Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
mekelka píše:Martulinka01 píše:Martulinko, nevím, kdy máš termín porodu. Když budeš na nemocenské déle, o to delší budeš mít základní mateřskou. Ale pozor - na mateřskou musíš nastoupit 6-8 týdnů před porodem. Kdybys nastoupila později, zkrátila by se Ti mateřská z 28 týdnů jen na 22 týdnů. Takže podle termínu porodu se musíš rozhodnout.
Ahoj pupici, vsechny vas zdravim, dlouho jsem tu nebyla.
Dnes frcim na velky utz, tak jsem zvedava
vsem gratuluji k dobrým vysledkum
Tak to je dobre, ze je tu takovy radce. Muzu taky poprosit jak to budu mit? 7.11.2010 mi konci rd na prvni, od 8.11. nastoupim na nemocenskou a ted se chci zeptat, co bude pro me lepsi, jit na md 6.1. nebo az 20.1.
A jeste kdyz se narodil maly tak jsem pak mela po novem roce narok na cerpani cele dovolene, tj. celych 20 dni, tak jak tomu je ted. To nejak vychazelo, ze se musi odpracovat nekolik dni nebo hodin? a to my tenkrat vyslo-materska se bere jako vykon prace. A tak jestli zas budu mit narok na dovolenou jako tenkrat. Doufam, ze jsem se v tom moc nazamotala a je to k pochopeni. Diky a vsem preji pekny den
Za základní mateřskou je samozřejmě nárok na dovolenou.
Mekelko- dekuji za odpoved. Termin mam 3.3. No ja prave premyslim, kolik asi tak budu mit nemocenskou. A podle toho chci jit pak na tu md bud 6 nebo 8 tydnu pred porodem. Protoze pokud bude nemocenska nic moc, tak bude asi vyhodnejsi jit driv a pak bych vlastne rodicak zacala brat taky o dva tydny driv.
Holky co jste na neschopence, jak vam vychazi penize? Asi nic moc co?
Zitra uz se konecne musim dokopat zajet do prace a rict sefovi, ze jsem tehu at se mnou v listopadu nepocitaji, ze pak donesu neschopenku.
Taky si říkám, že si mrně pospává, když se ještě v noci vrtělo. Já jsem nemohla v noci spát asi do 3 hodin a tak jsem si přispala skoro do 10 hodin. Byla jsem v klidu, tak jsem mrně cítit mohla.
Tak uvidím v průběhu dne. Na kontrolu jdu až příští středu, to je ještě dlouho.
neboj, já jsem se taky bála a pak se to tam mrvilo a mrvilo, že nemámani 3D fotečku obličeje…holky, když ten můj starý chce edu a moje mamka taky…tož já už fakt nevím, nemohla to mít ta maňka, no nemohla,…chjoooooooooo
já se tak přežrala, že asi puknu
![]()
Martulinka01 píše:mekelka píše:Martulinka01 píše:Martulinko, nevím, kdy máš termín porodu. Když budeš na nemocenské déle, o to delší budeš mít základní mateřskou. Ale pozor - na mateřskou musíš nastoupit 6-8 týdnů před porodem. Kdybys nastoupila později, zkrátila by se Ti mateřská z 28 týdnů jen na 22 týdnů. Takže podle termínu porodu se musíš rozhodnout.
Ahoj pupici, vsechny vas zdravim, dlouho jsem tu nebyla.
Dnes frcim na velky utz, tak jsem zvedava
vsem gratuluji k dobrým vysledkum
Tak to je dobre, ze je tu takovy radce. Muzu taky poprosit jak to budu mit? 7.11.2010 mi konci rd na prvni, od 8.11. nastoupim na nemocenskou a ted se chci zeptat, co bude pro me lepsi, jit na md 6.1. nebo az 20.1.
A jeste kdyz se narodil maly tak jsem pak mela po novem roce narok na cerpani cele dovolene, tj. celych 20 dni, tak jak tomu je ted. To nejak vychazelo, ze se musi odpracovat nekolik dni nebo hodin? a to my tenkrat vyslo-materska se bere jako vykon prace. A tak jestli zas budu mit narok na dovolenou jako tenkrat. Doufam, ze jsem se v tom moc nazamotala a je to k pochopeni. Diky a vsem preji pekny den
Za základní mateřskou je samozřejmě nárok na dovolenou.Mekelko- dekuji za odpoved. Termin mam 3.3. No ja prave premyslim, kolik asi tak budu mit nemocenskou. A podle toho chci jit pak na tu md bud 6 nebo 8 tydnu pred porodem. Protoze pokud bude nemocenska nic moc, tak bude asi vyhodnejsi jit driv a pak bych vlastne rodicak zacala brat taky o dva tydny driv.
Holky co jste na neschopence, jak vam vychazi penize? Asi nic moc co?
Zitra uz se konecne musim dokopat zajet do prace a rict sefovi, ze jsem tehu at se mnou v listopadu nepocitaji, ze pak donesu neschopenku.
Nemáš za co.
Já jsem na nemocenské a mám asi o 5-7 tisíc méně, než když bych byla v práci. Taky si říkám, že půjdu na mateřskou 8 týdnů před porodem, protože ta mateřská bude vyšší
.
Jdu si dát taky obídek - dnes máme špenát, mňam
, všem Vám přeji dobrou chuť
.
Tak to prave udelam asi i ja, ze ta materksa bude lepsi. toz to jsem teda zvedava jakou nemocenskou budu mit ja ![]()
Já jsem taky na nemocenské a beru cca o 5 méně. Takže to jde a já veděla že budu muset na nemocenskou! Jen ono se to postupem času snižuje ne? Jako nemocenská.
Jani já se taky přežrala…ještě svíčkovou ze včera
![]()
Nemocenská dva tisíce?? Nebo rozdíl dva tisíce? No já beru teď těch 10 měsíčně nemocenskou aplat jsem měla hrubého okolo 18 s příplatkama.
Tejchi píše:
Nemocenská dva tisíce?? Nebo rozdíl dva tisíce? No já beru teď těch 10 měsíčně nemocenskou aplat jsem měla hrubého okolo 18 s příplatkama.
Tak to jsi mela krasnou vyplatu, takze ja budu rada, kdyz dostanu tak pet tisic, ale tak nejak bylo nejak bude. Pro mimichlapecka nic nepotrebujeme vse mame po dadovi.
nene, tak mi to dělalo více…já jsem měla čistého 14500,– myslím, už je to dlouho a mateřskou 28 týdnů 11000 a teď beru 11400, takže jak mi to spadne na těch 7600 nebo jestli to ti blbečci sníží, tak ještě míň, tak to bude mazec…ale nakonec je dobře, že taky nebudu nic kupovat, když je to druhý kluk..
j.s. píše:
nene, tak mi to dělalo více…já jsem měla čistého 14500,– myslím, už je to dlouho a mateřskou 28 týdnů 11000 a teď beru 11400, takže jak mi to spadne na těch 7600 nebo jestli to ti blbečci sníží, tak ještě míň, tak to bude mazec…ale nakonec je dobře, že taky nebudu nic kupovat, když je to druhý kluk..
my jsme se bavili ted o nemocenske ![]()
jojo, já myslela, že mi to dělalo rozdíl dva tisíce a ono to dělalo dost, já měla asi 8 tis. nemocenskou, pak se to trochu zvýšilo, takže to dělalo hodně rozdíl…stejně je to děs běs, ty peníze ![]()
tohle taky mívám, včera jsem byla na UZ, vše ok, večer se tam malý mrskal a od rána akorát 2 pohyby, je pravda, že celé dopoledne pobíhám, měnili nám okna a malovali jsme, tak uklizím atd.
Doktor říkal, že pak ty pohyby proste nevnímám a že to mimčo je jeste malé na nějaké velké kopy