Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Strašpytlíku: je fakt, že moc toho nedělám, protože zkrátka nesmím. Teď už prádlo věším, ale jen na rozkládací sušák, tak aby ses u toho nenatahovala. Jinak luxování a zametání nee, protože namáháš bříško. Uvařím oběd, myju nádobí. Do pračky dávám prádlo, ale už ho nevytahuju a neodnáším k sušáku. Moc toho není. Ještě, že už mám velkého syna, který to zvládá za mě
. Když jsem byla v nemocnici, tak říkali, že pokud je placenta nízko, je to krvácení častější. Já už naštěstí nezvracím, ale při prvním těhu jsem zvracela až do 5 měsíce.
Jejda holky, já krvácela jen v 10tt a pak trochu v 11tt a teď už je to v pohodě. Měla bych se šetřit a sex taky nesmíme. S tou prací doma jsem ze začátku fakt nic nedělala, jen ležela a obědy dělala jednoduché rychlovky, abych u plotny dlouho nestála. Ale teď už v pohodě, vysávám, věším prádlo(to mi připomíná že visí na půdě už týden
)a tak normálně. Akorát nevytírám, takové težší práce. Ale tak pomalu v klidu zvládám vše!!! ![]()
No výborně Tej, teď si mě uklidnila, že v tom nejsem sama komu vysí dlouho prádlo na šňůře ![]()
Jinak já musím zaťukat, že jsem nekrvácela vůbec ťuk ťuk ťuk.. takže doma dělám vše.
Lucza no jsem na to líná. Pozbírám ho až tam mám nést nové. Nikdy jsem snad prádlo nevěšela ven, hodín na půdu a pozbírám až chci. A tam tuschne vždy v jkémkoliv počasí
![]()
A manžel tam codí jen ubírat, třeba jak už nemá spodní prádlo…nepozbírá to celé, jen každý den ubare trenky a ponožky. Jednou jsem to naschvál nesbírala a chodil tam až to vybral
![]()
JOOOO tak to je dobrýýýýýýýýý… vysbíral to sám!! Mno to by u mě asi neprošlo aby ve svém šuplíku nenašel trenky či ponožky, to když se to ztenčuje tak už povídá: tady se dlouho nepralo že? A já na to: Ne dloho se nesrovnávalo prádlo.
to je fakt boj srovávat prádlo, hlavně ponožky a pak žehlení košil
to nesnáším… ale co se dá dělat…
Nežehlím, vůbec. Je to zbytečná stráta času a srovnávat ponožky. Můj to vždy na šňůry jen naháže tak to s jeho dělám taky, pak jen šoupnu do šuplíku a on si vybírá sám, většinou chodí s každou jinou
Ale jamu to pěkně poskládám a přeberu, stejně si v tom udělá bordel, tak ho kašlu ![]()
Mě žehlení nevadí, akorát teď to trochu flákám. Jak jsem musela jen ležet, tak mám nevyžehlenou hromádku, ale po troškách to zvládnu. Dlouhé stání mi nedělá moc dobře.
ahojte jak pak se máme? Dnes jsem byla na poradně a dopadlo to výborně jsem 16+3 ozvy v normálu. Další kontrola 27.10 ahoj
Zlatí gratuluji, jak ti kontroloval ozvy?
Já jsem dnes také byla ale pouze mne vyšetřil a vypočítal že jsem 16+5tt i když to začal počítat nějak zvláštně.
Zlatí, taky gratuluji ke kontrole
.
Meg: můžu se zeptat, jak Ti to dr. počítá? Mě to od 13 totiž nesedí, to mi řekla, že jsem 13+2 a podle propouštěcí zprávy z nemocnice jsem už měla být 14 tt. Zkrátka podle mě se sekla o 1 týden. Teď jsem 17 tt, ale měla bych být 18 tt. Nevím, jestli to počítají podle UZV, ale každopádně teď jsou jiné metody, než dřív.
Byla jsem na kontrole přeně po 4 týdnech.
čili - 8.9. - jsem byla 12+4tt
a teď 6.10. - jsem měla být 16+4 ale on vypočetl 16+5tt.
Prostě si připočetl ještě den, nevím proč.
V nemocnici - na genetice co chodím jsem podle nich dnes 17+1tt.
Je to opravdu nějaké divné. Kdo ví, jak se to vlastně počítá.
Mě to právě i podle genetiky vychází na 18 tt. Už mi ale říkala i kámoška, že každý doktor to počítá jinak. Podle jejího doktora měla termín 15.9. a když se šla domluvit na plánovaného císaře, tak jí v nemocnici řekli, že už týden přenáší. A pak se v tom vyznej
.
To jsem na tom podobně, mě doktorka vypočítala termín porodu 31.3.11 a v nemocnici na 25.3.11 a že jsem o týden více. Tak také nevím ![]()
Hlavně že jsme v pořádku!