Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Hannkie no a jak tobylo s tebou teda dneska?? asi jsem špatně pochopila??
No ja nevim … prave jsem tam jela s tim, ze spinim a ona mi udelala UTZ a videla tam dutinku a rekla mi , ze odpovida 4+6. Jenze podle MS bych mela byt 6+1, tak me zarazilo to, ze je to docela velky rozdil. Znamky plodu zatim vubec zadne. jen prazdna dutinka. Rekla mi , ze mi k tomu vic nerekne, ze si mam dojit do konce pristiho tydne k memu gyndari. Pichla mi injekci a predepsala Utros, ze mam polykat 2 rano a 2 vecer. A rekla mi klidovy rezim a pohlavni abstinenci, ale to mi nevadi, hlavne aby tam miminko fakt bylo a vykouklo uz na me. ja myslela, ze kdyz jsem 6+1, ze uz tam musi byt videt i miminko.
@Hannkie píše:
No ja nevim … prave jsem tam jela s tim, ze spinim a ona mi udelala UTZ a videla tam dutinku a rekla mi , ze odpovida 4+6. Jenze podle MS bych mela byt 6+1, tak me zarazilo to, ze je to docela velky rozdil. Znamky plodu zatim vubec zadne. jen prazdna dutinka. Rekla mi , ze mi k tomu vic nerekne, ze si mam dojit do konce pristiho tydne k memu gyndari. Pichla mi injekci a predepsala Utros, ze mam polykat 2 rano a 2 vecer. A rekla mi klidovy rezim a pohlavni abstinenci, ale to mi nevadi, hlavne aby tam miminko fakt bylo a vykouklo uz na me. ja myslela, ze kdyz jsem 6+1, ze uz tam musi byt videt i miminko.
ježiši kriste to muselo byt taky drsny..
chjoo tak ti taky budu držet pěstičky aby vše bylo ok.. ![]()
No ja doufam, ze bude,,, musííííí … verim mimiskovi, ze to spolu zvladneme a ze me neopusti
Hankie no jakékoliv léky polykáš je to horší, jde ti zkrz orgány, přez střeva, žalůdek, játra a ty to musí zpracovat......pro tvé tělo je lepší to zavádět, nechápu co je proti tomu si dolů zavést bobule které miminku pomůžou a tělu neuškodí.....
Mili 3 já budu v Plzni nakonec:)…je to tady úplně nové a krásné!
…a skvělé recenze na personál a přstup!
![]()
tervi ahojky!!!
no jsme doma půl hoďky…jsem úplně zdachmaná
ještě jsme byli v MAlvíku (dos mě zklamal)…no a tcháni super
nadšení
…ale další takovouhle cestu až po porodu…nikdo mě už z Plzně nedostane!!!!!!
![]()
Hoope no ja se na to te dr. ptala, jestli si je mam radeji zavadet a ona mi rekla, ze vzhledem k tomu spineni to nedoporucuje a ja se ji ptala, jestli az prestanu spinit, tak jestli to mam zacit zavadet a ona mi rekla, ze je mam proste polykat, tak se prave proto ptam, jake s tim maji ostatni zkusenosti, a co tak ctu na netu, tak nekdo polyka a nekdo zavadi, jedine co mi rekla, ze jedine, kdyby mi to z nejakeho duvodu vadilo ,tak at je zavadim, ale ze je prej lepsi to polykat a zavadet jen v pripade, ze je z nejakeho duvodu polykat nesmim. a pak jsem se ptala jeste v lekarne a tam mi rekla taky, ze je mam polykat, ze pri zavadeni je jedine lepsi to, ze pak nepusobi tak silne ta unava jako pri polykani. Tak ja neviiiim ![]()
Hanki
já byla na prvním UTZ 6+1 a měla jsem taky jen gestační váček
…a jen s náznakem žloutku
…a pak v 7+4 už byl plod i se srdíčkem!!!
…buď naprosto v klidu
…já byla taky pozadu
![]()
HAnnkie…hele tak je polykej a neřeš to......já si myslím to co jsem napsala…potvrdil mi to i doktor v CAR…a nikdy bych nezatěžovala tělo zbytečným polykáním když si je tam prostě jen strčím
![]()
Hoope juu tak to jsi me docela uklidnila
no v utery zavolam dr. a objednam se.. musim prej do konce tydne podle te dr. aby to jeste zkontroloval, tak nevim, jestli se muze ten zloutek ukazat za 3 dny ? a nebo se objednam az na patek misto na stredu.
hankie to bude fajny uvidis..:-* obe budeme ok
hoope. Super ze meli radost..;)
Hannkie no ono to miminko pak dožene......když tam půjdeš ve středu tak tě aspoň uklidní že je ve váčku plod
…to už tam bude, a srdíčko být nemusí
…
…ale záleží na tobě
.....
No jeste uvidim… koukam do knih atd , kde neco vyctu a jeste si asi zavolam , co si o tom mysli dalsi dr. Ono na tech diskuzich je to pul na pul.
takze jeste uvidim.. mozna je budu polykat a kdyby byl nejaky problem, tak zacnu zavadet. prej tim zavadenim z tebe pak kus stejne odejde, takze pak se tam zase nevstreba cely ten prasek.
Jinak preju krasny velikonoce
a diky za nazor ![]()
Hankie taky pěkný Velikonoce…a odejde jen to co si miminko nevezme
…