Poradna duly
Jana Čurdová
No je to fakt, že v práci člověk víc zapomene na různé neduhy, pokud to není v nějaké velké míře samozřejmě…Ono i na začátku, kdy mi bývalo hodně zle od žaludku, tak mi bylo líp v práci, přece jen jsem se tak nějak rozptýlila. Kdežto doma jsem akorát ležela a přemýšlela nad tím, jak je mi šoufl a jestli nebudu
. Ale je fakt, že mně bylo blbě, ale zase jsem nezvracela na každém kroku. To už pak je zas lepší fakt ležet doma. Navíc nemám nijak fyzicky náročné zaměstnání, v podstatě celý den čučím za počítačem
a záda trpí
. Jako nebýt těch mých šílených zad, tak je to pohodička
.
Já navíc dělám v rodinné firmě, takže ono to s nějakými třemi léty nudy doma asi nebude tak horké
.
To já taky pracuju s manželem, takže práci musím zvládat po večer, ale není to o tom, jít si v 8 ráno sednout do kanclu, dát si se zákazníky kávu, pokecat, něco trochu popracovat a tak ![]()
Tak já tu práci v podstatě taky můžu dělat i jen z domu…ale zase si říkám, že nezaškodí, když se tam i občas stavím. Přece jen, abych se trochu dostala mezi lidi a nezblbla z těch plínek ![]()
No to určitě, pokud budeš mít hlídání, tak ti závidím. Já bych taky ráda chodila pravidelně aspoň jeden celý den, ale bohužel obě babičky jsou pracující a když mi vyjde, že tchyně třeba může pohlídat v týdnu, tak to radši využiju v kadeřnictví nebo na kosmetice
A na práci pak zbývají večery. To jsem taky občas ráda, že se s manželem vyměníme, on přijde domu, postará se o kluka a já jdu dělat papíry dolů. Naštěstí máme firmu hned v baráku.
No s hlídáním to bude horší, taky máme obě babičky pracující, jednu navíc ještě cca 80 km daleko. Takže to, že bych chodila pravidelně nějaký den, to u mě též nepůjde. Tak snad spíš tak, že je v práci občas navštívím, babičku nebo dědečka vyšlu s malou na procházku a tak…
Já teda taky celý den čučím do počítače, ale už jenom to samotné vstávání v 5 ráno začíná být dost unavující, zvláště po tom co půl noci proběhám na záchod
A každodenní dojíždění taky nic moc ![]()
Tak vstávání ráno, když se zrovna chce spát, úplně nesnáším. Nejhorší je, když mě třeba malý ve 4 ráno zavolá, musím jít k němu si na chvíli lehnout a když se vrátím do postele, tak nemůžu usnout. A pak bych nejvíc spala třeba kolem půl 7, ale za půl hodiny už mě zase budí, tak to je fakt hrůza.
Dneska jsem byla na kontrole, všechno v pohodě, dalží za dva týny a něco a to už budem domlouvat přesný termín porodu. Už se to každým takovým okamžikem blíží.
Mně zas ranní vstávání celkem nevadí, jsem docela ranní ptáče
, ale je zas fakt, že večer bych šla spát nejraději se slepicema
. Tak doufám, že malá bude mít podobný rytmus…ale asi si to jen maluju
.
Tak to je dobře, že je vše v pořádku.
to já večer vytuhnu u zpráv, pak se na nějaký čas probudím a zase vytuhnu
Mě taky vstávání nevadí,raděj vstávám brzo a jezdím brzo do práce, než bych tu pak strašila odpoledne.Ale už mě to vstávání v 5 dost zmáhá ![]()
Milisek25: Můžu se zeptat, co jsi dávala vaší účetní? Mně napíše papír na mateřskou gynekolog zítra, ten ji pošlu, ale jinak jsem ji nic nedávala, ani ona nic nechtěla. Tak snad mi nějakou mateřskou vypočítají…Jinak souhlasím s vámi, že ještě že ty Poláky máme, jinak je to s cenama děs běs a ještě, že máme babičky a dědy!:-)
Dávala jsem jí jenom ten papír od doktorky.Ona k tomu připojí potvrzení o příjmu a pošle na OSSZ. Tak jsem zvědavá, kdy mi dá někdo něco vědět ![]()
Aha, tak to by mi měli taky něco dát. Jen mě překvapilo, že Ti doktorka ten papír na mateřskou dala už v lednu a ne 6 týdnů před porodem…teda, asi přesně nevím, kdy máš termín, takže to možná i vychází:-) Taky jsem zvědavá, kdy mi něco přijde…
Tak 6 týdnů před porodem už nastupuju na mateřskou, takže ten papír ti musí dát dřív, aby měla účetní čas udělat ti to potvrzení o příjmu, odeslat to na OSSZ a sociálka má taky nějakou lhůtu na vyřízení…a zrovna rychlí teda nejsou ![]()
Navíc ten papír není jenom pro účetní, ale i pro personální která by teda měla být o tvém odchodu na mateřskou informovaná dřív než na ni jdeš ![]()