni bryle. vzdycky je hned sundaval a hral si s nima a vcera se ani nepokusil.
tak dneska uvidime jestli to byla jen nahoda nebo prisel na to ze s nima je to lepsi.
ahoj,
vůbec nestíhám psát, jsem celkem vyflusaná. Roska chce pořád něco dělat a já bych i někdy odpočívala, takže fakt náročný. Hlavně se nám změnilo usínání. Najednou začne řvát jakmile vidí postýlku a ne ne do ní. A když ji položím v 8 tak řve 15 minut a vyčerpáním usne a když ji dám v 9 tak řve 3 minuty a usne. Ale vždycky řve. Asi zkusím vynechat dopolední spánek, aby byla víc unavená, ale to nevím jak půjde, protože vstává před 7 a v 9 už je umžouraná až běda. Už mě napadlo, jestli to nejsou zuby, ale do pusy si nenechá kouknout.
No a naše věčné trable s jídlem. během jídla řekne neci snad 100×, už mi z toho hrabe. fakt nejí nic normálního, jen ty její jako skleničkový patlaniny. to nevím, jak bude pokračovat, snad nebude na takovým jídle až do školky.
Ach musela jsem si postěžovat, promiňte, ale když vidím, jakej je bordel po snídani, dítě se stejně nenajedlo a do teď řvala v pokojíčku…je mi z toho nějak ouzko ![]()
K
Katko nezoufej, klidně si postěžuj, od toho tady jsme. Vždyt víš jak se to říká malé děti malé starosti, velké děti velké starosti. Neco na tom bude. ![]()
Míšo ty provokatérko. 3,5 hodiny to my si můžeme nechat jenom zdát.
Veronika měla dneska v noci horečku, asi z toho očkování. ale říkala, že až 6 až 12 den. A to ještě není. No doufám, že to bylo z toho.
Ahojky!
akaco - kamarádce řikala Dr., že většina dětí zvyklá na skleničky pak nechce norm. jídlo. Ž e prý tam musí něco dávat, že to není možný. My jsme důkaz
- snad se to ale zlomí. Musí… pa
danny ze zacatku taky nechtel nic jineho nez sklenicky ale ted uz mu to je jedno.takze to stridam. on totiz posledni dobou nerika nic jineho nez ham ham a kdyby mohl tak by snad jedl nonstop. ![]()
jeste jsem se chtela zeptat holky kolik toho vasi broucci vypijou za den? myslim jen caje, stavy, vodu nebo tak. Danny totiz posledni dobou pije strasne moc. vim ze pit se ma hodne ale on vypije tak 1,5 litru denne. coz mi pripada hrozne moc na takovyho malyho clovicka. uz me napadlo jestli mu treba neco nechybi. pije skoro porad jak nekde zahlidne hrnecek tak si ho vezme a nepusti driv nez vypije pulku.
Akaco - to bude zase dobré s tím spaním. My to taky máme třeba 5 dní úplně v pohodě a pak se 3 noci za sebou stále budí. A s usínánm taky pokaždé jinak. I když žádný nový zuby nenacházím, tak si myslím, že to jima je. Ono to třeba nějak bolí ještě před tím, než vylejzaj. Možná… ![]()
A s jídlem - jsi říkala, že Rozka dlabe polívky. A v nich máš nějaký kousky zeleniny? Tu takhle sní? Neboj, ono se to jednou zlomí!!
Já zase čekám, kdy začneme aspoň přibližně něco říkat. Na všechno říká „ba“. Podá mi knížku a řekne „ba“. Vidí psa a „ba“, projede autobus a „ba“… no jak blázen. A to do ní stále ty slova hustím. Venku všude samej pes, tak já 50× pes, pes, pes.
![]()
Ahojky ![]()
Akaco - Jony tedy problém neměl s přechodem ze skleničky na normální jídlo … ale co takhle zkusit to kombinovat … do normálního jídla zamíchat půl skleničky kupovaného
![]()
Jony je naštěstí dobrý strávník, tak mi sní všechno, co udělám
![]()
Ahoj, holky,
dočíst Vás je nemožné, tak jenom krátce novinky ![]()
Mooooc hezké fotky - všechny!!!!
Kačko, Ellča už cca 2 měsíce spává jenom 1× denně. Když nastalo to, co popisuješ, musela jsem překonat sebe sama a každé dopoledne vylifrovat Ellču ven na písek nebo na procházku. Tím jsme překonaly ranní krizi. Teď chodí spávat tak kolem 12,00 a spí do 14,30 - 15,00 a noci jsou (ťuk ťuk) taky podstatně lepší. Pořád ještě mlíkujeme a posledních pár nocí poplakává a „testuje“, jestli jsem tam ("Mamíííí, mamííí!!!), ale pak zase pokračujeme ve spaní. Už to není takový děs, jako to býval ![]()
Moc zdravíme Renču - myslím, že jsem ji tady ještě „nepotkala“ ![]()
To pití - to je opravdu dost, teda pokud k tomu ještě pije mlíko 2-3× denně. Třeba mu to chutná (jestli je sladké). Jestli nemá slaná chodidla a dobře přibírá na váze, neřešila bych to…
U nás jinak normálka - jako na houpačce - Ellča vyžaduje 100% pozornost, ale taky to plnými hrstmi vrací, tak mám radost ![]()
Ellča teď prakticky všechno opakuje - jak slova, tak činnosti, takže se fakt nasměju. Prakticky ze dne na den začala strašně moc mluvit a komentovat - „pší“ (prší), pšák (pošťák z pohádky), dadí (díra), pááá (pán nebo paní), pc (prc - prdík), ba (Kuba), báby (bábovky), papa (panenka), ko (slepička) no a spoustu dalších. Pořídila jsem jí ručně malované dřevěné pexeso, tahám obrázky z pytlíčku, ona je komentuje a hledá je mezi svými obrázky před sebou. Prostě je to s ní prima - narozdíl od začátku ![]()
brre, to je hodně
. To ti jako vypije 5 flašek pití? U nás se dají dvě a jsem ráda, takže my pijeme tak 0,5 litru denně a to jí dávám pořád a ona si jen cucne…
Mací - snad se zase domluvíme, abysme se sešly ![]()
Ahojik mamulky.
Tak ja se jdu opet „pochlubit“ ja nevim co se to u nas deje. Peta nam asi pritahnul z prace nejakeho bacila, zacalo mu byt nedobre od zaludku a pak mel asi tri dny prujem. Vcera jsem byla cvicit a on hlidal malou, dvakrat se mu poblinkala a pak jeste dvakrat kdyz sem byla doma, naposled v4rano.Od vcerejsiho obeda vsechno co slo do ni,slo i ven,tak sem ji rano nalozila a supajdily sme k doktorce. Nastesti snad nic vazneho, asi teda viroza,ma mit dietu a klid a hodne tekutin po troskach.
U dr jsme strasne dlouho cekaly i kdyz jsem volala predem, brala pred nama i pubertaky na preventivku a vrchol byl kdyz tam dosel chlapecek s nestovicema a vsichni jsme tam ckali.Takze kdo vi jestli je jeste nechytnem
![]()
Doma bordel jak v tanku, vsechny deky a plny kos poblinkaneho, to same sedacka v aute, tak peru a peru a samoze PRSI. A ja to nemam kam jinam dat nez ven
no proste kdyz se dari, tak se dari. Male je mi moc lito, ale snad uz bude lip, tatka uz je snad ok, v praci kolega tak dnes zvraci, takze me to asi stejne nemine a na to se teda netesim,nesnasim to,fuuuuj.
Ale neberte to jako pesimisticke stezovani, uz se fakt smeju, to ani jinak nejde.
No,jdu veset pradlo do deste,budu vypadat jak debilka ![]()
Nikola no prave ze jo.
Davam mu redene stavy. on totiz nic jeneho nepije. ![]()
Amazonko tak to ti nezavidim nas to potkalo pred ctrnacti dny. zacal mit prujem dotorka to neresila pak zacal zvracet coz nejdriv rekla ze je to od rymy. kterou mel taky ale zvracel cely den a noc tak jsme sli rano znovu k dr a ona me div nevynadala ze jsem dala neco k jidlu a ze je jasny ze ma strevni virozu.
no byl to zazitek. nejhorsi bylo ze jsem to chytla od nej a blila jsem celou noc musela jsem volat babicku aby mi prijela pomoct. nikomu to nepreju. skoro ctrnact dnu jsem nedelala nic jineho nez prala a prala. vetsinou to slo totiz skrz takze kazde prebalovani bylo i s prevlikanim
nejhorsi ale bylo to koukat na nej jak strasne hubne. ale ted uz je to dobry a pribyva zavratnou rychlosti myslim ze uz to ma zpatky a mozna i neco navic.
preju at to mate rychle za sebou a nema to takovy vlekly prubeh. ![]()
Teda Bree s tím pitím to je něco.. netroufám si odhadnout kolik do malého naliju - on mi od začátku nechce pít, to už musí být. Štávu třeba i jo, ale to mu teda každý den rozhodně nedávám. Vařím mu třeba fenykl i jiné bylinky (když má třeba rýmu). A musím mu chyznout pusu a nacpat mu to stříkačkou, která má 10ml, což je úplné nic.. No za den snad má v sobě 0,5l..
Akorát mi sám ráno pije mlíko z cucacího hrnku - toho zvládne tak asi 160ml. Už 3dny ani nechce nakojit, tož teda ty tekutiny fakt slabé -ale nezdá se mi nijak špatný.
Holky mám takový, možná blbý dotaz. Myslíte, že mám to malinké prádlo zase prát, když je ve vakuovém pytli
Mně se totiž zdá, že to je moc krátká doba. Žehlit ho teda určitě budu, tak či tak.
A teď se obracím na naše čekatelky - holky chystáte si do porodnice porodní plán?
Jo a pak vám sem hodím fotky, jak manža vymaloval pokojík pro toho nejstaršího.. úplně si pohrál.
pa pa