Březňátka 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lau
248
23.8.07 17:53

KATHE, díky za odpověď. Já jsem si mezitím něco přečetla. Tuším to začalo v Prosinci 2006. Ono to zamknutí má něco do sebe. My jsme tady někdy před rokem taky měly problém, ale zvenčí. „Kamarádka“ jedné z nás tu šmírovala, o čem se píše. A ono se často píše o dost intimních věcech a problémech, do kterých nikomu dalšímu nic není.

Já jsem tu asi od porodu nebyla, možná párkrát. Nezvládám. A to mám pocit, že ani doma nic moc nedělám. Hrůza. Vůbec netuším, jak to dělají holky, co mají už druhé nebo třetí dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
23.8.07 18:56

Já toho taky moc nestíhám.. Teď už si malá naštěstí jakžtakž buduje nějaký režim, takže už to není tak hrozný.. Ale jsem ráda, že mi spinká krásně v noci! Když je pak přes den živější, tak to beru jako „daň“ za klidnou noc.. 8)
Taky proto moc neuvažuju - aspoň v brzké době - o bratříčkovi nebo sestřičce.. :-D
Naštěstí si Aninka dost zvykla na babičku (mojí mamku), tak jí u ní můžu aspoň na chvilku nechat a jít si třeba nakoupit SAMA! Pořád kojím, tak to není na dlouho, ale i to je balzám.. Obyčejný nákup potravin.. :-D
Včera dokonce proběhl srazík Březňátek. Bohužel jsem se tam z rodinných důvodů nedostala, ale podle fotek to muselo být fajn! Tolik maminek s mimískama - to se asi zoo otřásalo ve švech! :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
23.8.07 22:30

KATHE, když jsem prvně šla na nákup do samči sama bez Matýska (bylo děsné vedro, tak jsem ho na půl hodiny nechala u mojí mamky), tak mi pořád něco chybělo. Cítila jsem se pořád nesvá :D

No jo, to musel být přímo „kočárkový útok“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
25.8.07 15:26

ahoj lau
me se zase stava ze v supermarketu, kdyz manzel ma kocarek a ja vozik, tak uklidnuju vozik ruznym popojizdenim a tak, pac mam zafixovano takhle uklidnovat dite :D

na srazu jsem taky nebyla, nestihla jsem to:/ no bude urcite nekdy nejaky dalsi

a co ty a tvoje miminko? kojite, flastickujete, davate prikrmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
25.8.07 23:56

MARGE, tak to si tě umím docela živě představit. Já jednou zase popojížděla prázdným kočárem. :D

Stále kojíme. Na radu sestřičky a doktorky, že už můžeme zkusit mrkvičku a brambory, jsme ji zkusily. Ovšem i přes moje původní předsevzetí, že do půl roku budu výhradně kojit, Mates už baštil brambory, mrkev, jablko, švestku, banána, melouna a broskev. Moje mamka mu ještě dávala jahody a to mě mohl trefit šlak, když jsem to zjistila. Tak říkám, aby mu je nedávala, že takhle malý by je ještě neměl jíst. Za dva dny mu je cpala zase :twisted: Ale je to zlatíčko - plival je :D

No, protože bydlíme v domku s mýma rodičema, tak je to občas boj. Mamka prosazuje názory, co platily někdy před 30-40 lety. Když tak pročítám zážitky holek-březňaček na baby-cafe.cz, tak takhle se většinou chovají tchyně a ne vlastní mamky. Zato tchyně je super a respektuje náš názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
26.8.07 09:32

tak to moje tchyne mu chtela davat zeleninu uz od 3 mesice. ta je drsna. grilovanou cukinu mu chtela davat ze spinavyho grilu od masa a od koreni a tak :D
my davame dva dny rozmixovanou cukinu smichanou s mm. no nadseny neni, ale par lzicek sni
je hrozne aktivni, potrebuje asi uz dalsi stravu krome mm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
26.8.07 11:06

Marge, mě taky přijde, že už Any vždy MM nestačí.. Proto „oživujeme“ i dalšími příkrmy. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
29.8.07 14:01

kathe cetla jsem ze je to tak lepsi. kdybysme jenom kojily tak nas to asi uplne vyzdime jak citron

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
1.9.07 10:52

Ahoj!
jdu se na Vás mrknout..a co nevidím..máte uzamčenou diskuzi..A to Vám chválím! Mě si na baby café vyšpehovala mého manžela ex a nehezky mě pomluvila i jeho..no a navíc..vše co si tam píšu atd šířila dál a bylo z toho spoustu problémů..
Koukám dětičky Vám hezky rostou:-) Jak se máte??Chodíte asi jen do uzavřené diskuze že??:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
14.9.07 13:44

Milá Majklo , tak konečně nás někdo chápe, jsme v zamčený diskuzi a tam nás nikdo nevyšpízuje…ale sama vidíš, jak je to v dnešní době internetu šílený a člověk si musí dávat pozor na hubu, co kde napíše…
Naše miminka nám rostou jak z vody..řešíme příkrmy a vůbec papání, zoubky a tak…galerka fotografií zamčená není, tak se můžeš na naše březňátka podívat, jaká jsou to krááásná miminka! Měli jsme v srpnu sraz a bylo to super, tolik miminek a maminek na jednom místě! A co na baby-café? Kolik vás tam vlastně je??? Nás je 24 a stačí to…jsme taková jedna veliká rodina!!! No a určitě znáš naší tetu Růženu, né? Když jste sousedky :lol: ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
15.9.07 21:48

PAVLIČKO, já to taky chápu. To ovšem nemění nic na tom, že je mi to trochu líto.

Podle toho, c otu píšeš, řešíme úplně stejné věci - komu rostou zoubky, kolik jich komu už vyrostlo, kdo už dává příkrmy, co komu chutná, kdo chodí na plavání a jaké to je, jaké golfky (nebo jestli vůbec), nošení v šátku, nadáváme na manžely, tchyně či další „příjemné“ členy rodiny. A ještě spousta dalších věcí, na které jsem zapomněla. Prostě probíráme to, co nás právě trápí, s čím se potřebujeme vypovídat, nebo naopak pochlubit, s čím potřebujeme poradit.

Kolik nás je, to nikdo přesně neví. Chodí k nám nové maminky, některé starší se už dlouho neukázaly, některé se po dlouhé době ukázaly, aby se pochlubily, jak dětičky hezky rostou. Udělala jsem součet maminek a miminek, co jsou na zoufaletehulky.estranky.cz, a došla jsem k číslu 47, které je ale hodně orientační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3077
23.9.07 09:24

Ahojda. Omlouvám se, že vám sem nakukuji, ale chtěla jsem se jen zeptat, jestli náhodou některá neprodáváte monitor dechu? Děkuji :wink:

Marťásek z Listopadu 2.0.0.7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
24.9.07 09:38

Marťásku , myslím, že někdo od nás ho buď prodává nebo plánuje prodat…já to holkám napíšu…

Lau, my jsme se rozhodli zůstat jenom ta naše „stará pravidelná parta“, Ty chodíš na BC a jinam více pravidelně, ale nic proti tomu, když si napíšeme tady na veřejných březňátkách…

No řešíme všechno stejné, to je jasný…Náš Mirda zatím furt jenom na bříšku, ale zpátky ani náhodou…ale má menší pokusy houpat se na nohou…ale to je všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3077
24.9.07 10:59
Pavlička píše:
Marťásku , myslím, že někdo od nás ho buď prodává nebo plánuje prodat…já to holkám napíšu…

Lau, my jsme se rozhodli zůstat jenom ta naše „stará pravidelná parta“, Ty chodíš na BC a jinam více pravidelně, ale nic proti tomu, když si napíšeme tady na veřejných březňátkách…

No řešíme všechno stejné, to je jasný…Náš Mirda zatím furt jenom na bříšku, ale zpátky ani náhodou…ale má menší pokusy houpat se na nohou…ale to je všechno.

Děkuji Pavličko, jsi hodná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
25.9.07 20:13

Marťásku, tak nevím, jestli se Ti někdo ozval nebo nééé, ale každopádně jsem to holkám napsala…ale asi s křížkem po funuse, holky se rozčilovali, že je to pak už na prd, protože jak miminko cestuje po postýlce, tak to bezdúvodně řvalo a oni měly pak infarkty 8O

Ale myslím, že většina z březňátek monitor dechu nemá. Náš malej Mirda ho taky nemá, já jsem si říkala, že kdyby např. při narození byly problémy, tak bych si ho půjčila, u nás ho půjčovali v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí